Ελλάδα

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κατάργηση φυλακών τύπου 

  

Παρά τις φωνές και τη σύγκρουση για την τρομοκρατία και τη μετανάστευση υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ.

Βασικά σημεία διαφωνίας κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ήταν η απόλυση κρατουμένων και η έκτιση της ποινής των ισοβιτών με αναπηρία σε κατ’ οίκον περιορισμό αλλά και η κατάργηση του «κουκουλονόμου».

Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, εξαιτίας της κατάληψης του κτιρίου της Πρυτανείας, επιτέθηκαν στην κυβέρνηση, λέγοντας πως θέτει σε κίνδυνο την δημόσια ασφάλεια.

Υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, έκανε λόγο για προοδευτική κατεύθυνση και εναρμονισμό με το δια ταύτα καταδικαστικών αποφάσεων από τα αρμόδια ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, τόνισε πως τα άρθρα του ν/σ βασίζονται στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία, δια στόματος του Βασίλη Κικίλια, ανέφερε πως το ν/σ είναι «ρουσφέτι σε τρομοκράτες και αντιεξουσιαστές» και οι διατάξεις του «φωτογραφικές» για τον Σάββα Ξηρό.

Από τη μεριά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε πως οι διατάξεις είναι «αντιμεταρρυθμίσεις» που ενισχύουν την θέση των «πλουσίων των φυλακών εις βάρος των φτωχοδιαβόλων».

Πηγή:iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το