Photo Gallery, Τοπικά

Όλη η Κ. Ελλάδα μια φωνή για το αεροδρόμιο

Σύσκεψη συνδιοργανώνουν στο Βόλο ΤΕΕ και Επιμελητήριο Μαγνησίας

Σύσκεψη συνδιοργανώνουν στο Βόλο ΤΕΕ και Επιμελητήριο Μαγνησίας

Σύσκεψη στην οποία καλούν τα εμποροβιομηχανικά και επαγγελματοβιοτεχνικά Επιμελητήρια της Θεσσαλίας, της Φθιώτιδας και της Ευβοίας, καθώς και τις αντίστοιχες Ενώσεις Ξενοδόχων και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο με τα αντίστοιχα περιφερειακά του παραρτήματα, συνδιοργανώνουν στο Βόλο, στην αίθουσα του ΤΕΕ, την Τετάρτη 20 Μαρτίου, το Επιμελητήριο (εμποροβιομηχανικό και επαγγελματοβιοτεχνικό) και το ΤΕΕ (Τεχνικό) Μαγνησίας. Θέμα της σύσκεψης η ανάδειξη του αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδας (Ν. Αγχιάλου).

Σε κοινή τους επιστολή προς τους προέδρους των Επιμελητηρίων Θεσσαλίας, Φθιώτιδας και Ευβοίας και τους προέδρους των ξενοδόχων των αντίστοιχων ενώσεων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αρ. Μπασδάνης και του ΤΕΕ κ. Σ. Αναγνώστου, επισημαίνουν τα εξής:

«Πριν από λίγες ημέρες τα Τεχνικά Επιμελητήρια Μαγνησίας, Κεντρικής – Δυτικής Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδος (Νέας Αγχιάλου), όπου ενημερωθήκανε για τη λειτουργία, τις προοπτικές και τα προβλήματα του αερολιμένα.

Όπως διαπιστώθηκε, το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου είναι το αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδος και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται από τους κατοίκους και φορείς της περιοχής. Είναι γεγονός ότι μέχρι σήμερα η εποχικότητα των πτήσεων δεν βοήθησε, ώστε οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής να αποκτήσουν τη νοοτροπία, της κατά προτεραιότητας αναζήτησης πτήσεων από το παρόν αεροδρόμιο, για τις μεταβάσεις τους εκτός Ελλάδας.

Όπως τονίστηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψης, θα πρέπει να υπάρχουν καθημερινές και μόνιμες πτήσεις εσωτερικών, αλλά κυρίως εξωτερικών γραμμών, όπως και πτήσεις τσάρτερ για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις επικρατούσες οικονομικές συνθήκες. Με την ανάπτυξη του προσφέρονται θέσεις εργασίας στους συντοπίτες μας και γίνεται η Θεσσαλία  και η Στερεά Ελλάδα γνωστοί τουριστικοί προορισμοί στην Ευρώπη.

Επίσης υπάρχει η πρόταση να αποκτήσει τη δυνατότητα το Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας για τη διακίνηση φορτίων (cargo) σε αυτό. Προς αυτή δε τη κατεύθυνση πιστεύουμε ότι θα πρέπει να συγκεντρωθούν στοιχεία και να υποβληθούν προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με το αίτημα για σύνταξη master plan, το οποίο θα μελετήσει τις ανάγκες για διακίνηση φορτίων από το Αεροδρόμιο και τα απαραίτητα έργα που πρέπει να γίνουν για να επιτευχτεί αυτό.

Η προσέλκυση αεροπορικών εταιριών στον αερολιμένα Κ. Ελλάδος μπορεί να γίνει σε αντιδιαστολή στο μειωμένο κόστος χρήσης του σε σύγκριση με τα αεροδρόμια «Ελ. Βενιζέλος» και «Μακεδονία». Η γεωγραφική του θέση αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για την ανάπτυξή του.

Άποψή μας είναι να πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των Επιμελητηρίων (Τεχνικών και Εμπορικών) και των φορέων που ασχολούνται με τον τουρισμό από τη Θεσσαλία τη Στερεά Ελλάδα, αλλά και την Εύβοια, προκειμένου να εξετάσουμε από κοντά όλο το θέμα του αεροδρομίου της Κεντρικής Ελλάδος, (τεχνικά έργα, διαφήμιση στους πολίτες, τρόποι προσέλκυσης αεροπορικών εταιρειών και πύκνωση δρομολογίων κλπ). Αναγκαίο είναι να καθορισθεί ένα πλαίσιο ενεργειών για το άμεσο μέλλον.

Για τους παραπάνω λόγους  σας καλούμε σε σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στο κτίριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας (2ας Νοεμβρίου και Ξενοφώντος -Στοά Ηλία Καραπατή)».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το