Photo Gallery, Τοπικά

Χώροι στάθμευσης μοτό στο Βόλο

Καθιέρωση συγκεκριμένων σημείων σε οριοθετημένο από κατασκευή χώρο, όπου θα μπορούν να σταθμεύουν τα μοτοποδήλατα στο Βόλο, θα κληθεί αν αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο

 

Στην καθιέρωση, για πρώτη φορά, συγκεκριμένων σημείων σε οριοθετημένο από κατασκευή χώρο (σε σχήμα «Π») στην πόλη, όπου θα μπορούν να σταθμεύουν τα μοτοποδήλατα, έτσι ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο αυτά να καταλαμβάνουν πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους, θα προχωρήσει ο Δήμος Βόλου.

Το θέμα, μετά την έγκρισή του στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, θα τεθεί προς έγκριση την Παρασκευή στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου και σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής, προτείνονται τα ακόλουθα:

«Με την υπ’ αρ. 617/11 απόφαση Δ.Σ. Βόλου έγκρισης του πλαισίου του Σχεδίου Ρύθμισης Κυκλοφοριακών Θεμάτων στον κεντρικό ιστό του Βόλου, (η υπ’ αρ. 27/11 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου), προτείνεται η καθιέρωση συγκεκριμένων σημείων σε οριοθετημένο από κατασκευή χώρο (σε σχήμα «Π») στην πόλη, όπου θα μπορούν να σταθμεύουν τα μοτοποδήλατα, έτσι ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο αυτά να καταλαμβάνουν πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους.

Έχουν καθιερωθεί χώροι στάθμευσης αποκλειστικά για δίκυκλα στο τμήμα της οδού Κουμουνδούρου μετά τις θέσεις των πυροσβεστικών οχημάτων έως την οδό 28ης Οκτωβρίου με την υπ’ αρ. 319/2008 απόφαση του Δ.Σ. Βόλου, σε τμήματα των οδών Ογλ – Γαμβέτα – Μαυροκορδάτου (από Ιάσονος έως Δημητριάδος) με την

υπ’ αρ. 420/2004 απόφαση του Δ.Σ. Βόλου, στην οδό Κασσαβέτη κλπ.

Η Υπηρεσία εξέτασε τις κυκλοφοριακές συνθήκες και αφού έλαβε υπόψη της το γεγονός πως λόγω ελλιπούς αστυνόμευσης οι παραπάνω ρυθμίσεις δεν αποδίδουν, συμφωνεί να καθιερωθούν συγκεκριμένα σημεία σε οριοθετημένο από κατασκευή χώρο ως εξής:

– Επικαιροποίηση της 319/2008 απόφασης Δ.Σ. Βόλου για το τμήμα της οδού Κουμουνδούρου (από Τ. Οικονομάκη έως 28ης Οκτωβρίου),

– Ιάσονος (από Μαυροκορδάτου έως Φιλελλήνων, παρά το νότιο κράσπεδο),

– Ιάσονος (από Γκλαβάνη έως Κουμουνδούρου, παρά το νότιο κράσπεδο)

– Δημητριάδος (από Γκλαβάνη έως Αγ. Νικολάου, παρά το βόρειο κράσπεδο),

– Γαλλίας (από Αντωνοπούλου έως Κ. Καρτάλη, παρά το νότιο κράσπεδο).

Στην ίδια συνεδρίαση θα ληφθούν αποφάσεις, μεταξύ άλλων, για τη χορήγηση επιδόματος, συνολικού ποσού 3.645 ευρώ, έντεκα υπαλλήλων που ασχολήθηκαν κατά το έτος 2011 στις υπηρεσίες του Δήμου για την εξυπηρέτηση υπηκόων τρίτων χωρών, για τη λύση της μισθωτικής σύμβασης του αναψυκτηρίου και του περιβάλλοντος χώρου στο “Αθλητικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, για την τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2012, για την παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Ποιοτική αναβάθμιση σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Βόλου», για την παράταση προθεσμίας του έργου «Δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά στην ταράτσα του Σχολικού Συγκροτήματος 1ο ΣΕΚ Βόλου (Β΄ Φάση) Δ.Ε. Ν. Ιωνίας», για την έγκριση μελέτης και τρόπου εκτέλεσης του έργου «Ηλεκτροφωτισμός οδού Βενιζέλου Ν. Ιωνίας», για τη λήψη Κανονιστικής Απόφασης για τις αρχές ανάπτυξης και προστασίας του αστικού – περιαστικού πρασίνου του Δήμου Βόλου – Κανονισμό για το Πράσινο, για τη συμμετοχή του Δήμου Βόλου στο Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων ΔΕΠΠ, για την έγκριση του πίνακα λειτουργικών δαπανών των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου (Β’ δόσης), για την έγκριση διδάκτρων για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ., μηνιαίο τιμολόγιο δραστηριοτήτων των ΚΔΑΠ, κοστολόγηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των ΚΔΑΠ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το