Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

«Ψαλιδίζονται» οι ελπίδες για μεταθέσεις καθηγητών

Στην καταγραφή του νέου ωραρίου προχωρεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Στην καταγραφή του νέου ωραρίου προχωρεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

 

Στην καταγραφή του διδακτικού ωραρίου των καθηγητών, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, προχωρεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προκειμένου να σταλεί στο υπουργείο Παιδείας ενόψει του καθορισμού των οργανικών κενών και των μεταθέσεων που επίκεινται.

Μια άλλη παράμετρος που επηρεάζεται από το ζήτημα της αύξησης του διδακτικού ωραρίου των καθηγητών αποτελεί το θέμα των μεταθέσεων που είναι σε άμεση συνάρτηση με τα οργανικά κενά.

Γιατί αν τα οργανικά κενά φέτος είναι περιορισμένα λόγω της αύξησης του ωραρίου, συνεπάγεται ότι μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των μεταθέσεων και συνακόλουθα των αποσπάσεων.

Εκατοντάδες οικογένειες εκπαιδευτικών που είναι χωρισμένες στα δύο, με τον ένα να διδάσκει σε περιοχή εκτός Μαγνησίας, αγωνιούν και ζουν με την ελπίδα να πάρουν κάποια στιγμή μετάθεση ή απόσπαση στον τόπο μόνιμης διαμονής τους.

Οι νέες συνθήκες, όμως, που δημιουργούνται από την αύξηση του διδακτικού ωραρίου «ψαλιδίζει» αυτές τις ελπίδες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, φέτος οργανικά κενά θα προκύψουν κυρίως στις ειδικότητες των φιλολόγων, των μαθηματικών και των φυσικών. Στις υπόλοιπες αναμένεται να είναι από ανύπαρκτα έως ελάχιστα, αφού εκεί υπάρχει πρόβλημα ήδη με τη συμπλήρωση του διδακτικού ωραρίου.

Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ανακοινώσει ακόμη πότε θα γίνουν οι μεταθέσεις, αν και αυτό εκτιμάται για εντός του Μαΐου. Εξάλλου τα χρονικά περιθώρια αρχίζουν και στενεύουν πλέον. Άλλες χρονιές οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών είχαν πραγματοποιηθεί ήδη και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης γνώριζαν τον προγραμματισμό που θα κάνουν.

Εδώ και μερικές ημέρες η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας συγκεντρώνει τα στοιχεία για το διδακτικό ωράριο που έχει ο κάθε καθηγητής μετά και την αύξηση κατά δύο ώρες. Τα στοιχεία τα ζήτησε το υπουργείο Παιδείας και θα αποσταλούν μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή.

Το υπουργείο Παιδείας θα ελέγξει τα στοιχεία και θα προχωρήσει μετά στην ανακοίνωση των οργανικών κενών και μετά των μεταθέσεων. Η διαφορά από πέρυσι, είναι ότι φέτος τα οργανικά κενά δεν θα τα στείλει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο υπουργείο, αλλά το τελευταίο θα τα ανακοινώσει από μόνο του.

Μετά την ανακοίνωση των μεταθέσεων, θα ανακοινωθεί η εγκύκλιος για τις αποσπάσεις των καθηγητών. Γενικότερα ο Μάιος αναμένεται να είναι ένας πολύ καθοριστικός μήνας για τον προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών εκπαιδευτικών σε πανελλαδικό επίπεδο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το