Αθλητισμός

Όλα είναι θέμα διαπραγμάτευσης…

Όλα είναι θέμα… διαπραγμάτευσης. Σ’ αυτό φαίνεται να ποντάρουν ΕΠΟ και Πολιτεία, προκειμένου να περάσει το σχέδιο που ήδη έχουν ετοιμάσει με 21 ομάδες στη Football League και με τη συμμετοχή σ’ αυτό του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή. Πάντως, οι περισσότεροι παράγοντες της Β’ Εθνικής αντιδρούν στην αναδιάρθρωση της κατηγορίας, με τη διαφορά, ωστόσο, πως η ΕΠΟ έχει βρει τον τρόπο να ξεπεράσει οποιαδήποτε αντίδραση. Κι αυτό, καθώς η Ομοσπονδία θα επικαλεστεί ειδικές συνθήκες, ώστε να παρακάμψει τον κανονισμό που αναφέρει ότι οι αναδιαρθρώσεις γίνονται την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο από αυτή που αποφασίζεται.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Παράλληλα, η ΕΠΟ θα φροντίσει – ανταποδοτικά προς τις ομάδες της Football League – να προχωρήσει η πρόταση για την αύξηση των ομάδων της Σούπερ Λιγκ από 16 σε 18 την αγωνιστική περίοδο 2013-14 και να ανέβουν στη μεγάλη κατηγορία πέντε ομάδες. Επίσης, θα αυξηθεί και το ποσό της επιχορήγησης προς τις ΠΑΕ, αναγκάζοντας και αυτούς που αντιδρούν να αλλάξουν στάση.

Στην προχθεσινή γενική συνέλευση της Football League-Football League 2, όπου άτυπα τέθηκε το θέμα της αύξησης των ομάδων της Β’ Εθνικής σε 21, υπήρξαν αντιδράσεις από αρκετά μέλη, ενώ χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του προέδρου του Αγροτικού Αστέρα, Κωνσταντίνου Ριαβόγλου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ρώτησε τον Σπύρο Καλογιάννη: «Ποιοί είναι αυτοί που πάνε να αναστήσουν τους… πεθαμένους και θέλουν να τους βάλουν να παίξουν στην κατηγορία;».

Το θέμα επεκτάθηκε, με αποτέλεσμα και άλλοι παράγοντες να εκφράσουν την άρνησή τους στο να συμβεί αυτό και να εφαρμοστεί το σενάριο που έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Ο πρόεδρος της Football League-Football League 2, Σπύρος Καλογιάννης, είπε προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα: «Αν τεθεί τέτοιο θέμα θα ενημερωθείτε».

Οι πληροφορίες, πάντως, από την ΕΠΟ αναφέρουν ότι δεν υπήρχε πρόθεση προχθές από την Ομοσπονδία να θέσει τέτοιο θέμα στη Football League για δύο λόγους.

Ο πρώτος διότι το θέμα ακόμη βρίσκεται σε επίπεδο συζητήσεων, παρά τα νομικά κολλήματα που αντιμετωπίζει.

O δεύτερος ότι ακόμα δεν έχει… καλλιεργηθεί το έδαφος με τις ομάδες της Football League και αυτό έχει να κάνει με τα όσα εξηγήσαμε παραπάνω και αφορά τα ανταλλάγματα που θα πάρουν οι ομάδες της Football Legue.

Μαθαίνει

στις 19 Ιουλίου

την απόφαση;

Όσον αφορά την περιβόητη απόφαση της ΕΠΟ για την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, αυτή εκτός απρόοπτου αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη Πέμπτη 19 Ιουλίου, όταν και πραγματοποιηθεί το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Θα επιμείνουμε, πως το νόμιμο για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι να επιστρέψει η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ, από τη στιγμή που υπάρχουν οι αποφάσεις που δικαιώνουν την βολιώτικη ΠΑΕ (απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία ενέκρινε την μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ). Νομική βάση για να παίξει ο Ολυμπιακός Βόλου στην Β’ Εθνική δεν υπάρχει, με την ΕΠΟ και την Πολιτεία να κινούνται από κοινού για να βρουν τρόπο να καταπατήσουν, για μια ακόμη φορά τους νόμους και τον ΚΑΠ.

Κι αυτό γιατί δεν τολμούν να εφαρμόσουν τη νομοθεσία και να αποκαταστήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου στην κατηγορία στην οποία αγωνιζόταν, πριν την μεθοδευμένη απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού τον περασμένο Αύγουστο.

Η διοίκηση της ΠΑΕ, για τους λόγους που εκείνη γνωρίζει καλύτερη, συμβιβάστηκε με τα όσα υπαγορεύει η ΕΠΟ και δεν δείχνει διατεθειμένη να μπει εκ νέου σε δικαστικό αγώνα, χρησιμοποιώντας τα ένδικα μέσα που έχει στα χέρια της και παράλληλα πιέζοντας την Ομοσπονδία, μέσω της ΟΥΕΦΑ. Η υπόθεση που έχει να κάνει με την έρευνα του Πειθαρχικού Επιθεωρητή της ΟΥΕΦΑ για το αν η ΕΠΟ στη περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου τήρησε το αυτοδιοίκητο παραμένει ανοιχτή και ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ στην Ελβετία, κ. Μιχάλης Μιτζικός, έχει καταβάλει προσπάθειες να μην κλείσει.

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, από τη στάση που κρατά η διοίκηση, αφήνοντας την ΕΠΟ να αποφασίσει χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως αντίδραση.

Αν μία ομάδα από τους Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα και Ηρακλή δικαιούται, βάση του νόμου, να αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ αυτή είναι μόνο ο Ολυμπιακός Βόλου. Η βολιώτικη ΠΑΕ έκανε ένα χρόνο υπομονή, δεν αγωνίστηκε σε κανένα

πρωτάθλημα, καθώς δεν αποδέχθηκε την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για να δηλώσει συμμετοχή στην Δ’ Εθνική και διεκδίκησε μέσω της νομικής οδού την αποκατάστασή της στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.

Η Καβάλα από τη στιγμή που έπαιξε πέρυσι στην Δ’ Εθνική δικαιολογημένα έχει πρόβλημα, αν και το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει ο Ηρακλής. Από πού και ως που ο «Γηραιός» ζητεί να επιστρέψει στις μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες, όταν αγωνίστηκε φέτος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ως ΑΕΠ Ηρακλής;

Νομικά η ΠΑΕ Ηρακλής που αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, πριν υποβιβαστεί στην Δ’ Εθνική κατηγορία, δεν υφίσταται. Μιλάμε για μια νέα ομάδα που προήλθε από τη συγχώνευση με την ΑΕ Ποντίων Κατερίνης και η οποία έχει διαφορετικό ΑΦΜ μ’ αυτό της ομάδας του Ηρακλή που έπαιζε στη Σούπερ Λιγκ.

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το