Τοπικά

Χωρίς γιατρούς Τσαγκαράδα – Κισσός

Κάτοικοι και επισκέπτες αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στο Νοσοκομείο Βόλου
Κάτοικοι και επισκέπτες αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στο Νοσοκομείο Βόλου

Χωρίς γιατρό παραμένουν από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου κάτοικοι και επισκέπτες της Τσαγκαράδας, ενώ είναι αμφίβολη η κάλυψη του κενού για την ερχόμενη τουριστική περίοδο, καθώς δεν έχει ακόμη προκηρυχτεί η σχετική θέση. Στο μεταξύ, διορίστηκε αγροτικός γιατρός στο περιφερειακό ιατρείο Κισσού και έφτασε στο χωριό στις αρχές του τρέχοντος μήνα. Ωστόσο, αμέσως αναχώρησε για το Βόλο και το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο, προκειμένου να ασκήσει την πρακτική του, με τη θέση να παραμένει κενή μέχρι και το τέλος Απριλίου τουλάχιστον. Κάτοικοι και επισκέπτες της Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στο Νοσοκομείο Βόλου για εξετάσεις, περίθαλψη και παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, είναι αμφίβολο αν θα βρουν γιατρό ακόμα και στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, όπου οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό παραμένουν.

Από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου παραμένει κενή η θέση γιατρού στο περιφερειακό ιατρείο Τσαγκαράδας και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν πρόκειται να καλυφτεί ούτε την ερχόμενη τουριστική περίοδο.

Παρά τις συνεχείς και ασφυκτικές πιέσεις, τις οποίες ασκεί προς την Πολιτεία και την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, η θέση του γιατρού παραμένει κενή, γεγονός το οποίο προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων, αλλά και επισκεπτών.

Στο Δήμο ευελπιστούσαν ότι η Πολιτεία θα μεριμνούσε για την κάλυψη της θέσης την ερχόμενη τουριστική περίοδο, καθώς ο πληθυσμός λόγω και των πολλών επισκεπτών αυξάνεται στην ευρύτερη περιοχή, ωστόσο οι μέχρι στιγμής ενδείξεις δεν αφήνουν περιθώριο αισιοδοξίας.

Ο λόγος είναι ότι προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχει προκηρυχτεί θέση γιατρού για το περιφερειακό ιατρείο Τσαγκαράδας και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Δήμου δεν θα εκδοθεί προκήρυξη μέχρι και το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Στην περίπτωση κατά την οποία εκδοθεί προκήρυξη τον ερχόμενο Μάιο, θα απαιτηθούν ένας μήνας για την υποβολή των αιτήσεων, αν προκύψουν ενδιαφερόμενοι να υπηρετήσουν στο χωριό γιατροί, ένας επιπλέον μήνας για την αξιολόγηση των αιτήσεων και ένας ακόμη για την άσκηση της πρακτικής του γιατρού στο Νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τους υπολογισμούς της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου, είναι αμφίβολη η κάλυψη της κενής θέσης για την ερχόμενη τουριστική περίοδο, με συνέπεια κάτοικοι και επισκέπτες να παραμένουν και το καλοκαίρι χωρίς γιατρό.

Η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων και των επισκεπτών είναι υποχρεωμένη να μεταβαίνει στο Βόλο και το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο, διανύοντας χιλιομετρική απόσταση μίας και πλέον ώρας, για εξετάσεις, περίθαλψη και παροχή πρώτων βοηθειών.

Δεν προτιμάται το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, καθώς είναι αμφίβολο αν θα βρεθεί γιατρός, λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό, ενώ κάτοικοι και επισκέπτες αποφεύγουν τη διαδρομή εξαιτίας της επικινδυνότητας του εθνικού οδικού δικτύου.

Στο μεταξύ, κενή προς το παρόν τουλάχιστον εξακολουθεί να παραμένει η θέση του γιατρού και στο περιφερειακό ιατρείο Κισσού.

Γιατρός διορίστηκε για την κάλυψη της κενής θέσης και στις αρχές του τρέχοντος μήνα έφτασε στον Κισσό, προκειμένου να ασκήσει το αγροτικό του.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τη Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου, αμέσως αναχώρησε για το Βόλο, προκειμένου να ασκήσει την πρακτική του στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο και σύμφωνα με το Δήμο η θέση θα παραμένει κενή μέχρι και το τέλος του τρέχοντος Απριλίου τουλάχιστον.

«Το περιφερειακό ιατρείο Τσαγκαράδας» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου κ. Θ. Μπρίζης «παραμένει χωρίς γιατρό από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου και είναι αμφίβολο αν η θέση καλυφτεί για την ερχόμενη τουριστική περίοδο, καθώς προκήρυξη δεν έχει ακόμη εκδοθεί. Αν η προκήρυξη εκδοθεί τον ερχόμενο Μάιο, η θέση δεν πρόκειται να καλυφτεί για την τουριστική περίοδο. Κενή παραμένει και η θέση γιατρού στο περιφερειακό ιατρείο Κισσού. Ο γιατρός διορίστηκε και έφτασε στο χωριό αρχές Απριλίου, ωστόσο έφυγε αμέσως για το Νοσοκομείο Βόλου για να ασκήσει την πρακτική του. Είναι προαπαιτούμενο η πρακτική, ωστόσο δίνεται η δυνατότητα άσκησης στην αρχή ή το τέλος της υπηρεσίας του γιατρού σε περιφερειακό ιατρείο. Ο γιατρός που διορίστηκε στον Κισσό επέλεξε να την ασκήσει στην αρχή της υπηρεσίας του. Συνεπώς, ο Κισσός παραμένει χωρίς γιατρό. Τα περιφερειακά ιατρεία Τσαγκαράδας και Κισσού απαιτείται άμεσα να στελεχωθούν με γιατρούς. Δεν μπορεί να στηριζόμαστε στους εθελοντές και τους «Γιατρούς του Κόσμου». Αν προκύψει ανάγκη, ο κόσμος είναι αναγκασμένος να μεταβαίνει στο Νοσοκομείο Βόλου, διανύοντας απόσταση μίας και πλέον ώρας, διότι γνωρίζει ότι στο «Αχιλλοπούλειο» θα βρει σίγουρα γιατρό. Δεν προτιμά το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, διότι η απόσταση είναι τρία τέταρτα της ώρας, σε επικίνδυνο δρόμο και το κυριότερο είναι αμφίβολο αν θα βρει γιατρό, καθώς οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό παραμένουν» καταλήγει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το