Photo Gallery, Τοπικά

Χώρος στάθμευσης και κορύνες στην Άφησσο

Διαμόρφωση και  λειτουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων και τοποθέτηση κορυνών σε επιλεγμένα σημεία στην Άφησσο προγραμματίζει η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου
Διαμόρφωση και λειτουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων και τοποθέτηση κορυνών σε επιλεγμένα σημεία στην Άφησσο προγραμματίζει η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου

Η διαμόρφωση και η λειτουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, καθώς και η τοποθέτηση κορυνών σε επιλεγμένα σημεία, αποτελούν τις κυριότερες πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου για τη διευθέτηση του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος που αναμένεται να παρατηρηθεί και το ερχόμενο καλοκαίρι στην Άφησσο. Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή δρομολογεί μεταξύ άλλων την αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου προς Αμποβό, την εκβάθυνση του λιμανιού, την τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων κατά μήκος της παραλίας, καθώς και την επέκταση του δημοτικού φωτισμού.

Σχετικές επισημάνσεις έγιναν από το δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Νίκ. Φορτούνα στη διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψης στον παραθαλάσσιο οικισμό και της συνάντησής του με το Τοπικό Συμβούλιο Νεοχωρίου, αλλά και με επιχειρηματίες της Αφήσσου.

Κυρίαρχη προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου αποτελεί η καλύτερη δυνατή διευκόλυνση των οδηγών, οι οποίοι πρόκειται να επισκεφτούν την ερχόμενη τουριστική περίοδο τον παραθαλάσσιο οικισμό.

Στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής είναι η διαμόρφωση και η λειτουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, με παράλληλη απασχόληση δημοτικού υπάλληλου, ο οποίος θα έχει ως αρμοδιότητα να διευκολύνει και να κατευθύνει τους οδηγούς.

Επιπλέον, σε επιλεγμένα σημεία του κεντρικού δρόμου θα τοποθετηθούν κορύνες, προκειμένου να αποτρέπεται η στάθμευση οχημάτων και να διεξάγεται ομαλά η κυκλοφορία.

«Στόχος μας» επισημαίνει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκ. Φορτούνας «είναι το ερχόμενο καλοκαίρι οι οδηγοί, που θα επισκέπτονται την Άφησσο, να μην ταλαιπωρούνται και επιπλέον να μην παρατηρούνται κυκλοφοριακά προβλήματα στον οικισμό. Θα λειτουργήσουμε χώρο στάθμευσης και σε επιλεγμένα σημεία του κεντρικού δρόμου, όπου χρειάζεται, θα τοποθετηθούν κολονάκια για να μη σταθμεύουν οι οδηγοί όπου θέλουν και τους βολεύει εμποδίζοντας την κυκλοφορία» αναφέρει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Στις προτεραιότητες, επίσης, της Δημοτικής Αρχής είναι η εκβάθυνση του λιμανιού της Αφήσσου, καθώς το ύψος της θάλασσας είναι ήδη απαγορευτικό για τον ελλιμενισμό σκαφών.

Εμπόδιο, ωστόσο, αποτελεί το πρόστιμο που έχει επιβάλει η Κτηματική Υπηρεσία, ύψους 60.000 ευρώ για τη μη νομιμοποίηση του αλιευτικού καταφύγιου και ο Δήμος καλείται να το πληρώσει προκειμένου να εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια εκτέλεσης των εργασιών εκβάθυνσης του λιμανιού.

«Το ύψος της θάλασσας στο λιμάνι της Αφήσσου» σημειώνει ο κ. Φορτούνας «ανέρχεται στα 30 μόλις εκατοστά και κατά συνέπεια είναι απαγορευτικό για τον ελλιμενισμό σκαφών. Θέλουμε να εκβαθύνουμε το λιμάνι και δρομολογούμε το έργο, ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε το πρόστιμο στην Κτηματική Υπηρεσία. Δυστυχώς, ζούμε σε ένα κράτος μιζέριας και γραφειοκρατίας, το οποίο μόνο εμπόδια θέτει στην υλοποίηση έργων» υποστηρίζει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Επιπλέον, η Δημοτική Αρχή δρομολογεί για την Άφησσο μεταξύ άλλων την αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου που οδηγεί στον Αμποβό, την τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, την επέκταση του δημοτικού φωτισμού στην παραλία, την οριοθέτηση του ρέματος Σταθαράκου και την εγκατάσταση υδρευτικού σωλήνα για το πλύσιμο του κεντρικού δρόμου.

«Δεσμεύτηκα προς τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Νεοχωρίου, τους επιχειρηματίες και τους κάτοικους ότι οι προαναφερόμενες δράσεις θα εκτελεστούν, με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση και ανάπτυξη της Αφήσσου» καταλήγει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το