Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Ύβρεις και αποχωρήσεις στο Δ.Σ. Αλμυρού

Μύλος για μια ακόμη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού

Ένταση, αντιπαραθέσεις και ύβρεις περιελάμβανε η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού με τη μειοψηφία να αποχωρεί καταγγέλλοντας ως προσβλητική τη συμπεριφορά του Δημάρχου και να διαφωνεί με την πρότασή του για έγκριση εγκατάστασης ανεμολογικών ιστών στην Ανάβρα πριν πραγματοποιηθεί προς όφελος του Δήμου ευρύς κύκλος διαπραγματεύσεων με την ενδιαφερόμενη εταιρεία ώστε να αυξηθούν τα αντισταθμιστικά οφέλη.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρ. Βούλγαρης, στην πρόταση του Δημάρχου κ. Ευάγ. Χατζηκυριάκου για άμεση έγκριση της εγκατάστασης, ζήτησε με αφορμή και την παρουσία στη συνεδρίαση του ΔΣ εκπροσώπων της εταιρείας, να μη γίνουν βιαστικά βήματα και να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Με τα υπονοούμενα, όπως και στην περίπτωση της επένδυσης για ιδιωτικό λιμένα, να αιωρούνται στην αίθουσα του Δ.Σ., ο κ. Χατζηκυριάκος απάντησε πως πλέον των νόμιμων αντισταθμιστικών οφειλών που θα εκχωρεί η εταιρεία στο Δήμο (3%), μέσα από διαπραγματεύσεις επετεύχθη όφελος μιας ακόμη ποσοστιαίας μονάδας, δηλαδή 4% από τα έσοδα πώλησης του παραγόμενου ρεύματος και 180.000 ευρώ επιπλέον άπαξ ποσό για έργα στην Ανάβρα.

Απαντώντας στις αιχμές Βούλγαρη ότι αν δεν ξέρει να διαβάζει, υπάρχουν και τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, αλλιώς να πάρει πίσω το θέμα και το φέρει σε επόμενη συνεδρίαση διατυπωμένο σωστά. Ο κ. Χατζηκυριάκος απάντησε ότι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης είναι κακόβουλος και κουτοπόνηρος με το δεύτερο να πετάγεται πάνω και τους δυο άντρες να φωνάζουν ανταλλάσσοντας βαρείς χαρακτηρισμούς.

«Βάζετε συνέχεια εμπόδια. Δεν θέλετε να γίνει τίποτα» επέκρινε τον κ. Βούλγαρη ο κ. Χατζηκυριάκος με την ένταση να κορυφώνεται με προσωπικές αντιπαραθέσεις (είσαι τιποτένιος κ.ά.).

Στη συνέχεια παρενέβη ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Δημ. Εσερίδης, ζητώντας από το Δήμαρχο να δείχνει σεβασμό στους συμβούλους και να μη χρησιμοποιεί ύβρεις. Στο σημείο αυτό, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο και λίγο έλειψε να υπάρξουν και διαπληκτισμοί. Με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, αποφασίστηκε για την εκτόνωση της κατάστασης να αποχωρήσει η μειοψηφία ζητώντας την αναβολή λήψης απόφασης για το θέμα σε επόμενο συμβούλιο.

 

Ζήτημα με το κάμπινγκ

Αντιπαράθεση επίσης σημειώθηκε και στη συζήτηση επερώτησης που κατέθεσαν σύμβουλοι της πλειοψηφίας για το κάμπινγκ που λειτουργεί στην παραλία Ευξεινούπολης από το 1992.

Οι επερωτώντες σύμβουλοι της πλειοψηφίας ζητούσαν να ενημερωθούν από τη Δημοτική Αρχή ποια πολιτική θα εφαρμόσει για το κάμπινγκ, το οποίο δεν λειτουργεί με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχει καθορίσει με έγγραφό της και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και δεν εφαρμόζει τους κανόνες υγιεινής κ.ά.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Δημ. Εσερίδης, ο οποίος ως πρόεδρος στο παρελθόν της Κοινότητας Ευξεινούπολης είχε διαμορφώσει το χώρο, πρότεινε μοντέλο αξιοποίησης ανάλογο της εμποροπανηγύρεως, δηλαδή να υπάρξει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Δήμο και με κάθε νομιμότητα οι ανάδοχοι να αναλάβουν τη λειτουργία του χώρου ώστε να αποφέρει και έσοδα, περίπου 15.000 ευρώ ετησίως στο Δήμο. Τόνισε πως είναι αξιέπαινη η προσπάθεια των τοπικών Συλλόγων να διατηρούν την παραλία καθαρή και ζήτησε από το Δήμο, ο οποίος δεν προσφέρει τις υπηρεσίες που οφείλει να παρέχει, όπως είπε, να βρεθεί στο πλευρό των πολιτών.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ηλικιωμένη στον Πύργο παρέδωσε χρυσές λίρες αξίας 25.000 ευρώ και κοσμήματα σε απατεώνες

Ταράχτηκε και δεν κατάλαβε ότι δεν ήταν της κόρης της η γυναικεία φωνή που άκουγε…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Συνελήφθησαν 4 διακινητές για τους 66 ανθρώπους που διασώθηκαν πριν μέρες στην Καλαμάτα – Τους χρέωναν μέχρι και 8.000 ευρώ!

Τέσσερα άτομα ηλικίας 24, 28, 29 και 38 ετών, τρεις από το Αφγανιστάν και έναν…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Στιγμές από την αναμέτρηση Α.Ε. 2002-Αγία Άννα

Η Αγία Άννα κέρδισε εκτός έδρας με 7-0 την Α.Ε. 2002 και στη σελίδα της…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Γιώργος Κατσαρός: «Αν νομίζετε ότι στα 90 μου πρέπει να πάρω σύνταξη είστε γελασμένοι»

Ο Γιώργος Κατσαρός έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους λίγο μετά τη μεγάλη συναυλία προς τιμήν του…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Δημοσιογράφος διέκοψε ζωντανή μετάδοση για να σώσει γυναίκα από πλημμύρα

Ο τυφώνας Helene σαρώνει τις πολιτείες των ΗΠΑ προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και σε…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Το φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι Δάφνη-Γ.Σ. Αλμυρού

Στο Βασδέκειο συναντήθηκαν σήμερα Δάφνη και Γ.Σ. Αλμυρού με τους φιλοξενούμενους να κατακτούν τη νίκη…

28 Σεπτεμβρίου 2024