Photo Gallery, Τοπικά

Χωρίς εξοπλισμό το ιατρείο Κισσού

Χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την προμήθειά του αναζητεί ο Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου
Χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την προμήθειά του αναζητεί ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Χωρίς τον απαιτούμενο ιατρικό εξοπλισμό πρόκειται σύντομα να τεθεί σε πλήρη λειτουργία, με τη στελέχωσή του με αγροτικό γιατρό, το περιφερειακό ιατρείο Κισσού. Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου βρίσκεται ήδη στη διαδικασία αναζήτησης χρηματοδοτικού προγράμματος, προκειμένου να εντάξει την προμήθεια του απαραίτητου για την εύρυθμη λειτουργία του περιφερειακού ιατρείου εξοπλισμού. Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή διεκδικεί τη στελέχωση του περιφερειακού ιατρείου Κισσού με γιατρό γενικής ιατρικής.

Με αγροτικό γιατρό στελεχώνεται το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα το περιφερειακό ιατρείο Κισσού, καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου από το υπουργείο Υγείας εκφράστηκε ενδιαφέρον στην τελευταία προκήρυξη για την πλήρωση της θέσης.

Ωστόσο, το περιφερειακό ιατρείο Κισσού πρόκειται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία χωρίς τον απαιτούμενο ιατρικό εξοπλισμό, με συνέπεια να εκφράζονται ήδη ανησυχίες από την πλευρά της τοπικής κοινωνίας, σχετικά με το κατά πόσο θα είναι δυνατή η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ασθενών.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, η πρωτοβουλία για την προμήθεια και την εγκατάσταση του απαιτούμενου ιατρικού εξοπλισμού στο περιφερειακό ιατρείο Κισσού αναλήφθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο το 2008, χωρίς, ωστόσο, αποτέλεσμα μέχρι σήμερα τουλάχιστον.

Στο μεταξύ, από πλευράς Δήμου καταβάλλονται ήδη προσπάθειες, προκειμένου να καταστεί εφικτή η ένταξη της δράσης προμήθειας και εγκατάστασης του απαιτούμενου ιατρικού εξοπλισμού στο περιφερειακό ιατρείο Κισσού σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Παράλληλα, διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η στελέχωση του περιφερειακού ιατρείου Κισσού με γιατρό γενικής ιατρικής.

«Το περιφερειακό ιατρείο Κισσού» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου κ. Θ. Μπρίζης «στεγάζεται σε καινούργιο κτίριο. Ωστόσο, δεν διαθέτει τον απαιτούμενο ιατρικό εξοπλισμό, όπως είναι κλίνες και τα απαραίτητα μηχανήματα για ιατρικές εξετάσεις, μικροβιολογικές και ακτινογραφίες. Η πρώτη πρωτοβουλία σχετικά με την προμήθεια και την εγκατάσταση του απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού στο περιφερειακό ιατρείο Κισσού αναλήφθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο το 2008, αλλά από τότε δεν έγινε απολύτως τίποτα. Από την πλευρά μας πλέον, ως Δημοτική Αρχή, βρισκόμαστε στη διαδικασία αναζήτησης χρηματοδοτικού προγράμματος, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα προμήθειας του ιατρικού εξοπλισμού για το περιφερειακό ιατρείο Κισσού. Βεβαίως, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η στελέχωσή του με γιατρό γενικής ιατρικής. Το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, το περιφερειακό ιατρείο Κισσού πρόκειται να στελεχωθεί με αγροτικό γιατρό, ο οποίος εκδήλωσε ενδιαφέρον στην τελευταία προκήρυξη που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να προμηθευτούμε και να εγκαταστήσουμε τον ιατρικό εξοπλισμό όταν πετύχουμε τη στελέχωση του περιφερειακού ιατρού Κισσού με γιατρό γενικής ιατρικής. Ωστόσο, εμείς αναζητούμε ήδη χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την προμήθεια του ιατρικού εξοπλισμού» υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου.

Στο μεταξύ, από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγοράς – Μουρεσίου με την ομάδα μείζονος μειοψηφίας κ. Τζωρτζίνα Χριστοδούλου υποστηρίζει ότι «το ερώτημα είναι γιατί η Δημοτική Αρχή δεν εντάσσει την προμήθεια του ιατρικού εξοπλισμού για το περιφερειακό ιατρείο Κισσού στον προγραμματισμό του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ). Επιπλέον, το περιφερειακό ιατρείο Κισσού πρέπει να στελεχωθεί με γιατρό γενικής ιατρικής, όπως ακριβώς προβλέπεται, και όχι με αντίστοιχο αγροτικό» καταλήγει η κ. Τζωρτζίνα Χριστοδούλου.  

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το