Photo Gallery, Αθλητισμός

Όλα ανοικτά στον Ολυμπιακό Β.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Π. Μποτσιβάλης

Ο αγώνας του Ολυμπιακού Βόλου για την επιστροφή του στη Σούπερ Λιγκ συνεχίζεται. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούν με κάθε τρόπο να γίνουν δεκτοί στη μεγάλη κατηγορία, εκεί δηλαδή που ανήκαν αγωνιστικά, πριν τους εξαφανίσει από τον ποδοσφαιρικό χάρτη η Πολιτεία, μέσω της Ε.Ε.Α. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη την ερχόμενη εβδομάδα ίσως υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με την κατηγορία στην οποία θα τοποθετηθεί ο Ολυμπιακός.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Επέστρεψε από την Αθήνα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, ο οποίος είχε συνεχείς επαφές με φορείς του ποδοσφαίρου, προσπαθώντας να τους πείσει για το δίκαιο αίτημα της επιστροφής των «ερυθρολεύκων» στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο κ. Μποτσιβάλης συναντήθηκε τόσο με ανθρώπους της ΕΠΟ, που δεν βρίσκονται στην Πολωνία με την Εθνική ομάδα, όσο και με τον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ κ. Γιώργο Μποροβήλο μια και εκτός της Ομοσπονδίας θα πρέπει να συναινέσει και ο συνεταιρισμός των ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας, για να τοποθετηθεί σε αυτή ο Ολυμπιακός.

«Όλα είναι ανοικτά σχετικά με την κατηγορία που θα παίξουμε. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να επιστρέψουμε στη Σούπερ Λιγκ. Εξελίξεις ίσως έχουμε μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα» ήταν το σχόλιο που έκανε στη «Θ» ο κ. Μποτσιβάλης.

Αυτή τη στιγμή όλα είναι ρευστά και θα εξαρτηθούν από τις διαθέσεις της ΕΠΟ και της Σούπερ Λιγκ. Θεωρητικά φαντάζει πιο εύκολο να παίξει ο Ολυμπιακός στη Β’ Εθνική, κάτι που πάντως θα είναι πέρα για πέρα άδικο διότι ήδη έχει μείνει έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς να μετέχει σε κανένα πρωτάθλημα. Και όλο αυτό ενώ δεν τιμωρήθηκε από καμία αθλητική Αρχή. Η κρατική Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι αυτή που τον «εξαφάνισε», κατόπιν της πίεσης που δέχθηκε από το υπουργείο πολιτισμού.

Ωστόσο, τα οικονομικά συμφέροντα είναι μεγάλα και ίσως ο Ολυμπιακός να πέσει θύμα τους, διότι ακόμη και αν η ΕΠΟ τον κατατάξει στη Σούπερ Λιγκ, θα πρέπει να συμφωνήσει  σε αυτό και ο συνεταιρισμός. Το αν θα το κάνει εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και γι’ αυτό η πίεση των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι διπλή. Τόσο προς την ΕΠΟ, όσο και στις υπόλοιπες ΠΑΕ.

Φυσικά, τίποτε δεν πρέπει να αποκλειστεί. Η κατάσταση στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου είναι ρευστή και όλα μπορούν να συμβούν. Ίσως κάποιες ομάδες να μην αντέξουν οικονομικά και να προκύψουν κενές θέσεις στη μεγάλη κατηγορία για τους Ολυμπιακό και Καβάλα, χωρίς να χρειαστεί να αυξηθούν οι σύλλογοι της κατηγορίας.

Εξελίξεις αναμένονται με την επιστροφή στην Ελλάδα του προέδρου της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιου, όταν θα ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας στο Euro. Τότε θα φανούν και οι αληθινές προθέσεις της Ομοσπονδίας σχετικά με τον Ολυμπιακό και την Καβάλα.

Στην Αθήνα ο Αχ. Μπέος

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που ήταν θετική στο αίτημα της αποφυλάκισής του, ο πρώην μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος είναι ελεύθερος. Χθες πέρασε την πόρτα της φυλακής του Ναυπλίου και μετέβη στην Αθήνα για να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του, την οποία στερήθηκε για ένα ολόκληρο χρόνο.

Πιθανότατα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να έλθει στο Βόλο για να δώσει συνέντευξη Τύπου την οποία είχε προαναγγείλει μέσα από τη φυλακή, προκειμένου να κάνει αναδρομή σε όλα όσα συνέβησαν τους τελευταίους 12 μήνες και που αφορούν τόσο τον ίδιο, όσο και τον Ολυμπιακό.

Όσο για τους φιλάθλους του ιστορικού συλλόγου και ιδιαίτερα τους οργανωμένους, προετοιμάζουν αποθεωτική υποδοχή στον κ. Μπέο. Εξάλλου, δεν ξεχνούν ότι είναι ο άνθρωπος που πήρε τον Ολυμπιακό από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και δημιούργησε μία ομάδα μοντέλο που έφτασε στο σημείο να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Γιουρόπα Λιγκ.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το