Τοπικά

Χορευτό: Κινητοποίηση λόγω λάμψης κόκκινης φωτοβολίδας

Κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος χθες, μετά από πληροφορία πολίτη για λάμψη φωτοβολίδας ανοικτά του Χορευτού

 

Νέα ολονύχτια κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος χθες, μετά από πληροφορία πολίτη για λάμψη φωτοβολίδας ανοικτά του Χορευτού. Πολίτης επικοινώνησε, λίγο μετά τις 11.30 τη νύχτα της Δευτέρας, με το Λιμεναρχείο και ανάφερε πως είδε λάμψη φωτοβολίδας (σήμα κινδύνου). Αμέσως δόθηκε σήμα στους λιμενικούς σταθμούς και στην περιοχή έσπευσαν δύο σκάφη της υπηρεσίας, από τον Αγιόκαμπο και το Βόλο. Και τούτο επειδή το σκάφος του λιμενικού σταθμού Αη-Γιάννη δεν έχει τη δυνατότητα νυχτερινών ερευνών.

Για τέσσερις περίπου ώρες τα σκάφη ερεύνησαν την ευρύτερη περιοχή χωρίς να διαπιστωθεί κάτι. Η ρίψη φωτοβολίδας σημαίνει ότι βρίσκεται σε κίνδυνο πλοίο ή άτομο. Τελικά δεν διαπιστώθηκε κάτι και οι λιμενικοί, πρωινές ώρες της Τρίτης, διέκοψαν την έρευνα.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων ημερών που γίνεται ανάλογη κινητοποίηση μετά από ενημέρωση για λάμψη φωτοβολίδας. Η προηγούμενη, πολύωρη κινητοποίηση των λιμενικών είχε γίνει για ανάλογο περιστατικό στις 20 Ιουλίου. Οι έρευνες τότε ήταν ολονύχτιες στην ευρύτερη περιοχή του Αγιοκάμπου.

Από τις 11 τη νύχτα έως τις 3 τα ξημερώματα δύο σκάφη του Λιμενικού, αλιευτικά και παραπλέοντα μικρά σκάφη, συντονίστηκαν στην έρευνα αναζήτησης και διάσωσης. Η κόκκινη φωτοβολίδα είχε θεαθεί ανοικτά του Αγιοκάμπου Λάρισας.

Σημειώνεται ότι σε κάθε πληροφορία για λάμψη φωτοβολίδας, ενημερώνεται ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και ακολουθεί κινητοποίηση. Στις περισσότερες πάντως περιπτώσεις δεν διαπιστώνεται κάτι.

Όλες αυτές οι κινητοποιήσεις φυσικά έχουν κόστος για τον κρατικό μηχανισμό και ταλαιπωρία για τους συμμετέχοντες στην έρευνα.

Σε επιπολαιότητα κάποιων αποδίδεται από τους αξιωματικούς του Λιμεναρχείου όλο αυτό και κυρίως η ρίψη της κόκκινης φωτοβολίδας που θεωρείται άμεσος κίνδυνος και κινητοποιεί όλο το μηχανισμό.

Τ. Κ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το