Αθλητισμός

Χρήσιμα συμπεράσματα στη Νίκη από το φιλικό με τη Βέροια

Πολύ χρήσιμο τεστ ήταν το προχθεσινό για τη Νίκη. Η τεχνική ηγεσία έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για τη βολιώτικη ομάδα βλέποντας προτερήματα και αδυναμίες απέναντι σ’ έναν ισχυρό αντίπαλο όπως η Βέροια, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1. «Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο ακόμη για να είμαστε απόλυτα έτοιμη» δήλωσε ο Περικλής Αμανατίδης, ενώ η ΠΑΕ Νίκη διέψευσε τα περί επιστροφής του Γιώργου Δαλούκα στην ομάδα.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Ισόπαλη 1-1 ήρθε η Νίκη με τη Βέροια στο Πανθεσσαλικό, με τον Περικλή Αμανατίδη να βγάζει τα συμπεράσματά του. Είναι αλήθεια πως το συγκεκριμένο ματς παρουσίασε δύο όψεις.

Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Οι «κυανόλευκοι» είχαν εξαιρετική απόδοση δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία, από τις οποίες αξιοποίησαν τη μία, με τον Τάσο Κυριάκο να χρίζεται σκόρερ στο 10’ μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Ψιάνου.

Ο κ. Αμανατίδης ξεκίνησε το ματς με τερματοφύλακα τον Βούρα, στην άμυνα τοποθετήθηκαν οι Ψιάνος (δεξιά), Μήτσης (αριστερά), Βέρτζος, Καρατζάς (σέντερ μπακ), Ριζογιάννης και Τάσιτς ήταν οι αμυντικοί χαφ, ενώ μπροστά τους βρέθηκαν οι Κυριάκος (δεξιά), Σκούφαλης (αριστερά) και Πουρτουλίδης ως επιθετικός χαφ λίγο πίσω από τον Ουέλινγκτον.

Την καλύτερή του εμφάνιση μέχρι τώρα στη Νίκη πραγματοποίησε ο Τάσος Κυριάκος. Παρά τα 34 χρόνια του «κατάπιε» αρκετά χιλιόμετρα παίζοντας με επιτυχία και στις τρεις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ στο 4-2-3-1, που επέλεξε ο Περικλής Αμανατίδης. Ιδιαίτερα κεφάτος ήταν ο Νίκος Πουρτουλίδης, ενώ ο Παντελής Ριζογιάννης ήταν ο γνωστός μαχητής. Καλός σε γενικές γραμμές και ο Ιβάν Τάσιτς, ο οποίος όμως δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη στη νέα του ομάδα.

Στα μετόπισθεν θα ξεχωρίζαμε ιδιαίτερα τον Ψιάνο, που ήταν εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση, αφού αρκετές φορές πλαγιοκόπησε την αντίπαλη άμυνα, με αποκορύφωμα τη φάση του γκολ. Σταθεροί ήταν και οι Βέρτζος, Καρατζάς, με τον πρώτο να γλιτώνει τη Νίκη από βέβαιο γκολ στο 15’ αποκρούοντας στη γραμμή το πλασέ του Μπαργκάν. Αντίθετα ο Χρήστος Μήτσης δεν ήταν το ίδιο καλός με προηγούμενα ματς και δεν μπόρεσε να συνεργαστεί όπως θα έπρεπε με τον Μανώλη Σκούφαλη.

Στην επανάληψη η απόδοση της Νίκης έπεσε αισθητά. Η βολιώτικη ομάδα δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό με αυτόν του πρώτου ημιχρόνου, με συνέπεια να μην είναι το ίδιο απειλητική. Αυτό σίγουρα το εντόπισε ο Περικλής Αμανατίδης, ο οποίος ξέρει ότι η ομάδα του χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να δείξει αυτά που μπορεί. Άλλωστε το προχθεσινό ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ απέναντι σε μια ομάδα της Σούπερ Λιγκ, που διαθέτει τεχνικά στοιχεία, με τη Νίκη σε γενικές γραμμές να τα πηγαίνει πολύ καλά.

 

Αμανατίδης: Χρειαζόμαστε

λίγο χρόνο ακόμη

Λίγο χρόνο ακόμη χρειάζεται η Νίκη για να είναι απόλυτα έτοιμη, τόνισε ο Περικλής Αμανατίδης, σχετικά με το φιλικό παιχνίδι με τη Βέροια.

«Ηταν ένα φιλικό παιχνίδι για να βγάλουμε κάποια πιο ασφαλή συμπεράσματα. Πλησιάζουμε προς την έναρξη του πρωταθλήματος, πιθανή ημερομηνία η 23η Σεπτεμβρίου, ωστόσο η ομάδα μας χρειάζεται λιγάκι ακόμη χρόνο για να δείξει πιο ολοκληρωμένη εικόνα, γιατί για διάφορους λόγους αυτή τη στιγμή δεν έχει ισορροπία. Η ομάδα μας έχει να δώσει ακόμα ένα 50%. Δεν είναι για εμάς αργά, ούτε μας αγχώνει αυτό. Σε πολύ λίγο καιρό πολύς κόσμος θα αγαπήσει αυτή την ομάδα. Αυτή τη στιγμή για διάφορους λόγους δεν έχουμε ισορροπία, γιατί έχουμε πολλά παιδιά που έχουν μια διαφορετική αφετηρία και δεν είμαστε έτοιμοι» δήλωσε ο κ. Αμανατίδης.

Ο 42χρονος τεχνικός υπογράμμισε ότι η Νίκη θα δώσει τουλάχιστον ακόμη ένα φιλικό: «Η ομάδα θα δώσει σίγουρα ακόμα ένα φιλικό ίσως και δύο. Είναι απαραίτητο για εμάς και θα μας πάει λίγο πιο κοντά εκεί που θέλουμε. Οι καλές οι ομάδες θέλουν χρόνο και αυτοί που βιάζονται πάρα πολύ, τους καλώ να περιμένουν γιατί αλλιώς θα απογοητευτούν».

Ταυτόχρονα ο Θεσσαλονικιός προπονητής μίλησε με κολακευτικά λόγια για τους ποδοσφαιριστές του. «Πιστεύω ότι συνεργάζομαι με τους καλύτερους παίκτες που έχω συνεργαστεί ποτέ. Θα προσπαθήσουμε και θα κάνουμε μια πολύ δυνατή ομάδα. Διαθέτουμε καλούς παίκτες, είμαστε μια καλή παρέα, αλλά ακόμα δεν έχουμε γίνει δυνατή ομάδα. Να ξέρετε όμως ότι θα γίνουμε. Αυτή είναι η δουλειά μας» υποστήριξε χαρακτηριστικά, ενώ αποκάλυψε ότι ίσως γίνει μια μεταγραφή ακόμη στον επιθετικό τομέα, χωρίς όμως να είναι κάτι οριστικό, αφού το ρόστερ της Νίκης θεωρείται πλήρες.

 

Διαψεύδει η ΠΑΕ

για Δαλούκα

Στο μεταξύ το φιλικό της Νίκης με τη Βέροια παρακολούθησε και ο Γιώργος Δαλούκας. Μάλιστα ο πρώην τεχνικός διευθυντής της βολιώτικης ΠΑΕ έκανε και δηλώσεις στον Σπορ FM 89,5 και ισχυρίστηκε ότι έχει μιλήσει με τον Ανδρέα Πάτση με σκοπό να επιστρέψει στο πόστο που κατείχε την περασμένη σεζόν.

«Πέρυσι κάναμε μία πολύ καλή προσπάθεια σαν διοίκηση, μία προσπάθεια που συνεχίζεται και από τον Ανδρέα Πάτση. Συγχαρητήρια στη νέα διοίκηση για την πολύ καλή προσπάθεια που γίνεται. Έχω μιλήσει με τον κ. Πάτση . Θέλω να συνεργαστώ μαζί του και να επιστρέψω στο πόστο του τεχνικού διευθυντή» υποστήριξε ο κ. Δαλούκας.

Ωστόσο η διοίκηση της ΠΑΕ Νίκη διέψευσε τέτοιο ενδεχόμενο εκδίδοντας σχετική ανακοίνωση όπου αναφέρει τα κάτωθι:

«Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε φημολογία αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τον κ. Γιώργο Δαλούκα. Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου είναι αντίδικη με τον κ. Γιώργο Δαλούκα για την οικονομική διαχείριση της Εταιρείας κατά τη θητεία του στην ομάδα».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το