Τοπικά

1.968 αιτήσεις Νέων Γεωργών υποβλήθηκαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

 

Άρχισε η αξιολόγηση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στην πρόσφατη Πρόσκληση του Προγράμματος των Νέων Γεωργών, μετά από εντολή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Γεωργαντά για εντατικοποίηση των προσπαθειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και των Περιφερειών, στις οποίες έχει εκχωρηθεί η σχετική αρμοδιότητα. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας υποβλήθηκαν συνολικά 1.968 αιτήσεις, ενώ η αντίστοιχη δαπάνη ανέρχεται σε 44.500.000 ευρώ.
Το ενδιαφέρον συμμετοχής για τη σχετική πρόσκληση ήταν πολύ μεγάλο καθώς υπεβλήθησαν πανελλαδικά σχεδόν 17.500 αιτήσεις από νέους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν για πρώτη φορά στον πρωτογενή τομέα.
Σε δηλώσεις που έκανε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε στην «υψηλή προτεραιότητα που έχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα στον προγραμματισμό του Υπουργείου, δεδομένης της σημαντικότατης συμβολής του στην υλοποίηση της στρατηγικής για την ηλικιακή αναδιάρθρωση του παραγωγικού δυναμικού της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, καθώς και τη συνολικότερη αναζωογόνηση των τοπικών αγροτικών κοινωνιών», προσθέτοντας ότι «γι’ αυτό άλλωστε προβλέπεται ο διπλασιασμός του πριμ πρώτης εγκατάστασης που θα λάβουν οι νέοι αγρότες, ώστε να δώσουμε ουσιαστικά κίνητρα βιώσιμης απασχόλησης στον πρωτογενή μας τομέα με όρους και προϋποθέσεις επίτευξης πιο φιλόδοξων επιχειρηματικών στόχων και οικονομικής μεγέθυνσης των γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων».
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα για το οποίο ξεκινά η αξιολόγηση των αιτήσεων, είναι αυξημένου προϋπολογισμού κατά 139.110.000 ευρώ, σε σχέση με το άθροισμα των προηγούμενων προγραμμάτων που εκδόθηκαν το 2016 και το 2018.
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 420 εκατ. ευρώ, με την κατανομή της δημόσιας δαπάνης ανά Περιφέρεια να γίνεται λαμβάνοντας υπόψη μεταξύ άλλων κριτηρίων, τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση, τη νησιωτικότητα, την ορεινότητα, την υποεκτίμηση της ενδοπεριφερειακής σημασίας του πρωτογενούς τομέα λόγω της παρουσίας, στην ίδια Περιφέρεια, ενός ισχυρού δευτερογενούς τομέα, καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης των πυρόπληκτων περιφερειών, που προέκυψε από τις εκτεταμένες πυρκαγιές σε αγροτικές εκτάσεις το καλοκαίρι του 2021.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Προτεραιότητα του Ολυμπιακού το γήπεδο – Θέλει ΕΑΚ για έδρα και τη νέα χρονιά

Δεν αλλάζει κάτι στον Ολυμπιακό Βόλου, μετά τις εκλογές στον Ερασιτέχνη, με τον Γιάννη Παπαδόπουλο…

18 Ιουνίου 2024

Ο Μπάμπης Ζάχος για τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης 1ου Βαθμού

Ο Μπάμπης Ζάχος αναδεικνύει την ειδική έρευνα σχετικά με τη σωστή λειτουργία της Αυτοδιοίκησης 1ου…

18 Ιουνίου 2024

Αριστερό Μπακ από Ολλανδία για το Βόλο – Ο 24χρονος θα φορέσει την κυανέρυθρη φανέλα

«Τρέχει» ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Βόλου και άμεσα η διοίκηση της ΠΑΕ θα είναι σε…

18 Ιουνίου 2024

Προπονητές και επίσημα Τσαβές και Κατσαφούρης στην ανδρική ομάδα μπάσκετ της Νίκης

Προπονητές στην ανδρική ομάδα μπάσκετ της Νίκης είναι και επίσημα οι Στέλιος Τσαβές και Σπύρος…

18 Ιουνίου 2024

Στη Δημοτική Επιτροπή οι όροι για τη μίσθωση κτιρίων για τη στέγαση 14ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας

Τους όρους της διακήρυξης για τη μίσθωση κτιρίων για τη στέγαση του 14ου Νηπιαγωγείου Ν.…

18 Ιουνίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Τρίτης 18/6

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: ΕΡΤ 1 19:00 Τουρκία-Γεωργία -Ζ- (Euro…

18 Ιουνίου 2024