Κατηγορίες: Photo GalleryΑθλητισμός

Όνειρο η Σούπερ Λιγκ για Ολυμπιακό Β.

 

Πολύ δύσκολο, έως απίθανο, φαντάζει ο Ολυμπιακός Βόλου να αγωνιστεί τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγήκε από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ στο ξενοδοχείο «Valis» ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης. Αναφέρθηκε στην προχθεσινή απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον Ολυμπιακό, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιο, αλλά και για τις επόμενες κινήσεις της ΠΑΕ.

 Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

O κ. Μποτσιβάλης τόνισε, πως ο κ. Πιλάβιος δεσμεύτηκε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά σε επαγγελματική κατηγορία, ωστόσο, ανέφερε πως δεν αρκεί μόνο η ΕΠΟ να κατατάξει την ομάδα σε επαγγελματικό πρωτάθλημα, αλλά και να την δεχθούν οι διοργανώτριες αρχές (Σούπερ Λιγκ και Football League-Football League 2).

Απέφυγε να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στις ερωτήσεις που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους και ζήτησε την στήριξη όλων των φορέων της Μαγνησίας, πολιτικών και μη, προκειμένου να ασκηθεί η ανάλογη πίεση στην ΕΠΟ. Έκανε λόγο για πολιτικό θέμα, στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου, το οποίο θα λυθεί μόνο με πολιτική παρέμβαση.

Στην αρχή των δηλώσεών του ο κ. Μποτσιβάλης έκανε μια σύντομη αναδρομή στις ενέργειες που έγιναν από πλευράς ΠΑΕ σε Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και ΕΠΟ, τονίζοντας:

«Υπάρχουν τεχνικές και νομικές δυσκολίες, για να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός Βόλου στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, οι οποίες πιστεύω ότι θα ξεπεραστούν. Ειπώθηκε, ότι δεν υπήρχε στο φάκελο που καταθέσαμε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εγγυητική επιστολή, καθώς και συμβόλαια παικτών. Είχαμε μιλήσει νωρίτερα με μέλη της ΕΕΑ και μας είχαν πει, ότι δεν χρειάζονταν. Βάσει του νέου νόμου αυτή η παράβαση επισείει πρόστιμο 5000 ευρώ από την ΕΠΟ.

Η ΕΕΑ αποφάσισε να εξετάσει μετά την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων της περιόδου 2011-12 όλους τους φακέλους των ομάδων που θα συμμετάσχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της νέας περιόδου και κατόπιν θα αποφασίσει.

Εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα, καθώς τα πρωταθλήματα της Football League και Football League 2 δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, καθώς εκκρεμούν τα πλέι οφ.

Το μειονέκτημα που έχουμε εμείς και η Καβάλα, σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες, είναι ότι δεν διαθέτουμε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και θα πρέπει να «χτίσουμε» μια ομάδα από την αρχή.

Οι άλλοι σύλλογοι έχουν παίκτες και περιμένουν να πάρουν την αδειοδότηση, ενώ εμείς θα πρέπει πρώτα να πάρουμε την έγκριση για να παίξουμε σε επαγγελματικό πρωτάθλημα και στη συνέχεια να φτιάξουμε την ομάδα.

Ζητήσαμε από την ΕΕΑ να μας δοθεί πιστοποιητικό, στο οποίο να αναγράφεται μέσα ότι λείπουν η εγγυητική και τα συμβόλαια παικτών».

 

«Πρέπει να μας

δεχθούν οι λίγκες»

Στη συνέχεια ο κ. Μποτσιβάλης αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, κ. Σοφοκλή Πιλάβιο, παρουσία και του μεγαλομετόχου της Καβάλας κ. Γιώργου Τσοκτουρίδη:

«Στη συνάντηση που είχαμε με την ΕΠΟ, μας τόνισαν πως οι διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων, δηλαδή η Σούπερ Λιγκ και η Football League-Football League 2 θα αποφασίσουν αν θα μας δεχθούν ή όχι στα πρωταθλήματά τους, θέτοντας το θέμα σε ψηφοφορία. Τυπικά η ΕΠΟ σε κατατάσσει στο πρωτάθλημα και στη συνέχεια οι διοργανώτριες αρχές αποφασίζουν αν θα σε δεχθούν.

Στη Σούπερ Λιγκ είναι δύσκολο να παίξει ο Ολυμπιακός, καθώς τα οικονομικά συμφέροντα είναι μεγάλα. Υπάρχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα και δεν θέλουν οι ομάδες να μοιράσουν την πίτα σε πολλά κομμάτια. Τα μηνύματα που παίρνουμε από τη Σούπερ Λιγκ δεν είναι ούτε θετικά, αλλά ούτε και αρνητικά για τον Ολυμπιακό. Δεν έχουμε κάτι το χειροπιαστό και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα.

Πιο εύκολο είναι να πάμε στη Football League. Πάντως, εμείς ως διοίκηση θα παλέψουμε για να αγωνιστεί η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ. Η γραμμή είναι να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις για άλλες δέκα μέρες, μήπως και ο Ολυμπιακός καταφέρει να αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ. Μετά έχει ο Θεός!

Αυτό που ζητάει ο Ολυμπιακός Βόλου στη παρούσα φάση, είναι στήριξη από τους πολιτικούς της Μαγνησίας, καθώς και τους φορείς του νομού. Όπως με πολιτική απόφαση η ομάδα δεν έπαιξε φέτος στη Σούπερ Λιγκ, με πολιτική απόφαση πρέπει να επανέρθει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Πιστεύω στη διαπραγμάτευση και στην πολιτική πίεση που ασκηθεί στην ΕΠΟ, προκειμένου να επιστρέψει ο Ολυμπιακός Βόλου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου εαυτή τη στιγμή είναι στον «αέρα» μετά από πολιτική παρέμβαση και χωρίς να έχει επιβληθεί κάποια ποινή από την ΕΠΟ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την Σούπερ Λιγκ, ωστόσο, το βάρος της απόφασης να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια για να παίξει η ομάδα στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία δεν θα την πάρω μόνος μου. Θα μιλήσω με τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ και με διάφορους πολιτικούς φορείς».

Κατόπιν ο κ. Μποτσιβάλης απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Για το αν η διοίκηση υπαναχωρεί από την αρχική της θέση, εξετάζοντας την περίπτωση να αγωνιστεί σε κατώτερη – από τη Σούπερ Λιγκ – κατηγορία: «Τα περιθώρια στενεύουν και θα πρέπει η ομάδα να παίξει ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να διαπραγματευτούμε για την κατηγορία που θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός Βόλου, γιατί αν ακολουθήσουμε τη δικαστική οδό, δεν θα προλάβουμε να αγωνιστούμε σε κανένα πρωτάθλημα ούτε και τη νέα χρονιά.

Η ΕΠΟ αρχικά θα δώσει στον Ολυμπιακό Βόλου πιστοποιητικό επαγγελματικής ομάδας και στη συνέχεια θα πρέπει να απευθυνθούμε αρχικά στη Σούπερ Λιγκ να μας δεχθεί στο πρωτάθλημα Εάν η απόφαση είναι αρνητική, τότε θα απευθυνθούμε στη Football League. Η περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά χρονικά».

Για το αν ο κ. Πιλάβιος έθεσε ζήτημα έγκρισης του νέου μετοχολογίου της ΠΑΕ, προκειμένου να κατατάξει η ΕΠΟ τον Ολυμπιακό Βόλου σε κατηγορία: «Έχω καταθέσει αίτηση για την έκδοση άδειας μετόχου από τον περασμένο Αύγουστο και από τη στιγμή που το αίτημα δεν απορρίφθηκε, ούτε και ζητήθηκε να προσκομίσω κάποια νέα δικαιολογητικά, θεωρώ δεδομένο ότι θα την λάβω».

Για το αν ο κ. Πιλάβιος δεσμεύτηκε πως θα φέρει το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ: «Κάτι άλλο έχει δεσμευτεί ο κ. Πιλάβιος, το οποίο και δεν μπορώ να το ανακοινώσω».

Για το αν θα παραμείνει πρόεδρος της ΠΑΕ στην περίπτωση που η ομάδα δεν αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, η απάντησή του ήταν κατηγορηματικά «ναι».

Τόνισε πως δεν πρόκειται η ΠΑΕ να στραφεί νομικά κατά των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ καταθέτοντας αγωγές. Κι αυτό γιατί δεν θέλει να κόψει τις γέφυρες επικοινωνίας με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και γιατί η νομική αυτή διαδικασία είναι χρονοβόρα και χωρίς να επιτρέπει την αποκατάσταση του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Ανέφερε πως έχουν γίνει επαφές με τη Σούπερ Λιγκ, ενώ δεν ξεκαθάρισε με ποιο αιτιολογικό η ΕΠΟ δεν στέλνει το έγγραφο στην ΕΕΑ για τον Ολυμπιακό Βόλου. Επίσης, δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πότε θα λυθεί – χρονικά – το πρόβλημα της ομάδας. Ανάφερε, ωστόσο, πως αν μέσα σε μία εβδομάδα η ΕΠΟ δεν κατατάξει τον Ολυμπιακό Βόλου σε κατηγορία, τότε η ΠΑΕ θα αναλάβει πρωτοβουλία να κινητοποιηθούν όλοι οι πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς της Μαγνησίας και να μεταβούν στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία  και να απαιτήσουν να δοθεί λύση στο θέμα της ομάδας του Βόλου. 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ζήτησε από οδηγό Uber να του βρει πληρωμένο δολοφόνο για να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του

Ανδρας από την Κένυα συνελήφθη στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, με την κατηγορία ότι προσπάθησε να…

26 Δεκεμβρίου 2023

Ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: Ανεξέλεγκτα τα ποτά «μπόμπες» στις γιορτές – Εργαστήριο νόθευσης

Μπροστά σε εκατοντάδες μπουκάλια αλκοόλ και πολλά λίτρα άγνωστης προέλευσης αλκοολούχου, διάφανου υγρού βρέθηκαν οι…

26 Δεκεμβρίου 2023

Δύο φωτιές στα Φαναράκια – Σε σκάφος στην παραλία και σε δένδρο στον Αγ. Κωνσταντίνο

Σε δύο συμβάντα κλήθηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου στη διάρκεια της εκδήλωσης για…

26 Δεκεμβρίου 2023

Φωτιά σε δένδρα στη Ζαγορά

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα σε δένδρα στην περιοχήτης Ζαγοράς. Η Π.Υ. Βόλου ενημερώθηκε στι 17.45…

26 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο – Έπαιξαν μπουζούκι και τραγούδησαν «δεν πάω πουθενά»

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, στην κηδεία του Βασίλη Καρρά, στον Ιερό Ναό…

26 Δεκεμβρίου 2023

Ο Σούνακ α λα «Μόνος στο Σπίτι» στη Downing Street – Το βίντεο ανήμερα των Χριστουγέννων

Σαν άλλος… Κέβιν Μακάλιστερ από την αγαπημένη ταινία «Μόνος στο Σπίτι» εμφανίστηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός,…

26 Δεκεμβρίου 2023