Αθλητισμός

Χωρίς Ουμπίντες και στην Κρήτη

Λεζάντα Φ1: Ο Γάλλος Γιαν Ζουφρέ αποτελεί μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού Βόλου

Ο Ολυμπιακός Β. αντιμετωπίζει αύριο τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο για τη Σούπερ Λιγκ

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Σταθερά πάνω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λιγκ βρίσκεται ο Ολυμπιακός Βόλου μετά και τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, πρώτης του δευτέρου γύρου. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέχουν την 6η θέση με 21 βαθμούς μαζί με την Ξάνθη και την Καβάλα, ωστόσο, θα μπορούσαν να βρίσκονται πολύ ψηλότερα, στην περίπτωση που αξιοποιούσαν τον παράγοντα έδρα. Στο παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης με τον Πανιώνιο παραχώρησαν άλλη μια ισοπαλία στο Πανθεσσαλικό (0-0), από τη στιγμή που σε ένα ακόμη ματς δεν ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αύριο τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, με τον Χαβιέ Ουμπίντες να μένει και πάλι εκτός αποστολής, λόγω τραυματισμού.

Το βολιώτικο συγκρότημα δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ, έστω λιγότερες σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια στο Βόλο, όμως δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν είχαν το «καθαρό» μυαλό να τελειώσουν με επιτυχία της φάσεις και αυτό οφείλεται και στο άγχος που υπάρχει στους αγώνες έδρας. Στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει ο δεινός σκόρερ, που να αποτελεί φόβητρο για τις αντίπαλες άμυνες.

«Θα πρέπει να προβληματιστούμε από τη δυστοκία που υπάρχει στην ομάδα, καθώς στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο σε τέσσερις περιπτώσεις τετ α τετ με τον τερματοφύλακα δεν καταφέραμε να στείλουμε τη μπάλα στα δίχτυα. Η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο, δημιουργεί ευκαιρίες, ενώ συν τοις άλλοις οι ομάδες που αντιμετωπίζουμε στο Βόλο δεν κάνουν ούτε ένα λάθος στην άμυνα, παρά την πίεση που ασκούμε. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με σκοπό να διορθώσουμε κάποια πράγματα στον επιθετικό τομέα, εκεί όπου παρατηρούνται αδυναμίες» τόνισε ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος έχει ζητήσει από τη διοίκηση της ΠΑΕ την απόκτηση ενός επιθετικού και ενός μεσοεπιθετικού.

Ταξιδεύει για Κρήτη

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ συνεχίζεται αυτό το σαββατοκύριακο με τις αναμετρήσεις της 17ης αγωνιστικής. Ο Ολυμπιακός θα μεταβεί σήμερα στην Κρήτη όπου αύριο στις 3 μ.μ. θα αντιμετωπίσει τον Εργοτέλη με στόχο τη νίκη, προκειμένου η ομάδα να «ρεφάρει» την απώλεια των δύο βαθμών στο ματς με τον Πανιώνιο. Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς της ήττας τους στον πρώτο γύρο, όταν και είχαν χάσει με 1-0 από τους Κρητικούς με γκολ του Μπουντιμίρ.

Ο Εργοτέλης προέρχεται από βαριά ήττα με 3-0 από τον Αστέρα Τρίπολης εκτός έδρας, ενώ στο τελευταίο ματς στο Παγκρήτιο είχε νικήσει με 2-0 τον Πανσερραϊκό.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού ολοκλήρωσαν χθες τη μίνι προετοιμασίας τους για το αυριανό παιχνίδι και σήμερα στις 9 το πρωί θα μεταβούν οδικώς στην Αθήνα και στη συνέχεια το απόγευμα η αποστολή θα «πετάξει» για το Ηράκλειο.

Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας θα βρίσκονται οι Γιακούποβιτς, Σέλεζι, Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Ντολεζάι, Άλβαρεζ, Σκάρος, Ρόκας, Καπετάνος, Μόνχε, Σολάκης (πιθανή ενδεκάδα), καθώς και οι Ρόκα, Μπρέσκα, Μητρόπουλος, Μαρτίν, Ψυχογιός, Τομάς και Πλιάγκας.

Για το αυριανό ματς ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» δεν θα έχει στη διάθεσή του και πάλι τον Χαβιέ Ουμπίντες. Η απουσία του Αργεντινού μέσου ήταν εμφανής στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, καθώς ο Ολυμπιακός με τον Ουμπίντες στην ενδεκάδα θα μπορούσε να ήταν πιο απειλητικός για την εστία των «κυανέρυθρων». Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής δεν είναι ακόμη έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα και δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.

Για το αυριανό ματς με τον Εργοτέλη ο Σάκης Τσιώλης δήλωσε: «Η ομάδα δείχνει πως βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και πιστεύω πως, αν μη τι άλλο, δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, το αντιμετωπίζουμε με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή και πάμε στην Κρήτη για να αποσπάσουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός ετοιμάζεται να κάνει κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα, καθώς η ομάδα θα ακολουθήσει ένα διαφορετικό σύστημα παιχνιδιού, δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στη μεσαία γραμμή, όπως συνέβη στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Έτσι, πιθανότατα η ομάδα θα αγωνιστεί με έναν επιθετικό (πιθανότατα τον Ηλία Σολάκη), με τον Χουάν Μαρτίν να κάθεται στον πάγκο. Ο έμπειρος Έλληνας επιθετικός, όπως τόνισε με δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο βρίσκεται πολύ κοντά στο να ανανεώσει τη συνεργασία του με τους «ερυθρόλευκους», καθώς έχει ήδη συζητήσει το θέμα με τους διοικούντες τον Ολυμπιακό: «Είμαι πολύ κοντά στο να υπογράψω νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό Βόλου και πιστεύω πως το θέμα είναι καθαρά τυπικό. Υπήρξε μια συνάντηση με τον πρόεδρο, η συζήτηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα και πιστεύω πως θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην ομάδα και στη συνέχεια του πρωταθλήματος».

* Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Χαλίφα Σανκαρέ και τις προσεχείς μέρες θα γίνει γνωστό σε ποιο παιχνίδι ο Σενεγαλέζος αμυντικός θα εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής. Θυμίζουμε πως στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ θα απουσιάσει από τον Ολυμπιακό ο Λέαντρο Άλβαρεζ, ενώ ο Πέτερ Ντολεζάι θα λείψει από την αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο Παμπορίδης «σφυρίζει»

Εργοτέλης-Ολυμπιακός Β.

Ο κ. Βασίλης Παμπορίδης από το Κιλκίς ορίστηκε να διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Εργοτέλη στην Κρήτη. Βοηθοί θα είναι οι κ.κ. Δημήτρης Μποζατζίδης και Λάζαρος Δημητριάδης και οι δύο από την ΕΠΣ Θεσσαλονίκης. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο κ. Πραξιτέλης Ζαχαριάδης από την Μακεδονία και παρατηρητής ο κ. Ηλίας  Χατζής από την ΕΠΣ Καρδίτσας.

Στο στόχαστρο

ο Γάλλος Ζουφρέ

Ο Γάλλος Γιαν Ζουφρέ βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού. Πρόκειται για 26χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στη Λοριάν (62 συμμετοχές-3γκολ), ενώ στο παρελθόν έχει παίξει στη Νιμ (2001-03) παίζοντας σε 42 παιχνίδια και σημειώνοντας πέντε γκολ. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για την Γκιγκάμπ με την οποία αγωνίστηκε πέντε χρόνια μέχρι το 2008 (117 παιχνίδια-12 γκολ). Αν θα προχωρήσει ή όχι η μεταγραφή οτυ Ζουφρέ στους «ερυθρόλευκους» θα φανεί τις προσεχείς μέρες.

Επίσης, ακούστηκε εκ νέου το όνομα του Τυνήσιου διεθνή επιθετικού Ισάμ Τζεμά, ο οποίος αγωνίζεται στη Λανς. Πρόκειται για 26χρονος φορ με σπουδαία καριέρα στα γήπεδα της Γαλλίας.

Σενάρια θέλουν τον Απόστολο Βέλλιο να έρχεται δανεικός στον Ολυμπιακό Βόλου, εφόσον ολοκληρωθεί η απόκτησή του από τον Ολυμπιακό του Πειραιά. Ο νεαρός επιθετικό του Ηρακλή ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει το «Γηραιό».

Σήμερα παίζουν

οι Νέοι,

αύριο οι Παίδες

Σήμερα Σάββατο στις 14:00 η ομάδα Κ-20 Ολυμπιακός Βόλου θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο Μαρτινέγκο την αντίστοιχη ομάδα του Εργοτέλη, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής Σούπερ Λιγκ Κ-20 ΟΠΑΠ. Η αποστολή του Ολυμπιακού βρίσκεται από χθες το βράδυ στο Ηράκλειο (μετέβη αεροπορικώς από την Θεσσαλονίκη), με τον προπονητής, Αντώνη Μάνδαλο,  να έχει στη διάθεσή του τους εξής παίκτες: Αβδελά, Βαλωτή, Γιαννόπουλο, Δημητριάδη, Ζενούνι, Ζέρη, Θεοδωρίδη, Καράτσαλο, Κολημήτρα, Κολιαμήτρα, Κόμνο, Κοτζαθανάση, Μακανίκα, Μαρμαρινό, Νάκα, Ναουμίδη, Σφάκα, Τρίμμη, Τσίπη και Χολέβα.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο κ. Γεώργιος Ζαχαριουδάκης, με βοηθούς τους Ιωάννη Δασκαλάκη και Αντώνιο Δασκαλάκη (όλοι από ΕΠΣ Ηρακλείου).

Η ομάδα Κ-17 του Ολυμπιακού Βόλου υποδέχεται αύριο Κυριακή στις 13.00 στο ΕΑΚ την αντίστοιχη ομάδα του Άρη, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ Κ-17 ΟΠΑΠ.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο κ. Στυλιανός Χαλβατζάκος, με βοηθούς τον κ. Αναστάσιο Κουρσοβίτη και την κ. Ασημίνα Μωραίτου. Παρατηρητής θα είναι ο κ. Λεωνίδας Φορτούνας (όλοι από την ΕΠΣ Θεσσαλίας).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το