Photo Gallery, Πολιτισμός

«Ψωμί και τουλίπες» από το Σινέ Μεσόγειος

"Ψωμί και τουλίπες" σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις προβολές του Σινέ Μεσόγειος στο Αχίλλειο

Το σινεμά σήμερα και αύριο μας ταξιδεύει από την Πεσκάρα στη Βενετία στην επόμενη προβολή του Σινέ Μεσόγειος του Δήμου Βόλου με μια ρομαντική αισθηματική κομεντί που υπογράφει ο Σίλβιο Σολντίνι, την ταινία «Ψωμί και τουλίπες». «Επιβατικός σταθμός» η αίθουσα του Αχίλλειου «Νίκος Κολοβός» και «ώρα αναχώρησης» 21:30.

Κατά τη διάρκεια ενός τουριστικού ταξιδιού, η Ροσάλμπα, μια σαραντάχρονη παντρεμένη νοικοκυρά από την Πεσκάρα, χάνει το τουριστικό πούλμαν. Αντί να περιμένει την επιστροφή του πούλμαν, σκέπτεται πως είναι μια υπέροχη ιδέα να «το σκάσει» ταξιδεύοντας μόνη της στη Βενετία, όπου δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να πάει. Τις λίγες μέρες που θα λείψει από το σπίτι και τις υποχρεώσεις του νοικοκυριού, θα ακολουθήσει το δρομολόγιο μιας εντελώς δικής της επιλογής έξω από τα καθημερινά. Άλλωστε ο τίτλος «Ψωμί και Τουλίπες» υπαινίσσεται την αντιπαράθεση της τετριμμένης καθημερινότητας και του βιοπορισμού (ψωμί) με το ρομαντισμό και τον έρωτα (τουλίπες). Στη Βενετία η Ροσάλμπα πιάνει δουλειά σε ανθοπωλείο, κάνει νέες φιλίες και φλερτάρει μ’ ένα ευγενικό και ρομαντικό Ισλανδό σερβιτόρο. Μετά πολλά χρόνια αισθάνεται ελεύθερη, παρά το γεγονός ότι έχει στο κατόπι της έναν γκαφατζή ντετέκτιβ, απεσταλμένο από το σύζυγό της. Η πολυβραβευμένη αυτή ταινία αποτελεί μια τρυφερή ματιά στο δύσκολο θέμα της καθημερινότητας και της οικογενειακής συμβίωσης. Η απλή ιστορία μιας γυναίκας που «ταλαιπωρείται» από τον άντρα και τα παιδιά της, γιατί δεν εκτιμούν την κούραση της, ψυχολογική και σωματική, γίνεται αφορμή για μια γλυκόπικρη κομεντί.

Ιταλία (2000). Πρωταγωνιστούν: Λιτσία Μαλιέτα, Μπρούνο Γκανζ, Μαρίνα Μασιρόνι, Τζιουζέπε Μπατιστόν, (114΄). Βραβεία David di Donatello Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Ηθοποιού.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το