Photo Gallery, Τοπικά

Όλα έτοιμα για τις πανελλαδικές στη Μαγνησία

Οριστικοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας οι επιτηρητές και οι βαθμολογητές ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 21 Μαΐου ημέρα Δευτέρα


Οριστικοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας οι επιτηρητές και οι βαθμολογητές ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 21 Μαΐου, ημέρα Δευτέρα. Χθες έληξε και η προθεσμία που είχαν οι υποψήφιοι για να παραλάβουν τον κωδικό πρόσβασης.

Ουσιαστικά όλες οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και πλέον απομένει η έναρξη των εξετάσεων.

Από την ΕΕΔΔΕ του Νομού Μαγνησίας ανακοινώνεται ότι την 21 Μαΐου 2012 αρχίζουν οι πανελλήνιες εξετάσεις των μαθητών της τελευταίας τάξης Ημερησίων και Εσπερινών Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ (Ομάδας Β’) και στις 22 Μαΐου 2012 των μαθητών της τελευταίας τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδας  Α) και (Ομάδας Β σε ό,τι αφορά στα μαθήματα ειδικότητας). Τα εξεταστικά κέντρα και το πρόγραμμα των εξετάσεων έχουν ήδη κοινοποιηθεί στα σχολεία. Η προσέλευση των υποψηφίων στα Εξεταστικά Κέντρα πρέπει να γίνεται ώς τις 08.00 π.μ.. Η ώρα έναρξης της εξέτασης ορίζεται η 08.30 π.μ.

Στο ειδικό μάθημα των Αγγλικών οι υποψήφιοι θα εξεταστούν το Σάββατο 16 Ιουνίου 2011 και ώρα 4.00 μ.μ. στο 1ο ΓΕΛ Βόλου, σύμφωνα με την κατανομή που έχει γνωστοποιηθεί στους υποψηφίους.

Οι φυσικώς αδύνατοι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στο 48ο Β.Κ. (διδακτήριο 9ου Γ/σιου) και των ΕΠΑΛ (Ομάδας Α) στο 1ο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το πρόγραμμα των εξετάσεων.

Οι εξετάσεις των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ θα διεξαχθούν  από 18 Ιουνίου 2012 μέχρι και 20 Ιουνίου 2012. Αναλυτικότερο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στα Λύκεια, μόλις μας γνωστοποιηθεί.

Η ΕΕΔΔΕ συστήνει στους υποψηφίους να τηρούν τις οδηγίες των Λυκειακών Επιτροπών και των Επιτηρητών και υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η είσοδος υποψηφίων στο χώρο των εξετάσεων με βιβλία, σημειώσεις και κινητά τηλέφωνα, καθώς και η χρήση διορθωτικού και υπολογιστικών μηχανών.

Ο κάθε υποψήφιος πρέπει να φέρει μαζί του το δελτίο υποψηφίου, το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο, δύο στυλό διαρκείας (μπλε ή μαύρο), γομολάστιχα και γεωμετρικά όργανα, ενώ, αν το επιθυμεί, μπορεί να έχει μαζί του ένα θερμός με νερό ή αναψυκτικό.

Η ΕΕΔΔΕ εύχεται σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους και διαβεβαιώνει ότι έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων, ευελπιστώντας ότι και όλοι οι εμπλεκόμενοι κοινωνικοί φορείς θα συνδράμουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας όλοι οι υποψήφιοι είτε των Γενικών Λυκείων (90% και 10%) είτε των Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδες Α’ και Β’) πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι. Παράλληλα, όσοι από τους υποψηφίους εμπίπτουν σε κάποια ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσκομίσουν στο Λύκειό τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ελεγχθούν και να χαρακτηριστούν ως ειδική περίπτωση.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερώνονται για τη διαδικασία (δικαιολογητικά, εγκύκλιοι, συχνές ερωτήσεις κ.λπ.) και αργότερα να επεξεργαστούν και να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο, σε προθεσμία που θα ανακοινωθεί.

Ιερές αγρυπνίες για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

Όπως τονίστηκε σε σχετική ανακοίνωση, «ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου θα τελέσει ιερές αγρυπνίες με αφορμή την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων, ώστε με τη φώτιση του Θεού τα διαγωνιζόμενα παιδιά μας να πορευθούν με επιτυχία στο δρόμο της γνώσεως, με εφόδιο την ευλογία του Αναστάντος Κυρίου μας. Προσκαλούνται ο φιλόχριστος λαός μας, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς των μαθητών και κυρίως η μαθητιώσα νεολαία μας για συμπροσευχή υπέρ της προόδου των νέων βλαστών μας που είναι και η ελπίδα του Γένους μας».

Το πρόγραμμα ιερών αγρυπνιών έχει ως εξής: Παρασκευή 18 Μαΐου: 9.00 μ.μ. – 1.00 π.μ., Κυριακή 20 Μαΐου: Ώρα: 10.00 μ.μ. – 1.00 π.μ. Τρίτη 22 Μαΐου: 10.00 μ.μ. – 1.00 π.μ.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το