Τοπικά

10 χρόνια ανακύκλωση στις μπαταρίες από το 5ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας

Για τουλάχιστον εδώ και δέκα συνεχή χρόνια το 5ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας κάνει ανακύκλωση στις μεταχειρισμένες μπαταρίες σε μια προσπάθεια οι μαθητές να γνωρίσουν ακόμη περισσότερο τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος.
Παράλληλα στο σχολείο γίνεται ανακύκλωση στα μελανοδοχεία των εκτυπωτών και του φωτοτυπικού μηχανήματος, στα καπάκια, αλλά και άλλα αχρησιμοποίητα ανακυκλώσιμα υλικά.
«Σε αυτό το σχολείο είμαι διευθυντής εδώ και οκτώ χρόνια. Και όταν ήρθα για πρώτη φορά, είχα βρει την προσπάθεια για ανακύκλωση στις μπαταρίες» τόνισε ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιώργος Νάνος. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια γίνεται στο σχολείο η ανακύκλωση στις μπαταρίες. Υπολογίζουμε πως τον χρόνο ανακυκλώνονται περίπου 100 κιλά από μεταχειρισμένες μπαταρίες. Και σε αυτό συμβάλλουν όλοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς. Κάποιοι νομίζουν πως οι μπαταρίες μπορούν να πηγαίνουν στα σκουπίδια, αλλά αυτό είναι λάθος.

Οι μπαταρίες πρέπει να προωθούνται στην ανακύκλωση, καθώς είναι επικίνδυνες για το περιβάλλον και γι’ αυτό έχουμε φροντίσει δύο φορές τον χρόνο να έρχεται όχημα της αρμόδιας εταιρείας στο σχολείο και να λαμβάνει τις συγκεντρωθείσες ποσότητες. Πάντως οι μαθητές έχουν ανταποκριθεί με μεγάλο ενθουσιασμό σε αυτή την προσπάθεια φέρνοντας τις μπαταρίες που χρησιμοποίησαν και είναι άχρηστες από τα σπίτια τους για να τις βάλουν στο ειδικό δοχείο που έχει τοποθετηθεί στο σχολείο».
Παράλληλα ο κ. Νάνος αναφέρθηκε και στην ανακύκλωση που γίνεται στα μελανοδοχεία επισημαίνοντας πως «έχει ενδιαφερθεί μια εταιρεία να έρχεται μια φορά τον χρόνο και να μας παίρνει τα μελανοδοχεία που χρησιμοποιούνται στα φωτοτυπικά, στους εκτυπωτές και σε άλλα μηχανήματα».

Μια ακόμη δράση που υλοποιεί το σχολείο είναι η ανακύκλωση στα καπάκια από τα πλαστικά μπουκάλια, τα οποία δίνονται είτε στην Κουζίνα Αλληλεγγύης είτε στο σωματείο ατόμων με κινητική αναπηρία «Ιππόκαμπος».
«Προσπαθούμε να εμφυσήσουμε στους μαθητές τη σημασία που έχει η ανακύκλωση για την προστασία του περιβάλλοντος. Για παράδειγμα σε κάθε τάξη έχουμε τοποθετήσει ένα μεγάλο κουτί, όπου οι μαθητές εναποθέτουν ό,τι υλικό ταιριάζει για την ανακύκλωση. Και οι μαθητές είναι ευαισθητοποιημένοι ρίχνοντας εκεί άχρηστα ανακυκλώσιμα αντικείμενα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το