Photo Gallery, Τοπικά

Χιλιάδες ευρώ σε ενοίκια πληρώνει το υπουργείο Οικονομικών

Ένα από τα γραφεία - αποθήκες στο πρώην Διοικητήριο, με θέρμανση και κλιματισμό. Την ίδια ώρα το υπ. Οικονομικών πληρώνει μόνο για μια υπηρεσία του στο Βόλο ενοίκια και κοινόχρηστα χιλιάδων ευρώ

 

Μόνο για το μήνα Φεβρουάριο και μόνο για μία υπηρεσία, την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (πρώην Εντελλόμενα), το υπουργείο Οικονομικών οφείλει να πληρώσει για τα κοινόχρηστα του μισθωμένου χώρου στο κέντρο του Βόλου 642,88 ευρώ με τη μεγαλύτερη δαπάνη να αφορά τη θέρμανση.

Την ίδια ώρα, στο πρώην Διοικητήριο, γραφεία εκατοντάδων τετραγωνικών παραμένουν κλειστά με την κεντρική θέρμανση και τις υπόλοιπες υπηρεσίες (ανελκυστήρας κ.ά.), να παρέχονται σε ολόκληρο το κτίριο που χρησιμοποιείται περίπου στο 60%.

Ήδη στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας έχουν μεταστεγαστεί υπηρεσίες της αιρετής πλέον Περιφέρειας που μίσθωναν ακίνητα όπως η Διεύθυνση Κτηνιατρικής, η Διεύθυνση Αλιείας, η Διεύθυνση Βιομηχανίας κ.ά. και προγραμματίζεται και η μεταφορά και της Διεύθυνσης Υγείας στο χώρο της πρώην Πρόνοιας.

Από την περιστολή λειτουργικών δαπανών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας μείωσε πέρυσι τα έξοδά της κατά 43% σε σύγκριση με τις αντίστοιχες δαπάνες των τεσσάρων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων που διαδέχτηκε με το μεγαλύτερο περιορισμό να αφορά την Περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας από 3,23 εκ. σε 1,8 εκ. (-44%).

Η προσπάθεια αξιοποίησης του τεράστιου ακινήτου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα μπορούσε να βρει συνοδοιπόρους και το υπουργείο Οικονομικών που εξακολουθεί να καταβάλλει μισθώματα χιλιάδων ευρώ, αλλά και κοινόχρηστα για υπηρεσίες του όπως ο Επίτροπος, οι ΔΟΥ, η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου, η Κτηματική Υπηρεσία κ.ά.

Στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας Μαγνησίας που έχει απογυμνωθεί από υπηρεσίες και προσωπικό που είτε μετατάχθηκε, είτε συνταξιοδοτήθηκε, είτε αποσπάστηκε λόγω κατάργησης υπηρεσιών που λειτουργούσαν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, εκτιμάται από παλιούς υπαλλήλους ότι χρησιμοποιείται το 60% της συνολικής επιφάνειας.

Γραφεία κλειδωμένα, άλλα πάλι με τρεις θέσεις εργασίας στο εσωτερικό τους και πληρωμένη τη μία, πτέρυγα εκτός λειτουργίας (πρώην Πολεοδομία) και άλλα γραφεία να έχουν μετατραπεί σε αποθήκες άχρηστων υλικών και παλαιού εξοπλισμού, συνθέτουν την εικόνα ενός κτιρίου που κάποτε έσφυζε από δραστηριότητα και κίνηση.

Η αξιοποίηση των αδιάθετων χώρων στο πρώην Διοικητήριο, όπως και άλλων που διαθέτουν Αυτοδιοίκηση και Κεντρική Διοίκηση, δεν ακολουθεί κανέναν προγραμματισμό και φορείς της Κεντρικής Διοίκησης εξακολουθούν να καταβάλλουν μισθώματα και κοινόχρηστα.

Σε κεντρική πολυκατοικία του Βόλου, η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου εξακολουθεί να μισθώνει τρεις χώρους, για τους οποίους, σύμφωνα με τη συγκεντρωτική κατάσταση δαπανών, θα πρέπει να πληρώσει κοινόχρηστα Φεβρουαρίου συνολικού ποσού 642,88 ευρώ.

Η περιστολή δαπανών φαίνεται να αφορά όλους τους υπόλοιπους εκτός του υπουργείου Οικονομικών που «κρατάει» το ταμείο και πληρώνει όσο και όπου θέλει.

Εγκρίσεις δαπανών

Στο μεταξύ, εκδόθηκαν χθες και το προηγούμενο διάστημα αποφάσεις της Περιφέρειας για έγκριση δαπανών, μεταξύ των οποίων:

– Πληρωμή δαπάνης επιχορήγησης έτους 2011 στο ίδρυμα Άσπρες Πεταλούδες ποσού 42.000 ευρώ.

– Πληρωμή δαπάνης επιχορήγησης έτους 2011 στο ίδρυμα Ορφανοτροφείο Βόλου ποσού 25.000 ευρώ.

– Πληρωμή δαπάνης επιχορήγησης έτους 2011 στο ίδρυμα Γηροκομείο Βόλου ποσού 31.000 ευρώ.

– Πληρωμή δαπάνης για την εξόφληση τιμολογίων για ανατύπωση εκτύπωση έντυπου υλικού για την τουριστική προβολή του νομού Μαγνησίας ποσού 4.999,95 €.

– τη δέσμευση πίστωσης συνολικού ύψους 2.000 € για τη συμμετοχή των ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων στην εκδήλωση της 31-3-2012 για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού σε θέματα πρόληψης.

– τη δέσμευση ποσού 5.600 ευρώ για την προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας (ρουχισμός) δεκαέξι υπαλλήλων (350 ευρώ κατά κεφαλή) του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι στις 3 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί πρόχειρος μειοδοτικός διαγωνισμός στο Διοικητήριο για την ανάδειξη αναδόχου παροχής υπηρεσιών φύλαξης κτιρίων των ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων για χρονικό διάστημα ενός έτους με προϋπολογιζόμενη δαπάνη 50.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το