Τοπικά

100 αιτήματα για μετεγγραφές μαθητών σε Γυμνάσια – Λύκεια της Μαγνησίας

Τα εκατό πλησιάζουν τα αιτήματα από μαθητές για να μετεγγραφούν σε άλλο Γυμνάσιο ή Λύκειο από αυτό που τοποθετήθηκαν. Από φέτος έχει αλλάξει η διαδικασία και για να γίνει δεκτή μια μετεγγραφή απαιτείται η συναίνεση και των δύο διευθυντών.
Οι μετεγγραφές προκαλούν «πονοκέφαλο» στα σχολεία, καθώς στόχος των διευθυντών είναι να διατηρηθεί η ισορροπία στο μαθητικό δυναμικό για να μην μειωθούν τα τμήματα σε μια περίοδο άλλωστε που η υπογεννητικότητα έχει κάνει έντονα την εμφάνισή της στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου.
Το πρόβλημα της σταδιακής μείωσης μαθητών εμφανίζεται στο κέντρο και ανατολικά της πόλης και οι σχέσεις των σχολείων δοκιμάζονται ουκ ολίγες φορές, αφού η κάθε σχολική μονάδα θέλει να διασφαλίσει το μαθητικό δυναμικό. Εξάλλου από τον αριθμό των μαθητών εξαρτώνται τα τμήματα, άρα και οι οργανικές θέσεις των καθηγητών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κοντά στα 100 ανήλθαν φέτος τα αιτήματα μαθητών από Γυμνάσια και Λύκεια για να μετεγγραφούν.

Μέχρι και πέρυσι μια μετεγγραφή μπορούσε να γίνει, αρκεί να έλεγε το «ναι» ο διευθυντής του σχολείου, όπου ήθελε να μετεγγραφεί ο μαθητής. Αυτό άλλαξε από φέτος και για να ολοκληρωθεί μια μετεγγραφή απαιτείται η συναίνεση και των δύο διευθυντών σχολείων, δηλαδή και του σχολείου που θέλει να αποχωρήσει ο μαθητής και του σχολείου που επιθυμεί να μετεγγραφεί.
Αν δεν υπήρχε σύμφωνη γνώμη την τελική απόφαση τη λαμβάνει ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας κ. Σαβελίδης.
Αυτή η νέα εξέλιξη περιέπλεξε τα πράγματα ως προς τις στοχεύσεις των μαθητών και των γονέων τους, αφού δεν έλειψαν οι διχογνωμίες των διευθυντών.
Ωστόσο από τα 100 περίπου αιτήματα μόνο τα δέκα κατέληξαν στον κ. Σαβελίδη για να πάρει ο ίδιος την απόφαση. Από τα δέκα αιτήματα τα δύο απορρίφτηκαν, αν και θα εξεταστούν εκ νέου.

Ζητεί αναπληρωτές
Στο μεταξύ αναπληρωτές καθηγητές για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν κυρίως στα νησιά, ζητεί εκ νέου από το υπουργείο Παιδείας η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας. «Είχαμε ζητήσει αρκετούς αναπληρωτές και τελικά το υπουργείο μας έστειλε πολύ λιγότερους» δήλωσε ο κ. Σαβελίδης και πρόσθεσε πως το ΠΥΣΔΕ συνεδριάζει καθημερινά μέχρι αργά το βράδυ για να τοποθετήσει καθηγητές.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας απέστειλε έγγραφο στα σχολεία και τα ζητεί να καλύψουν με ίδιους πόρους και βάσει των ισχυουσών διατάξεων τα κενά σε καθηγητές, ώστε να μην χάνονται διδακτικές ώρες από τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το