Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

«Όχι» των εργαζομένων στις φιέστες της ΑΓΕΤ

ΑΓΕΤ

Βαθαίνει το ρήγμα στις σχέσεις εργοδοσίας και συνδικαλιστών στην ΑΓΕΤ μετά τις προσχηματικές καθυστερήσεις της Διεύθυνσης του Ομίλου για έναρξη διαβούλευσης επί της νέας σύμβασης εργασίας.
Οι συνδικαλιστές διαμήνυσαν στη Διεύθυνση του εργοστασίου στο Βόλο πως υπό τις συνθήκες που διαμορφώνουν οι μονομερείς αποφάσεις της εργοδοσίας, δεν έχουν λόγω παρουσίας στις ετήσιες εκδηλώσεις και καλούν τους εργαζόμενους να απουσιάσουν ομαδικά, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα.
Σε ανοικτή επιστολή που έστειλε η Ένωση Προσωπικού Βιομηχανίας Τσιμέντων Βόλου προς τη Διεύθυνση του εργοστασίου στο Βόλο, αναφέρονται τα εξής:
«Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2013-2014 και την αδιάλλακτη στάση των εταιρειών για το αντίθετο, οι εργαζόμενοι μέσω των σωματείων τους αποφάσισαν να μην παραστούν σε γιορτές κοπής πίτας, όπου παραδοσιακά πέρα από τις ευχές, εκφράζονταν οι προτεραιότητες για τη νέα χρονιά.
Φαντάζει υποκριτικό όταν με τη συνολική στάση της η διοίκηση της εταιρείας δεν αντιλαμβάνεται τις θυσίες και τις άοκνες προσπάθειες των εργαζομένων να κρατήσουν ζωντανά τα εργοστάσια και την παραγωγή.
Για τους λόγους αυτούς και παρότι σας είχαμε ενημερώσει ότι δεν θα παραβρεθούμε σε φιέστες χωρίς ειλικρινή διάθεση επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων που μας απασχολούν, σας ανακοινώνουμε και επισήμως ότι δεν θα είμαστε στην εκδήλωση που προγραμματίζετε κάτω από αυτές τις συνθήκες.
Ζητάμε την αναβολή της και την άμεση διεξαγωγή ειλικρινούς και καλοπροαίρετου διαλόγου αντιμετώπισης των προβλημάτων με κατάληξη την υπογραφή κλαδικής Σ.Σ.Ε. και επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. για το 2014.
Τέλος καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην συμμετάσχουν στην εκδήλωση παρωδία που ετοιμάζει η διοίκηση κάτω από τις παρούσες προϋποθέσεις.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους σωματείων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΓΕΤ Ηρακλής, Pierre Deleplanque, παρουσίασε το σχέδιο του Ομίλου εταιρειών Ηρακλής για το 2014 το οποίο περιλαμβάνει περιορισμό του εργασιακού κόστους 6% και μείωση θέσεων εργασίας σε όλες τις μονάδες του Ομίλου κατά 86 άτομα.3

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το