Photo Gallery, Τοπικά

Χριστούγεννα με περικοπές σε φώτα, στολίδια και γιορτές

Φ1

 

20% μειωμένος ο στολισμός, χωρίς γιορτή για το νέο έτος, αλλά με μουσικές και τραγούδια στην αγορά

Στολίστηκε ήδη και φωτίστηκε, κατά το έθιμο, η είσοδος της πόλης μπροστά στο Δημαρχείο

 

Χωρίς χρήματα, χωρίς δαπάνες, χωρίς προσωπικό και με μειωμένα υλικά σε ποσοστό 20% γίνεται φέτος ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της πόλης.

Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στήνονται, τα επιστήλια τοποθετούνται και στον εορταστικό φωτισμό γίνονται συντηρήσεις, καθώς χρήματα για νέες αγορές και αντικαταστάσεις σε λαμπιόνια δεν υπάρχουν.

Στο πλαίσιο των περικοπών εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να μην πραγματοποιηθεί τη φετινή χρονιά εκδήλωση για την αλλαγή του έτους στον Άγιο Νικόλαο, καθώς οι πολίτες που συγκεντρώνονται είναι ελάχιστοι.

Άμεσα ωστόσο αναμένεται να ανακοινωθεί πρόγραμμα εκδηλώσεων της φιλαρμονικής και τοπικών σχημάτων, που θα έχουν παρουσία στην αγορά.

Στόχος είναι η αγορά να μη μείνει καμία ημέρα της κρίσιμης εορταστικής περιόδου, χωρίς δρώμενα.

 

Χωρίς χρήματα, αλλά με «φαντασία» θα γιορταστούν τα φετινά Χριστούγεννα.

Πολύς κόπος και φαντασία απαιτείται όπως επισημαίνεται από τους εργαζόμενους στον ηλεκτροφωτισμό να διορθώσουν το φωτισμό που σε τμήματά του έχει καταστραφεί και αντικαταστάσεις με νέες αγορές δεν μπορούν να γίνουν. Φαντασία απαιτείται επίσης για τη διοργάνωση εκδηλώσεων που δεν θα κοστίσουν ούτε ένα ευρώ, αλλά θα δίνουν «τόνο» στην αγορά, ενώ θα γίνουν προσπάθειες να κινητοποιηθεί μαθητικό δυναμικό.

Χριστουγεννιάτικα δέντρα ο Δήμος στήνει στον κόμβο του Δημαρχείου, στην πλατεία Ελευθερίας, στην πλατεία Πανεπιστημίου, στον Άγιο Νικόλαο, στην Αγία Παρασκευή και στις εργατικές κατοικίες της οδού Σπετσών.

Στον κόμβο του Δημαρχείου το δέντρο έχει ανάψει και σταδιακά θα ανάψουν τις επόμενες ημέρες και τα υπόλοιπα γιατί απαιτούνται συντηρήσεις στο φωτισμό.

Τη φετινή χρονιά δεν θα δοθούν χρήματα για αντικαταστάσεις σε εορταστικό φωτισμό και λαμπιόνια, ενώ όπως επισημάνθηκε από την αρμόδια υπηρεσία τα υλικά που έχει στη διάθεσή της είναι 20% λιγότερα από την περασμένη χρονιά λόγω καταστροφών.

Η κεντρική υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Βόλου θα πρέπει να διαθέσει λαμπιόνια και στις δημοτικές ενότητες που θα πρέπει να «στολιστούν» για τα Χριστούγεννα.

Στο Βόλο βαρύτητα δίνεται στο στολισμό της αγοράς και των κεντρικών αρτηριών.

«Δεν πρόκειται από άποψη στολισμού να γίνει τίποτα περισσότερο ή τίποτα λιγότερο απ’ ό,τι έγινε τις προηγούμενες χρονιές. Το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί είναι ακριβώς το ίδιο και φροντίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας με λιγότερα υλικά. Μαζικές αγορές σε εορταστικό φωτισμό και λαμπιόνια ο Δήμος δεν έχει κάνει τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Κάθε χρόνο γίνονταν κάποιες περιορισμένες συμπληρώσεις, αλλά φέτος δεν υπάρχουν χρήματα» επισήμαναν από την υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού, η οποία αντιμετωπίζει και έλλειψη προσωπικού.

Σε ό,τι αφορά τις εκδηλώσεις, στόχος θα είναι η ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου του Δήμου, ερασιτεχνικών ομάδων, εθελοντών και μαθητικού δυναμικού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το