Πολιτική

Ψήφος εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό

Χαρακτήρισε η Όλγα Κεφαλογιάννη την επίσκεψη Μέρκελ στο ελληνικό περίπτερο
Χαρακτήρισε η Όλγα Κεφαλογιάννη την επίσκεψη Μέρκελ στο ελληνικό περίπτερο

O υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας και εντεταλμένος της Καγκελαρίου στην Ελληνογερμανική Συνέλευση, Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, ήταν ο «ιθύνων νους» πίσω από τη συνάντηση της Άγκελα Μερκελ με την ελληνική αντιπροσωπεία που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της έκθεσης τουρισμού ΙΤΒ του Βερολίνου, την περασμένη Τρίτη, σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία τον ευχαρίστησε για τη στήριξή του.

«Σπουδαία στιγμή» και «ψήφο εμπιστοσύνης» στον ελληνικό τουρισμό, χαρακτήρισε την παρουσία της κ. Μέρκελ η κ. Κεφαλογιάννη, μετά το τέλος της συνάντησής της με τον κ. Φούχτελ στο περίπτερο του ΕΟΤ και απέδωσε την κάμψη που σημειώθηκε τα προηγούμενα χρόνια στη γερμανική τουριστική αγορά στη λανθασμένη εντύπωση που δημιούργησαν στους Γερμανούς κάποια ΜΜΕ.

«Είναι καλό να αποκατασταθεί η πραγματικότητα και να περάσει το μήνυμα στους Γερμανούς ότι είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα» δήλωσε η υπουργός και τόνισε ότι «δεν μιλάμε απλώς για συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων, αλλά για φιλία και αλληλεγγύη μεταξύ ευρωπαϊκών λαών».

Κεντρικό θέμα της συνάντησης με τον κ. Φούχτελ ήταν το σύστημα δυαδικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για τον τουρισμό, για το οποίο θα υπογραφεί σχετική συμφωνία στην Αθήνα στο τέλος του μήνα. Η πρωτοβουλία αυτή, ανέφερε η κυρία Κεφαλογιάννη, θα λειτουργήσει συμπληρωματικά προς την προσπάθεια που καταβάλλει το υπουργείο για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο.

«Στόχος μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους για σωστή εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων, ώστε να έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Αυτό είναι το ζητούμενο, οι θέσεις εργασίας για το σήμερα και το αύριο» κατέληξε η υπουργός Τουρισμού.

Από την πλευρά του, ο κ. Φούχτελ αναφέρθηκε διεξοδικά στο δυαδικό σύστημα εκπαίδευσης που έχει συμφωνηθεί με την Ελλάδα και τόνισε τη σημασία που έχει ο τομέας του Τουρισμού για την ελληνική οικονομία και τη μείωση της ανεργίας των νέων.

«Η επιτυχία της Γερμανίας οφείλεται στο εξαιρετικά καλά ειδικευμένο προσωπικό» εξήγησε ο Γερμανός υφυπουργός και πρόσθεσε ότι συζητείται ήδη η εφαρμογή της ειδικής μετεκπαίδευσης σε πρότυπα ξενοδοχεία με ασκούμενους υπαλλήλους, πρωτοβουλία, η οποία, όπως είπε, θα αναγνωριστεί ιδιαίτερα από τους Γερμανούς επισκέπτες.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην ΙΤΒ, ο κ. Φούχτελ επισκέφθηκε, εκτός από το περίπτερο του ΕΟΤ και άλλα περίπτερα Ελλήνων εκθετών, μεταξύ των οποίων αυτά της Κρήτης, της Ρόδου και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το