Τοπικά

Χειροτονία νέου διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Χθες σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγριάς
Χθες σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγριάς

Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης τελέστηκε χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγριάς, από το σεβ. μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, η εις Διάκονον Χειροτονία του ρασοφόρου Μοναχού Θεοκλήτου (κατά κόσμον Ιωάννου) Κατσαρού.

Στην ομιλία του προς το νέο διάκονο ο σεβασμιότατος σημείωσε ότι «στην Εκκλησία μας βρισκόμαστε ήδη σε μία άλλη εποχή, έχουν τελειώσει τα έως τώρα αυτονόητα, έκλεισε ένας κύκλος που ήθελε την Εκκλησία και το Κράτος να συμπορεύονται και το Κράτος να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του απέναντι στην Εκκλησία. Τα πράγματα άλλαξαν στην πατρίδα μας, αλλά ενώ προς στιγμήν αυτή η αλλαγή φαίνεται δυσμενής, τελικά, πιστεύω ότι είναι ευλογία από το Θεό, γιατί, πλέον, θα συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι θα βασιζόμαστε στο Θεό και μόνο σ’ Αυτόν».

Ο νέος διάκονος είναι εθελοντής Κληρικός και θα διατηρήσει τη δημοσιοϋπαλληλική του ιδιότητα.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν η βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή, η εισαγγελεύς Πρωτοδικών Λαρίσης κ. Νίκη Μπόλη, η εισαγγελεύς Βόλου κ. Αγορίτσα Καράντζιου, ο αστυνομικός δ/ντής Μαγνησίας κ. Γεώργιος Ταμβάκης, στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας του Βόλου και πλήθος κόσμου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το