Τοπικά

110 μεταδιδάκτορες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Με 110 μεταδιδάκτορες που θα μπορούν να διδάσκουν μαθήματα ενισχύθηκε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το οποίο διαθέτει 35 Τμήματα και χρειάζεται διδακτικό προσωπικό για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.
Επίσης πριν μερικές ημέρες το υπουργείο Παιδείας διέθεσε 39 πιστώσεις μελών ΔΕΠ για τα 18 παλιά Τμήματα του Πανεπιστημίου και αυτό αποτέλεσε μια ακόμη «ανάσα» στην προσπάθεια που γίνεται για κάλυψη των κενών θέσεων, ώστε οι φοιτητές από τον Σεπτέμβριο που θα ξεκινήσουν τα μαθήματα να έχουν καθηγητές.

Ο αντιπρύτανης Οικονομικών Ανάπτυξης και Προγραμματισμού κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης επισήμανε πως «σε γενικές γραμμές από την άποψη του διδακτικού προσωπικού είμαστε σε ικανοποιητικό επίπεδο. Ήδη στο πλαίσιο της συγχώνευσης με τα δύο ΤΕΙ λάβαμε 50 καθηγητές για να καλύψουν ανάγκες στα νέα τμήματα που προέκυψαν, ενώ πριν μερικές εβδομάδες πήραμε και 39 πιστώσεις οι οποίες αφορούσαν την κάλυψη αναγκών για τα παλιά τμήματα. Παράλληλα έχουμε λάβει και 110 θέσεις μεταδιδακτόρων για απόκτηση ακαδημαϊκής εμπειρίας, ένα πρόγραμμα που έχει ισχύ τρία χρόνια. Πρόκειται για νέους επιστήμονες με διδακτορικό στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουν ακαδημαϊκή εμπειρία και να διεκδικήσουν κατόπιν θέσεις στα πανεπιστήμια. Ήδη αυτούς τους 110 μεταδιδάκτορες τούς έχουμε μοιράσει στα τμήματα και το θετικό είναι ότι θα έχουν πλήρες ωράριο. Το πρόγραμμα αυτό βγήκε πριν λίγο καιρό από το υπουργείο Παιδείας. Οι μεταδιδάκτορες μπορούν να καλύψουν πολύ μεγάλες ανάγκες».

Ο κ. Μπιλλίνης σημείωσε πως «υπήρξε ενίσχυση σε διδακτικό προσωπικό και με συμβασιούχους καθηγητές. Πήραμε 64 πιστώσεις συμβασιούχων, ενώ θα λάβουμε και πανεπιστημιακούς υποτρόφους που χρησιμοποιούσαν παλιότερα τα ΤΕΙ ως επιστημονικούς και εργαστηριακούς συνεργάτες. Αυτοί οι υπότροφοι είναι κοντά στα 80 άτομα. Σε γενικές γραμμές είμαστε πολύ καλά με το διδακτικό προσωπικό και μπορούν να καλυφθούν άνετα οι διδασκαλίες στα προγράμματα σπουδών».
Στο οικονομικό επίπεδο το άθροισμα του προϋπολογισμού του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανέρχεται στα 8.500.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προκύπτει από τα 5.000.000 ευρώ που ήταν ο προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου με τα 18 τμήματα, πριν την συγχώνευση, τα 3.000.000 ευρώ από το ΤΕΙ Θεσσαλίας και 500.000 ευρώ από το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.
Ακόμη στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας στα τμήματα έχουν μοιραστεί εξοπλισμοί και αναλώσιμα υλικά.
Παράλληλα το Πανεπιστήμιο ζήτησε προέγκριση για να αυξηθούν οι πιστώσεις για την δωρεάν σίτιση των φοιτητών οι οποίοι πλέον έχουν αυξηθεί. Συνολικά ανέρχονται στους 6.500 φοιτητές μετά και την συγχώνευση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το