Πολιτική, Πρώτο Θέμα (old)

Χρυσή Αυγή: Αρχηγός και υπαρχηγός στη φυλακή

00ΠΑΠΠΑΣ

Τρία από τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής είναι πλέον μεταξύ των προφυλακισμένων της υπόθεσης «Χρυσή Αυγή». Μετά τους Νίκο Μιχαλολιάκο και Γιάννη Λαγό, προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων, ο βουλευτής επικρατείας του κόμματος Χρήστος Παππάς, κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με το πόρισμα του αντιεισαγγελέα Χαράλαμπου Βουρλιώτη ευθύνεται για μία σειρά έκνομων ενεργειών ενώ μετά από την επτάωρη απολογία του, ο Χρ. Παππάς κρίθηκε προφυλακιστέος καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστικοί λειτουργοί έκριναν ότι ο κατηγορούμενος είχε τον ρόλο του υπαρχηγού στην οργάνωση αλλά και ότι μερικές μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα εγκατέλειψε αιφνιδιαστικά το σπίτι που νοίκιαζε στην Αθήνα. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση ίσως να έπαιξε και το γεγονός ότι ο Χρ. Παππάς εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ 24 ώρες αφότου είχε εκδοθεί το ένταλμα για τη σύλληψή του, γεγονός που τους έκανε να πιστεύουν ότι ήταν ύποπτος φυγής.

Όπως μετέδωσε η ΔΤ, μπορεί ο κ. Παππάς να μην δέχθηκε τηλεφωνήματα στο κινητό του, ωστόσο θεωρείται ότι τα τηλεφωνήματα που έγιναν προς τα κεντρικά γραφεία κόμματος το βράδυ της δολοφονίας, δεν αποκλείεται να ήταν και προς τον Χρήστο Παππά λόγω της θέσης που είχε στο κόμμα.

«Zήτω η Χρυσή Αυγή. Χείμαρρος θα γίνει να τους πνίξει τους προδότες. Η Χρυσή Αυγή δεν τελειώνει» φώναξε ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής μετά την απόφαση για προφυλάκισή του και λίγο πριν μπει στο τζιπ της αντιτρομοκρατικής για να μεταφερθεί πίσω στη ΓΑΔΑ.

Ο Χρήστος Παππάς παρέμεινε το βράδυ στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού. Η μεταγωγή του θα πραγματοποιηθεί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας όπως έγινε και χθες με τους Ν. Μιχαλολιάκο και Γ. Λαγό.

Έτσι, επί 32 ενταλμάτων σύλληψης που έχουν εκδοθεί από την πρώτη ημέρα της υπόθεσης, υπάρχουν 5 προφυλακίσεις (Μιχαλολιάκος, Παππάς, Λαγός, Πατέλης και μια υπαστυνόμος), 18 είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος, 4 αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές και 5 συλλήψεις ατόμων των οποίων η περίπτωση είναι στον ανακριτή και αναμένεται να βγει απόφαση για το εάν θα προφυλακιστούν ή όχι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το