Τοπικά

Χωρίς τηλεοπτικό σήμα το Ανατολικό Πήλιο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Χωρίς τηλεοπτικό σήμα παραμένουν τους τρεις τελευταίους μήνες οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Ανατολικού Πηλίου, μετά την κατάργηση του αναλογικού και την εφαρμογή του αντίστοιχου ψηφιακού. Η εικόνα στις οθόνες των τηλεοράσεων είναι «παγωμένη» και για ελάχιστα λεπτά της ώρας καθημερινά εξασφαλίζεται σήμα από κεραίες της Χαλκιδικής. Μόνο μέσω συνδρομητικών καναλιών και διαδικτύου είναι προς το παρόν τουλάχιστον εφικτή η παρακολούθηση τηλεοπτικών εκπομπών. Έντονη είναι η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου, η οποία πρόκειται άμεσα να εκφραστεί και εγγράφως στην αρμόδια εταιρεία, που από την πλευρά της δεσμεύεται για εγκατάσταση της απαιτούμενης κεραίας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το πρόβλημα με τη μη εκπομπή ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στην ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Πηλίου οξύνεται εξαιτίας και της τουριστικής περιόδου, καθώς πολλά είναι καθημερινά τα παράπονα επιχειρηματιών τουρισμού για το γεγονός ότι οι τουρίστες και οι επισκέπτες δεν μπορούν να παρακολουθούν τηλεοπτικές εκπομπές και κυρίως να ενημερώνονται.

Το ζήτημα προέκυψε, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, πριν από τρεις μήνες, όταν καταργήθηκε στην ευρύτερη περιοχή το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα και ταυτόχρονα άρχισε η εφαρμογή του αντίστοιχου ψηφιακού, το οποίο, ωστόσο, δεν εκπέμπει στην ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Πηλίου ούτε με τη χρήση των απαιτούμενων αποκωδικοποιητών για όσους τουλάχιστον δέκτες δεν είναι συμβατοί με τη σύγχρονη τεχνολογία.

Όπως προκύπτει από τη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, οι οθόνες των τηλεοράσεων τους τρεις τελευταίους μήνες σε ολόκληρο το Ανατολικό Πήλιο δεν παρουσιάζουν «μαύρο», αλλά «παγωμένη» εικόνα, με την ένδειξη στις οθόνες είτε ότι δεν υπάρχει σήμα είτε ότι δεν είναι εφικτή η λήψη του.

Το ψηφιακό σήμα εκπέμπει στην ευρύτερη περιοχή για ελάχιστα μόλις λεπτά της ώρας καθημερινά με λήψη από κεραίες της Χαλκιδικής και αμέσως μετά η τηλεοπτική οθόνη «παγώνει» και πάλι.

Μόνο μέσω συνδρομητικών καναλιών και διαδικτύου είναι προς το παρόν τουλάχιστον εφικτή η παρακολούθηση τηλεοπτικών εκπομπών σε ολόκληρο το Ανατολικό Πήλιο.

Ιδιοκτήτες συμβατών με τη σύγχρονη ψηφιακή τηλεοπτική τεχνολογία δεκτών αναγκάστηκαν να αγοράσουν αποκωδικοποιητή προκειμένου να έχουν σήμα, ωστόσο διαπίστωσαν πως ούτε με την ενίσχυση του δέκτη δεν είναι δυνατή η λήψη εικόνας.

Αρκετοί κάτοικοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη χωρίς προβλήματα λήψη τηλεοπτικού σήματος, υποχρεώνονται να υπογράφουν συμβόλαια με συνδρομητικά κανάλια, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης των τηλεοπτικών σταθμών, ακόμα και των αντίστοιχων με ελεύθερο σήμα.

Στο μεταξύ, την έντονη διαμαρτυρία της προς την αρμόδια εταιρεία πρόκειται το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα να εκφράσει και επίσημα πλέον η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, καθώς μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες είναι υποχρεωμένοι τους τρεις τελευταίους μήνες να παραμένουν χωρίς τηλεοπτικό σήμα και να αντικρίζουν «παγωμένη» την εικόνα στους τηλεοπτικούς τους δέκτες.

Σε επικοινωνία που είχε η Δημοτική Αρχή με τους αρμοδίους εξασφάλισε τη δέσμευση ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα γίνει η εγκατάσταση της απαιτούμενης κεραίας, προκειμένου το Ανατολικό Πήλιο να βλέπει ελεύθερα τηλεόραση, δέσμευση η οποία δεν ικανοποιεί το Δήμο.

«Δεν έχουμε τηλεοπτικό σήμα τους τρεις τελευταίους μήνες σε ολόκληρο το Ανατολικό Πήλιο» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου κ. Θ. Μπρίζης «καθώς το αναλογικό καταργήθηκε και το αντίστοιχο ψηφιακό δεν εκπέμπει στην ευρύτερη περιοχή μας. Πολλοί αναγκάστηκαν να αγοράσουν αποκωδικοποιητές, ωστόσο και πάλι σήμα δεν υπάρχει. Η τηλεοπτική οθόνη είναι μονίμως «παγωμένη» και τα ελάχιστα λεπτά της ώρας που «ξεπαγώνει» γίνεται λήψη από κεραίες της Χαλκιδικής, αλλά χάνεται αμέσως. Αρκετοί κάτοικοι υποχρεώθηκαν να υπογράψουν συμβόλαια με συνδρομητικά κανάλια, πληρώνοντας για να παρακολουθούν αντίστοιχα με ελεύθερο σήμα. Μόνο μέσω συνδρομητικών καναλιών και διαδικτύου είναι εφικτή η παρακολούθηση τηλεοπτικών εκπομπών. Το πρόβλημα είναι σοβαρό και απαιτείται επιτέλους να επιλυθεί. Ως Δημοτική Αρχή θα προβούμε άμεσα σε έγγραφη διαμαρτυρία προς την αρμόδια εταιρεία, η οποία δεσμεύτηκε σχετικά με την εγκατάσταση της απαιτούμενης κεραίας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Κοντολογίς, είμαστε αναγκασμένοι να μην έχουμε τηλεοπτικό σήμα για έξι ολόκληρους μήνες. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση και δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώνουμε συνδρομητικά κανάλια και διαδίκτυο για να παρακολουθούμε αντίστοιχα με ελεύθερο σήμα» καταλήγει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το