Photo Gallery, Αθλητισμός

«Όνειρό μου οι Ολυμπιακοί»

Ο κωπηλάτης Μ. Κουσκουρίδας μιλά στη «Θ» μετά τη 2η θέση στο Παγκόσμιο εφήβων

 

Ο Μιχάλης Κουσκουρίδας (δεξιά) με τον συναθλητή του Θανάση Τσιαλιό

Με το ασημένιο μετάλλιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος εφήβων και μη Ολυμπιακών αγωνισμάτων επέστρεψε από τη Βουλγαρία ο κωπηλάτης του ΝΟΒΑ Μιχάλης Κουσκουρίδας. Ο Βελεστινιώτης στην καταγωγή αθλητής δεν έχει σταματήσει να δέχεται συγχαρητήρια για την τεράστια επιτυχία του, αν και ο ίδιος κρατά χαμηλά τους τόνους, επισημαίνοντας στη «Θ» ότι η δεύτερη θέση στον κόσμο είναι επιστέγασμα σκληρής δουλειάς. Πάντως, δεν έκρυψε ότι μεγάλος του στόχος είναι να δώσει το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων και μη Ολυμπιακών αγωνισμάτων στην κωπηλασία με τον Βελεστινιώτη αθλητή του ΝΟΒΑ Μιχάλη Κουσκουρίδα και τον Θανάση Τσιαλιό να κατακτούν την δεύτερη θέση στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου. Το ελληνικό πλήρωμα έκανε εξαιρετική κούρσα στον τελικό και δίκαια ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Αναμφίβολα πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία, κάτι που παραδέχθηκε ο Μιχάλης Κουσκουρίδας μιλώντας στη «Θ»: «Η δεύτερη θέση στον κόσμο δεν είναι μικρό πράγμα. Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι πετύχαμε μία μεγάλη διάκριση που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια στο άθλημα που αγαπάμε.

Μέχρι τώρα είχα γευτεί επιτυχίες σε επίπεδο Πανελλήνιων ρωταθλημάτων και Βαλκανικών αγώνων. Στο Παγκόσμιο ο συναγωνισμός ήταν πολύ πιο έντονος μια και μετείχαν κορυφαία πληρώματα από όλο τον κόσμο. Ωστόσο, τόσο εγώ, όσο και ο συναθλητής μου, Θανάσης Τσιαλιός, είχαμε πίστη στις δυνατότητές μας. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο και πιστεύω ότι δικαιωθήκαμε με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου».

Φυσικά η δεύτερη θέση δεν ήρθε εύκολα: «Πράγματι αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες. Όπως προείπα πρώτα έπρεπε να κοντράρουμε πολύ δυνατούς αντιπάλους, ενώ και ο καιρός δεν μας ευνόησε καθόλου. Ωστόσο, είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να αντεπεξέλθουμε σε όλες τις αντιξοότητες. Το προηγούμενο διάστημα δουλέψαμε σκληρά και οι κόποι μας επιβραβεύτηκαν. Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τον προπονητή μου στο ΝΟΒΑ, τον κ. Γιώργο Κουρκούμπα, όσο και τον Ομοσπονδιακό τεχνικό κ. Κώστα Κοντομανώλη και φυσικά τους γονείς μου, που πάντα βρίσκονται δίπλα μου».

Κλείνοντας ο νεαρός αθλητής αποκάλυψε ότι μεγάλο του όνειρο είναι η συμμετοχή στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο: «Δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για ξεκούραση. Αύριο (σ.σ. σήμερα) φεύγω ξανά για τη Βουλγαρία όπου θα πραγματοποιηθούν οι Βαλκανικοί αγώνες. Εκεί θα επιδιώξω και πάλι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πάντως, απώτερός μου στόχος και μεγάλο μου όνειρο είναι η συμμετοχή σε μία Ολυμπιάδα. Θα δουλέψω ακόμη ποιο πολύ και θα κάνω τα πάντα προκειμένου να είμαι «παρών» στο Ρίο το 2016».

Ο Δήμος Ρ. Φεραίου συγχαίρει

τον Κουσκουρίδα

Με αφορμή τη μεγάλη επιτυχία του Μιχάλη Κουσκουρίδα, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:

«Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στο Μιχάλη Κουσκουρίδα, γέννημα-θρέμμα του Βελεστίνου ο οποίος σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας εφήβων κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Η διάκρισή του μας έκανε όλους υπερήφανους και μας γέμισε με αισιοδοξία και ελπίδα για τις μεγάλες προοπτικές που έχουν οι νέοι του τόπου μας για πρόοδο και καταξίωση.

Ο Μιχάλης Κουσκουρίδας με επιμονή και συστηματική προσπάθεια ανέβηκε στο βάθρο των μεταλλίων αποδεικνύοντας τη μεγάλη του αγάπη και το αστείρευτο ταλέντο του για την κωπηλασία. Παράλληλα συγχαίρουμε τον προπονητή του, το ΝΟΒΑ, αλλά και την οικογένειά του που τον στηρίζει σε όλη αυτή την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με την ενασχόλησή του στον αθλητισμό. Ως Δήμος ευχόμαστε οι επιτυχίες του Μιχάλη Κουσκουρίδα να συνεχιστούν κάνοντας περήφανους όλους μας.

Η διάκριση του Βελεστινιώτη εφήβου επαναφέρει στην επικαιρότητα και το ζήτημα της ίδρυσης και λειτουργίας ενός κωπηλατικού κέντρου στη λίμνη Κάρλα για το οποίο υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη, με στόχο την ενθάρρυνση των νέων για ενασχόληση στο συγκεκριμένο άθλημα, την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, αλλά και τη φιλοξενία σημαντικών αθλητικών γεγονότων. Εξάλλου το κωπηλατικό κέντρο θα είναι το μοναδικό στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα που θα λειτουργεί. Παράλληλα τονίζουμε την ανάγκη για την ολοκλήρωση του σκοπευτηρίου στο Ριζόμυλο του οποίου οι εργασίες έχουν προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό». 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το