Αθλητισμός

Χρειάζεται ακόμη δουλειά ο Ολυμπιακός Β.

Το πρώτο δυνατό φιλικό του Ολυμπιακού Βόλου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των «ερυθρολεύκων», συνοδεύτηκε με ήττα από τον Ηρακλή με 2-1. Το παιχνίδι διεξήχθη στο ΕΑΚ του Βόλου, με τον Γιώργο Βαζάκα να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα και να δηλώνει ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του. Η ομάδα παρουσιάστηκε κουρασμένη από τις σκληρές προπονήσεις, καθώς χθες το μεσημέρι επέστρεψε από την Πορταριά, ύστερα από 15 μέρες παραμονής, ολοκληρώνοντας το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Ο Γιώργος Βαζάκας παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γκίτκος, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά αγωνίστηκαν οι Στουρνάρας, Γόγολος, Γκότοβος και Κατσιαρός. Οι δύο αμυντικοί χαφ ήταν οι Τσιάτσιος και Πινδώνης, ο Ντεβάλις έπαιξε στη δεξιά πτέρυγα, ο Παππάς στην αριστερή, με τον Ουαρμπίντε να αγωνίζεται πίσω από τον Ανιέτε, ο οποίος αποτέλεσε την «αιχμή του δόρατος» των «ερυθρολεύκων» στην επίθεση.

Το πρώτο 45λεπτο δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Το παιχνίδι ήταν δυνατό, χωρίς όμως τον ανάλογο ρυθμό. Ο Ολυμπιακός, όπως και στο προηγούμενο φιλικό με την Α.Ε. Διμηνίου στα Χάνια, παρουσιάστηκε κουρασμένος από την σκληρή προετοιμασία, με τα πόδια των παικτών του Γιώργου Βαζάκα να είναι βαριά. Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας με μια ομάδα που είναι σαφώς πιο έτοιμη από τον Ολυμπιακό, όσον αφορά το βαθμό προετοιμασίας (ο Ηρακλής έχει δώσει μια σειρά από δυνατά φιλικά), πίεσαν στο χώρο της μεσαίας γραμμής με αποτέλεσμα αμυντικά ο Ολυμπιακός να μην κινδυνέψει, ιδιαίτερα. Ωστόσο, οργανωτικά αντιμετώπισε προβλήματα, από τη στιγμή που δεν μπορούσε να αναπτυχθεί, τόσο από τα άκρα, όσο και από τον άξονα. Η μπάλα δεν έφτανε στον Ανιέτε, ενώ με δυσκολία οι «ερυθρόλευκοι» πατούσαν την αντίπαλη περιοχή.

Ο Ηρακλής από του πουθενά άνοιξε το σκορ στο 15’, εκμεταλλευόμενος όχι κάποια δική του επιθετική προσπάθεια, αλλά το λάθος του Ντεβάλις. Ο Αργεντινός μέσος στην προσπάθειά του να γυρίσει τη μπάλα στον Γκίτκο «κρέμασε» με σουτ τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο διάστημα 16’-45’ το παιχνίδι κύλησε χωρίς κάποια αξιόλογη επιθετική προσπάθεια από πλευράς Ολυμπιακού, με τον Ηρακλή να απειλεί την εστία του Ολυμπιακού στο 24’, με τον Στεφανίδη να σουτάρει άουτ, ενώ στο 40’ σέντρα σουτ του Γεωργίου πέρασε, επίσης, άουτ.

Νωρίτερα, στο 38’ αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο ο Γόγολος, ο οποίος στο 30’ συγκρούστηκε στον αέρα με τον Παπαστεργιανό, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι.

Καλύτερος

στο β’ μέρος

ο Ολυμπιακός

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς καλύτερο ποιοτικά, με τον Ολυμπιακό να παρουσιάζεται πιο απειλητικός για την εστία του Ηρακλή. Με την έναρξη του β’ μέρους ο Γιώργος Βαζάκας έριξε στο παιχνίδι τον υπό δοκιμήν Βασίλη Γαλάνη στη θέση του Παππά. Ο 25χρονος επιθετικός αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης, με τον Ανιέτε να παίζει πίσω από τον φορ και τον Ουαρμπίτε στην αριστερή πλευρά.

Ο Ολυμπιακός είχε ένα πολύ καλό δεκάλεπτο (46’-56’), στο οποίο πίεσε την άμυνα του Ηρακλή, κέρδισε πέναλτι, ισοφαρίζοντας σε 1-1, ενώ έχασε και μια πολύ σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ. Συγκεκριμένα στο 49’ ο Φιρινίδης ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Ανιέτε, με τον Ουαρμπίντε να εκτελεί το πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής της αναμέτρησης Δημήτρης Κρητικός, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Μάλιστα στο 56’ ο Ολυμπιακός έχασε σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ, με τον Πινδώνη να μην μπορεί να νικήσει τον Φιρινίδη. Ο μέσος του Ολυμπιακού δέχθηκε ωραία κάθετη πάσα από τον Τσιάτσιο, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του Ηρακλή, το σουτ ωστόσο που επιχείρησε απέκρουσε σωτήρια ο Φιρινίδης.

Στη συνέχεια ο Ηρακλής ισορρόπησε το παιχνίδι και αφού πρώτα στο 58’ με τον Σουλίδη απέτυχε να σκοράρει με πλασέ μέσα από την περιοχή μετά από σέντρα του Στεφανίδη από τα δεξιά, στο 75’ πέτυχε το 2-1, εκμεταλλευόμενος μια στημένη φάση. Ο Θόρια εκτέλεσε φάουλ και ο Κωνσταντινίδης πηδώντας ψηλότερα από τους αμυντικούς του Ολυμπιακού με κεφαλιά σημείωσε το δεύτερο γκολ του «γηραιού».

Στο τελευταίο τέταρτο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, χωρίς όμως να χάσει κάποια κλασική ευκαιρία για γκολ.

Διαιτητής: Κρητικός

Βοηθοί: Τασσιόπουλος, Κόκκαλης

Κίτρνες: 57’ Στεφανίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Γκίτκος (32΄ Σταυράκης, 62’ Ρόκα), Στουρνάρας (65’ Καρράς), Κατσιαρός (87’ Μπόρας), Γκότοβος (87’ Ναουμίδης), Γόγολος (λ.τ. Ανδρίκος), Πινδώνης (84’ Κοτζαθανάσης), Τσιάτσιος, Ντεβάλις, Ανιέτε, Ουαρμπίντε, Παππάς (47’ Γαλάνης)

ΗΡΑΚΛΗΣ: Φιρινίδης (71’ Βοσνιάδης), Σαββίδης (52’ Πετρίεβιτς), Βαγγελόπουλος, Γεωργίου (46’ Χιονίδης), Σουλίδης (59’ Κωνσταντινίδης), Τροϊρης, Παπαστεργιανός (76’ Κραγιόπουλος), Νατσιόπουλος (65’ Θόρια), Νατσούρας (46’ Μαυρίδης), Στεφανίδης (79’ Τσιλιανίδης), Λιόλιος (67’ Πασκούλεφ)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το