Κατηγορίες: Αθλητισμός

«Όρθιος» στον Αμπελώνα ο ΓΣΑ

Ο Γ.Σ. Αλμυρού απαλλαγμένος πλέον από το άγχος έδειξε πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνει τη ζημιά σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Το ίδιο έπραξε και χθες, αφού στάθηκε «όρθιος» στο γήπεδο του Αμπελώνα αποσπώντας «λευκή» ισοπαλία από τον τοπικό Αμπελωνιακό και στέρησε από τους Λαρισαίους την ευκαιρία να «πατήσουν» την κορυφή της βαθμολογίας στον 4ο όμιλο της Δ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΕΜΕΡΓΕΛΗΣ

Το τελικό 0-0 άφησε σαφώς ικανοποιημένο τον τεχνικό του Αλμυρού, Κώστα Σταματίου, ο οποίος είδε τους παίκτες του να επιστρέφουν στη βάση τους με το βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα μίας ομάδας που διεκδικεί την άνοδο στη Γ’ Εθνιή κατηγορία. Ενδεικτικό του εκνευρισμού που προκάλεσε στις τάξεις του Αμπελωνιακού το χθεσινό αποτέλεσμα ήταν το γεγονός ότι ο προπονητής των γηπεδούχων, Τάκης Παραφέστας, δεν θέλησε να μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Ένα μεγάλο μέρος της έκτης εφετινής ισοπαλίας του Γυμναστικού θα πρέπει να πιστωθεί στον Σπύρο Χαλάτση, ο οποίος με την σταθερότητα που επέδειξε κάτω από τα δοκάρια, εξουδετέρωσε όλες τις επιθετικές προσπάθειες των παικτών του Αμπελωνιακού. Ο τερματοφύλακας του Γ.Σ. Αλμυρού είχε αρκετές θετικές επεμβάσεις στο ενεργητικό του και κράτησε έτσι το «μηδέν» στην εστία του.

Επιπλέον ο Αμπελωνιακός πλήρωσε την… υπεροψία που αντιμετώπισε τον Γ.Σ. Αλμυρού. Η ομάδα του γειτονικού νομού θεώρησε ότι ο ΓΣΑ θα ήταν εύκολος αντίπαλος, δεδομένης και της μεγάλης «ψαλίδας» που υπάρχει στη βαθμολογική συγκομιδή ανάμεσα σε Αμπελωνιακό και Αλμυρό, αν και η έκβαση της αναμέτρησης έδειξε το ακριβώς αντίθετο.

 

Οι σημαντικότερες φάσεις

της συνάντησης
Ο Αμπελωνιακός προσπάθησε να πιέσει εξ αρχής τον Γ.Σ. Αλμυρού. Έτσι, μόλις στο 12ο λεπτό ο Ρόκα είχε την πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, αν και πέρασε ανεκμετάλλευτη. Λίγο αργότερα (29’) ο Κακαβίτσης βρέθηκε σε πλεονεκτική
θέση, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο με τον Χαλάτση να αποκρούει δύσκολα με τα πόδια.

Στο επόμενο τρίλεπτο ο Γ.Σ. Αλμυρού απώλεσε τη σημαντικότερη ευκαιρία του για να σκοράρει. Πρωταγωνιστής της φάσης ήταν ο Γιάννης Μίλτος, ο οποίος όμως στο 32’ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κατσίβελο. Στο 40’ ο Αμπελωνιακός βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο με τον Ρόκα, ο οποίος δέχθηκε την πάσα από τον Φτίκα, αλλά από κοντά σούταρε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.
Στο ίδιο περίπου μοτίβο κύλησε και το δεύτερο ημίχρονο, με τον Αμπελωνιακό να έχει μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας, αλλά ταυτόχρονα να μην καταφέρνει να βρει διαδρόμους προς την εστία του Χαλάτση. Έτσι, η μοναδική καλή στιγμή για τον Αμπελώνα στην επανάληψη σημειώθηκε στο 77’, όταν ο Κακαβίτσης από το ύψος του πέναλτι επιχείρησε γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Τον αγώνα διηύθυνε δίχως ιδιαίτερα προβλήματα ο Παπαβασιλείου (Δωδεκανήσου), με βοηθούς τους Τάτση και Χαραμπούρα (Μακεδονίας).

ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ: Κατσίβελος, Ρόκα, Τζιαρτζιάνης (86’ Κομισόπουλος), Μπουροζίκας (89’ Βούκιας), Γκόλτσος, Μπίκος, Κούρος (71’ Συκιώτης), Κυριάκος, Κακαβίτσης, Χατζηλιόντας, Φτίκας.
Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Χαλάτσης, Γιαννόπουλος, Δημητριάδης, Καράτσαλος, Ελευθερίου, Τσιάτσιος, Λέτσιος (93’ Καψιώτης), Παναγιώτου (59’ Κατσιώτης), Μίλτος (76’ Τσίπι), Βούλγαρης, Φαράντος.

Share

Πρόσφατα άρθρα

“Προκλητικός υπερασπιστής των μπαλωμάτων αντί των προσλήψεων γιατρών ο υπουργός Υγείας”

Προκλητικός εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, σχετικά με τη μετακίνηση…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Δημητριάδος Ιγνάτιος «να κρατήσουμε την αληθινή και πνευματική μας ελευθερία» – Υποδοχή Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ στο 304 ΠΕΒ

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, του Προκεχωρημένου Εργοστασίου Βάσης Βελεστίνου 304 (ΠΕΒ) χοροστάτησε ο Σεβ.…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Αυτά είναι τα έργα θωράκισης της Θεσσαλίας από την Περιφέρεια

Το αντιπλημμυρικό σχέδιο της Περιφέρειας που θα θωρακίσει τη Θεσσαλία σε ακραία καιρικά φαινόμενα, παρουσίασε…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Αγιασμός στο Παράρτημα της Σχολής Βυζ. Μουσικής στην Αγριά Βόλου

Με την ευχή και την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου τελέστηκε (27/9), στην…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Στη δικαιοσύνη το Μιλάνο κατά της κυβέρνησης που αποφάσισε να δώσει στο αεροδρόμιο το όνομα του Μπερλουσκόνι

Ακόμη και νεκρός φαίνεται ότι διχάζει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το όνομα του οποίου έχει καταστεί…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Κινητά τηλέφωνα: «Βροχή» οι αποβολές σε μαθητές – Η «πρωτιά» στην Αττική

Με το πρώτο κουδούνι τα κινητά τηλέφωνα μαθητών και εκπαιδευτικών μπήκαν στην τσάντα. Ή, τουλάχιστον,…

27 Σεπτεμβρίου 2024