Τοπικά

Χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό το Νοσοκομείο Βόλου

Τρία ύποπτα περιστατικά της νέας γρίπης αντιμετωπίζει το Αχιλλοπούλειο

Πρόβλημα με τη θέρμανση δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς από τη διακοπή λειτουργίας των δύο από τους τέσσερις λέβητες, πολλοί χώροι δεν θερμαίνονταν, ενώ δεν υπήρχε και ζεστό νερό για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς αλλά και το προσωπικό.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα θα γίνουν κανονικά τα χειρουργεία και έχουν προγραμματιστεί γύρω στα δέκα. Βέβαια, αν οι συνθήκες είναι αντίξοες, τότε θα ακυρωθούν.

Οι αντιδράσεις των γιατρών, των εργαζομένων αλλά και των απλών πολιτών ήταν άμεσες, ενώ η διοίκηση του Νοσοκομείου μέσα από διαδοχικές συσκέψεις χθες επιχείρησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Παναγιώτης Μοσχοτζόπουλος σημείωσε πως οι δύο από τους τέσσερις λέβητες που λειτουργούν στο Νοσοκομείο, βγήκαν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα σε πολλά τμήματα και κλινικές του ιδρύματος να μην υπάρχει θέρμανση αλλά ούτε ζεστό νερό. Πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα χειρουργεία, αλλά και η παιδιατρική και το τμήμα προώρων, όπου θα πρέπει να πλένουν τα βρέφη. Μάλιστα οι νοσηλεύτριες αναγκάζονται να ζεσταίνουν το νερό για να εξυπηρετήσουν τα βρέφη. Επειδή η θέρμανση στο νοσοκομείο λειτουργεί με κεντρική παροχή, το πρόβλημα έχει επεκταθεί και αρκετοί  διάδρομοι είναι «παγωμένοι».

Το πρόβλημα αφορούσε και τα χειρουργεία, όπου προς στιγμήν υπήρξε και το ενδεχόμενο ακύρωσης κάποιων χειρουργείων, κάτι τελικά που δεν έγινε.

Πάντως η διοίκηση του Νοσοκομείου ανέφερε χθες ότι το θέμα βρίσκεται σε φάση επίλυσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα εμφανίστηκε τις προηγούμενες ημέρες, ενώ έγινε πιο έντονο χθες, ενώ δεν αποκλείεται να διαρκέσει κάποιες ημέρες ακόμη.

Στο μεταξύ, αντιδράσεις έχουν δημιουργηθεί από τις τοποθετήσεις των νέων προϊσταμένων στα 22 τμήματα της νοσηλευτικής υπηρεσίες.

Ο πρόεδρος των νεφροπαθών κ. Γιαννάκος είπε πως θα στείλει έγγραφο στο γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας ζητώντας να τοποθετηθεί στη μονάδα τεχνητού νεφρού άτομο διαθέτει γνώση αλλά και πείρα στο συγκεκριμένο χώρο.

Η νέα γρίπη

Απάντηση, για το αν έχει προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης ένας νέος άνδρας που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, περιμένουν σήμερα οι γιατροί της Μονάδας. Οι γιατροί έλαβαν από τον άνδρα φαρυγγικό επίχρισμα και το έστειλαν για εργαστηριακό έλεγχο.

Στη ΜΕΘ ήδη νοσηλεύεται ένας 56χρονος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει το ενδεχόμενο της εισαγωγής στη ΜΕΘ δύο ακόμη ασθενών που αποτελούν ύποπτα περιστατικά. Στην Παθολογική Κλινική αναμένουν σήμερα τα αποτελέσματα από κάποια φαρυγγικά επιχρίσματα που εστάλησαν για εργαστηριακό έλεγχο.

Ωστόσο και στις δύο παθολογικές Κλινικές έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο από ασθενείς λόγω των εποχιακών ιώσεων.

Μέχρι στιγμής δώδεκα άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ελλάδα από τη νέα γρίπη, ενώ 65 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ.

Επίσης προκήρυξη μέσω κυλιόμενου πίνακα κατάταξης που αφορά την πλήρωση 1.288 θέσεων τακτικού προσωπικού που θα κενωθούν λόγω συνταξιοδοτήσεων εργαζομένων σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, θα εκδώσει το ΑΣΕΠ.

Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το