Τοπικά

100 χρόνια ιστορίας και δράσης για τον Συνεταιρισμό “Δήμητρα” – Επετειακές εκδηλώσεις 

Σήμερα Τετάρτη 3 Μαρτίου, στις 12 μ., θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου του προέδρου Ιωάννη Κίτσιου και του Δ.Σ. του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα», στις εγκαταστάσεις του, για την ενημέρωση του προγράμματος επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, στο πλαίσιο της υλοποίησης των δράσεων και εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της οργάνωσης.

Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα», συμπληρώνοντας 100 χρόνια ιστορίας και δράσης, διοργανώνει τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις, την Παρασκευή 5, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου, στη Νέα Αγχίαλο.
Για το εξαιρετικό αυτό γεγονός αναλαμβάνει το καθήκον, αλλά και την υποχρέωση, να ενημερώσει τις αρχές και τους πολίτες της περιοχής μας για το αναλυτικό πρόγραμμα, τους στόχους και τις προοπτικές μια τέτοιας μεγάλης διοργάνωσης.

Την κεντρική εκδήλωση μνήμης και τιμής, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Απριλίου για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση και αδιάλειπτη λειτουργία μιας εκ των μακροβιότερων συνεταιριστικών οργανώσεων στην Ελλάδα, που έγινε γνωστή πανελληνίως από τη διακριτή επωνυμία ποιότητας και ονομασίας προέλευσης «Η Δήμητρα», θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.
Οι ετήσιες εκδηλώσεις για τον επετειακό εορτασμό τελούν υπό την αιγίδα των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Πολιτισμού και Αθλητισμού. Επίσης, οι εκδηλώσεις και δράσεις του επετειακού έτους τελούν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τα 100 χρόνια λειτουργίας του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» συνδέονται με τον αγώνα και τον μόχθο των προσφύγων της Αγχιάλου, που εκτός από τις μνήμες τους κουβάλησαν μαζί τους και μια ζηλευτή τεχνογνωσία για την καλλιέργεια του αμπελιού, αφού ήταν ήδη έμπειροι καλλιεργητές.
Έπειτα από 100 χρόνια διαρκούς λειτουργίας της Οργάνωσης, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να τιμήσει αυτή την πορεία στον χρόνο, που ξεκίνησε με την αγορά της πρώτης συνεταιριστικής αλωνιστικής μηχανής και κατέληξε στη διακίνηση του Π.Ο.Π. Οίνου Νέας Αγχιάλου, εξαιρετικού αποστάγματος, επεξεργασία ελαιόκαρπου και πολλαπλές υπηρεσίες στις αγρότισσες και τους αγρότες. Ο Συνεταιρισμός της Νέας Αγχιάλου αποτελεί σήμερα μία εκ των σημαντικότερων επιχειρήσεων του Νομού Μαγνησίας, ενταγμένος σε μια περιοχή που η συνεταιριστική παράδοση, είναι από τις πιο σημαντικές στη χώρα μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το