Τοπικά

100 άτομα περίπου στο πρόγραμμα μέτρησης της πίεσης στο Νοσοκομείο Βόλου

Περίπου 100 συμπολίτες μέτρησαν την πίεσή τους στο Νοσοκομείο Βόλου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μέτρηση της Πίεσης τον Μήνα Μάιο (May Measurement Month) της Διεθνούς Εταιρείας Υπέρτασης που εφαρμόζεται σε 11 πόλεις.
Και χθες στελέχη του Νοσοκομείου βρίσκονταν έξω από το νοσηλευτικό ίδρυμα για όποιο συμπολίτη επιθυμούσε να μετρήσει την πίεσή του.
Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό να βοηθήσει στη διάγνωση όσων δεn γνωρίζουν ότι έχουν υπέρταση και να συμβουλεύσει όσους πάσχουν από υπέρταση, ενώ ενεργή συμμετοχή στο πρόγραμμα έχει το Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο».
Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να προσέρχονται, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στον προαύλειο χώρο του Νοσοκομείου (είσοδος Πολυμέρη), όπου ιατροί του Καρδιολογικού Τμήματος όπως και οι ειδικευόμενοι ιατροί Γενικής Ιατρικής, σε συνεργασία με τη Νοσηλευτική Υπηρεσία (μαθητές και μαθήτριες της Νοσηλευτικής Σχολής-ΔΙΕΚ Αγριάς) μετρούν την αρτηριακή πίεση σε άτομα που προσέρχονται, ηλικίας 18 ετών και άνω, ενώ θα τους δίνουν να απαντούν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, και στο τέλος θα παρέχονται συμβουλές και οδηγίες.
Στην Ελλάδα 4 στους 10 ενήλικες έχουν υπέρταση και 2 στους 3 ηλικιωμένων, ενώ το 30% των υπερτασικών είναι αδιάγνωστοι. Επίσης, οι άνδρες και οι νεότεροι είναι συχνότερα αρρύθμιστοι.
Να σημειωθεί ότι η αρρύθμιστη υπέρταση, αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο, έμφραγμα καρδιάς, καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια, αρτηριοπάθεια των ποδιών και άνοια.
Ο κίνδυνος από την υπέρταση δεν είναι άμεσος, δηλαδή τη στιγμή που αυξάνεται η πίεση, αλλά μακροχρόνιος μέσω αθηρωματικής βλάβης των αρτηριών, με τελικό αποτέλεσμα στένωση και απόφραξη που προκαλούν έμφραγμα, εγκεφαλικό κλπ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το