Τοπικά

100 προσφυγόπουλα θα φοιτήσουν φέτος στα σχολεία της Μαγνησίας

Στα 100 ανέρχονται τα προσφυγόπουλα από διάφορες χώρες, που θα παρακολουθήσουν φέτος μαθήματα στα σχολεία της Μαγνησίας. Η καινοτομία είναι πως αρκετοί από αυτούς θα ενταχτούν στα τμήματα του πρωινού διδακτικού ωραρίου και θα κάνουν ενισχυτική διδασκαλία για την εκμάθηση των ελληνικών μέσω των τμημάτων ένταξης.
Για τις δομές και τον τρόπο διδασκαλίας των προσφυγόπουλων πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σύσκεψη στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας παρουσία του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας κ. Σωκράτη Σαβελίδη, της υπεύθυνης για την εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων και άλλων στελεχών εκπαίδευσης.
Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αναμένεται να φοιτήσουν 70 περίπου πρόσφυγες από τη Συρία και άλλες χώρες της Αφρικής, της Ασίας, που διαμένουν στις εγκαταστάσεις του πρώην Μόζα, αλλά και στον ξενώνα της Άρσις στη Μακρινίτσα, καθώς και στη δομή του Ερυθρού Σταυρού στην Παιδόπολη.

Ο κ. Σαβελίδης επισήμανε πως γύρω στους 15-20 μαθητές θέλησαν να φοιτήσουν στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας για να μάθουν μια τεχνική ειδικότητα. Οι μαθητές αυτοί θα ενταχθούν στις διάφορες τάξεις του πρωινού ωραρίου και για όσους έχουν σημαντικό πρόβλημα με την κατανόηση της ελληνικής γλώσσας, θα λειτουργήσει τμήμα ένταξης. Επίσης οι έφηβοι πρόσφυγες που είναι στην Παιδόπολη, θα παρακολουθήσουν μαθήματα στο ΕΠΑΛ Αγριάς, με τον ίδιο τρόπο, ενώ μπορεί να δημιουργηθεί και τμήμα ένταξης. Ακόμη μαθητές που διαμένουν στον ξενώνα της Άρσις στη Μακρινίτσα θα φοιτήσουν σε άλλο σχολείο το οποίο εξετάζεται ποιο θα είναι αυτό.
Τμήμα υποδοχής για τους πρόσφυγες θα δημιουργηθεί και στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου. Με αυτές τις ενέργειες επιχειρείται να συνδυαστεί η απόκτηση της γνώσης με την εκμάθηση μιας τέχνης, ώστε οι μαθητές αυτοί να μπορέσουν να βρουν μια εργασία, όταν αποφοιτήσουν.

Οι δομές ένταξης και υποδοχής αναμένεται να καλυφθούν μέσα από αναπληρωτές, διαφορετικά υπάρχει και η δυνατότητα ενεργοποίησης του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.
Επίσης, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση 20 προσφυγόπουλα θα φοιτήσουν στο 2ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας. Σήμερα λήγει η προθεσμία για τους μόνιμους δασκάλους που θέλουν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να διδάξουν στο τμήμα. Επίσης δέκα νήπια θα παρακολουθήσουν μαθήματα σε δομή μέσα στις εγκαταστάσεις του πρώην Μόζα.
Πρόσφυγες μαθητές θα φοιτήσουν και στο Εσπερινό Γυμνάσιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το