Photo Gallery, Τοπικά

Χωρίς νερό χθες η Γλώσσα Σκοπέλου

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε δυο αντλιοστάσια λόγω οφειλών 160.000 ευρώ της ΔΕΥΑ


Χωρίς νερό έμεινε από χθες το μεσημέρι η Γλώσσα Σκοπέλου, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε η Δημοτική Αρχή, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε δυο αντλιοστάσια λόγω οφειλών παρελθόντων ετών της ΔΕΥΑ Σκοπέλου, οι οποίες ανέρχονται σε 160.000 ευρώ περίπου. Ωστόσο, η κατάσταση αργά το βράδυ χθες εμφανιζόταν αρκετά συγκεχυμένη, καθώς ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γ. Μιχελής έλαβε γραπτό μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο από το γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑ Σκοπέλου, σύμφωνα με το οποίο η διακοπή στην υδροδότηση της Γλώσσας οφειλόταν σε δυο ζημιές, οι οποίες θα αποκαθίσταντο αργά το βράδυ. «Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει συμβεί. Δεν είναι δυνατόν η ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα και να αφήνει χωρίς νερό το μεγαλύτερο τμήμα της Γλώσσας. Εφόσον, ωστόσο, υπάρχει ζημιά και δεν ενημερώθηκα έγκαιρα, τότε αύριο (σήμερα) θα έχουμε εξελίξεις στη ΔΕΥΑ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελής.

Όπως προαναφέρθηκε, η διακοπή στην υδροδότηση της Γλώσσας Σκοπέλου ξεκίνησε χθες το μεσημέρι και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων ήταν ιδιαίτερα έντονες. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Μιχελής, «οι κάτοικοι ήταν ιδιαίτερα αγανακτισμένοι από την προαναφερόμενη κατάσταση, από τη στιγμή που δεν γνωρίζαμε και το λόγο της διακοπής στην υδροδότηση».

Σύμφωνα με την εικόνα που είχε χθες αργά το βράδυ ο Δήμαρχος Σκοπέλου, το πρόβλημα με την υδροδότηση στη Γλώσσα οφειλόταν στη διακοπή του ρεύματος από τη ΔΕΗ σε δυο αντλιοστάσια, λόγω χρεών παρελθόντων ετών της ΔΕΥΑ Σκοπέλου, ποσό που αγγίζει τις 160.000 ευρώ. Όπως ανέφερε ο κ. Μιχελής, «οι οφειλές αφορούν τα έτη από το 2006 και μετά. Έχει γίνει διακανονισμός με τη ΔΕΗ και την έχουμε ενημερώσει πως εντός των ημερών θα καταβάλαμε μέρος της προαναφερόμενης οφειλής. Είναι απαράδεκτο εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου η ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα σε δυο αντλιοστάσια και να μένει σχεδόν όλος ο οικισμός της Γλώσσας χωρίς νερό» προσέθεσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Να αναφερθεί ότι τα σπίτια που είχαν νερό χθες στη Γλώσσα ήταν ελάχιστα και οι αγανακτισμένοι κάτοικοι του οικισμού προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με κάποιον αρμόδιο από το Δήμο και τη ΔΕΥΑ Σκοπέλου προκειμένου να πληροφορηθούν τι ακριβώς είχε συμβεί.

«Προσωπικά επικοινώνησα με τη ΔΕΗ και με πληροφόρησαν ότι κόπηκε το ρεύμα σε δυο αντλιοστάσια, από τα οποία υδροδοτείται ο οικισμός της Γλώσσας, λόγω παλαιών οφειλών της ΔΕΥΑ» τόνισε ο κ. Μιχελής.

Ωστόσο, χθες το βράδυ μετά τις 8 ο Δήμαρχος Σκοπέλου, όπως ο ίδιος ανέφερε στη «Θ», έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο γραπτό μήνυμα από το γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑ Σκοπέλου, με το οποίο τον ενημέρωνε ότι «η διακοπή στην υδροδότηση του οικισμού της Γλώσσας οφειλόταν σε βλάβη, η οποία και θα αποκαθίσταντο στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας. Δεν γνωρίζω πραγματικά τι ακριβώς έχει συμβεί και η κατάσταση είναι συγκεχυμένη. Προσπαθώ να καταλάβω πού οφείλεται η διακοπή στην υδροδότηση του οικισμού της Γλώσσας. Εφόσον, ωστόσο, υπάρχει ζημιά στο δίκτυο ή κάπου αλλού και δεν ενημερώθηκα έγκαιρα, τότε αύριο (σήμερα) θα έχουμε εξελίξεις στη ΔΕΥΑ» συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γ. Μιχελής.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το