Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

«Όχι» στην κατάργηση τμήματος ΤΕΙ Λάρισας

Συνάντηση μαθητών 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας με αντιπεριφερειάρχη Γ. Καλτσογιάννη

Την έντονη αγωνία και τον προβληματισμό τους για τη διακοπή εισακτέων στο Τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Λάρισας εξέφρασαν χθες οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας στη συνάντηση που είχαν με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Καλτσογιάννη. Γύρω στους 70 μαθητές του σχολείου επηρεάζονται από αυτήν την εξέλιξη, καθώς χάνεται η δυνατότητα σε εισαχθούν σε Τμήμα μιας γειτονικής πόλης, ώστε να μπορούν να πηγαινοέρχονται και να μην έχουν έξοδα ανακουφίζοντας τις οικογένειές τους.

Η συμβολική κατάληψη που πραγματοποιήθηκε προχθές στο σχολείο έληξε χθες και ως μορφή αντίδρασης επιλέχθηκε να μεταβούν μαθητές, καθηγητές και γονείς στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας για να τονίσουν το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το τελικό σχέδιο «Αθηνά» το ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας δεν θα δέχεται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο νέους εισακτέους και στο ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 θα μεταφερθεί στη Χαλκίδα.

Ο εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων του σχολείου κ. Βαγγέλης Παρασκευάς τόνισε πως «ήρθαμε με τους μαθητές του σχολείου, αλλά και τους καθηγητές εδώ στην Περιφερειακή Ενότητα, για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στο κλείσιμο του Τμήματος Ηλεκτρολογίας στη Λάρισα. Το πρόβλημα είναι έντονο όχι μόνο για τους τελειόφοιτους, αλλά και όσους φοιτούν στην Α’ Τάξη Λυκείου. Υπάρχουν πολλοί τελειόφοιτοι που θα ήθελαν να εισαχθούν στο Τμήμα ηλεκτρολογίας της Λάρισας, χωρίς να έχουν το κόστος διαμονής σε άλλη πόλη. Και λόγω της οικονομικής κρίσης οι μαθητές είναι αδύνατο να σπουδάσουν εκτός της κατοικίας τους».

Ο μαθητής της Γ’ Τάξης Λυκείου Χρήστος Αναγνωστόπουλος που φοιτεί στον τομέα ηλεκτρολογίας του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, ανέφερε πως «μας δυσαρέστησε πολύ η εξέλιξη της απώλειας του Τμήματος Ηλεκτρολογίας από το ΤΕΙ Λάρισας. Υπάρχουν 70 τελειόφοιτοι από το σχολείο που σχεδίαζαν να φοιτήσουν στη Λάρισα, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι οικογένειες. Τώρα, όμως, αλλάζουν τα σχέδιά τους. Θέλουμε να προσπαθήσουμε, μήπως και ανασταλεί για ένα χρόνο η απόφαση και εισαχθούμε η φετινή γενιά στο ΤΕΙ Λάρισας και το Τμήμα Ηλεκτρολογίας».

Ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Γιώργος Καλτσογιάννης ανέφερε πως «είμαστε κάθετα αντίθετοι με τις προτάσεις του σχεδίου «Αθήνα». Διατρανώσαμε την άποψή μας προχθές στο Περιφερειακό Συμβούλιο που με ομόφωνη απόφαση, είπαμε ότι δεν μπορεί να μη λαμβάνονται υπόψη χωροταξικά, εκπαιδευτικά και κοινωνικά κριτήρια του ΤΕΙ Λάρισας που λειτουργεί από το 1973. Είναι ένα ιστορικό ΤΕΙ με πλούσια διαδρομή και στο οποίο φοιτούν τουλάχιστον 50% φοιτητές από την περιοχή της Θεσσαλίας. Πραγματικά μας θλίβει αυτή η εξέλιξη, δεν θα το αφήσουμε έτσι και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να συμπαρασταθούμε στο δίκαιο αίτημα των μαθητών που χάνουν το δικαίωμα εισαγωγής στο ΤΕΙ Λάρισας».

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης τόνισε πως η μετακίνηση του συγκεκριμένου Τμήματος δεν θίγει μόνο τους θεσμούς και τις δομές της ανώτατης εκπαίδευσης, αλλά και αντίστοιχους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ιδιαίτερα της επαγγελματικής. Πολλοί μαθητές του Νομού μας στόχευαν στο να εισαχθούν στο ΤΕΙ Λάρισας, αλλά πλέον οι επιδιώξεις ανατρέπονται. Ως ΕΛΜΕ συμπαραστεκόμαστε στους μαθητές και συνταυτιζόμαστε με όλους τους φορείς για τη μη κατάργηση των Τμημάτων Ηλεκτρολογίας και Μηχανολογίας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κίνα: Σεισμός 7 Ρίχτερ αισθητός σε Κιργιστάν, Τατζικιστάν μέχρι και την Ινδία

Ένας μεγάλος σεισμός μεγέθους 7,0 βαθμών σημειώθηκε στη δυτική Κίνα κοντά στα σύνορα με το…

22 Ιανουαρίου 2024

Τουρκία: Πάνω από 300 γυναίκες δολοφονήθηκαν για τρίτη συνεχή χρόνια – Αυξάνονται συνεχώς οι γυναικοκτονίες

Δραματικά είναι τα στοιχεία που συγκέντρωσε το bianet για τις γυναικοκτονίες στην Τουρκία, καθώς το…

22 Ιανουαρίου 2024

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο κέντρο του Βόλου

Λίγα λεπτά πριν τις 10 το βράδυ αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο κέντρο του Βόλου. Το…

22 Ιανουαρίου 2024

Απολύθηκε ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε τη σχέση της Λετίθια με τον πρώην κουνιάδο της

Σε αποκαλύψεις «βόμβα» για τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας προχώρησε δημοσιογράφος της εφημερίδας «El Mundo»,…

22 Ιανουαρίου 2024

Μεσολόγγι: Τον πυροβόλησε πισώπλατα με καραμπίνα – Τι είδε ο ιατροδικαστής στη σορό του Μπάμπη

Πυροβολισμούς από κυνηγετική καραμπίνα είχε δεχθεί ο 31χρονος Μπάμπης όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής κατά την…

22 Ιανουαρίου 2024

Επιστολική ψήφος: Σφοδρές αντιδράσεις φέρνει η τροπολογία για επέκταση και στις εθνικές εκλογές

Την αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης προκάλεσε η κατάθεση εκ μέρους της Νίκης Κεραμέως της…

22 Ιανουαρίου 2024