Photo Gallery, Τοπικά

Χαροπαλεύουν οι δύο 29χρονοι

Σε βάθος η έρευνα για τα κίνητρα της φωτιάς στο «Λοφτ»
Σε βάθος η έρευνα για τα κίνητρα της φωτιάς στο «Λοφτ»

Χαροπαλεύουν οι δύο 29χρονοι, οι οποίοι προχθές τα ξημερώματα έκαψαν το νυχτερινό κέντρο «Λόφτ» στο Βόλο, εγκλωβίστηκαν όμως στις φλόγες και άρχισαν να καίγονται και οι ίδιοι. Για να γλυτώσουν έτρεξαν προς την παραλία και έπεσαν στη θάλασσα. Τα εγκαύματά τους όμως είναι πολύ σοβαρά. Ήδη από νωρίς προχθές το πρωί, οι δύο νεαροί διακομίστηκαν διασωληνωμένοι στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύονται. Η κατάστασή τους κρίνεται πολύ κρίσιμη. Δημοσιοποιήθηκε ανακοίνωση επείγουσας ανάγκης για αίμα. Η διοίκηση της ομάδας «Πύρασος» και ο Σύνδεσμος Φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου «Αustrian Boys» κάνουν έκκληση στο φίλαθλο κόσμο του Νομού να προσφέρει επειγόντως αίμα για τους δύο 29χρονους. Απαιτούνται άμεσα 50 φιάλες αίμα λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής τους. Όπως έγινε γνωστό μάλιστα, ο ένας από τους δύο τραυματίες, υπέστη χθες δύο φορές ανακοπή, επανήλθε όμως με την άμεση ιατρική παρέμβαση. Οι δύο τραυματίες βρίσκονται σε καταστολή, είναι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» και τα εγκαύματά τους, όπως έγινε γνωστό, φτάνουν σε ποσοστό 60%.

Και ενώ οι δύο δράστες του εμπρησμού περνούν πολύ δύσκολες στιγμές, καθώς κινδυνεύει η ζωή τους, συνεχίζεται η έρευνα της Αστυνομίας για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης αυτής.

Θα πληρώνονταν για τη φωτιά;

Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων και στοιχείων για να διαλευκάνουν όλες τις πτυχές της ιστορίας. Πολλά είναι τα ερωτήματα που φαίνεται να προκύπτουν όσο προχωρά η έρευνα. Όλα τα σενάρια για τα αίτια της φωτιάς, για το ρόλο των δύο νεαρών και κυρίως για τα κίνητρα, είναι ανοικτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνάται και το ενδεχόμενο οι δύο νεαροί να πήραν υπόσχεση ότι θα πληρωθούν (με το ποσό των 3.000 ευρώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες) για να βάλουν φωτιά στο κατάστημα. Επίσημα, ως κίνητρο, αναφέρονται οικονομικές διαφορές των δύο δραστών με τον ιδιοκτήτη του κλαμπ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ιδιοκτήτης του κλαμπ σοκαρίστηκε από την καταστροφή του καταστήματός του, δεν μπορούσε να φανταστεί ποτέ ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Ασφαλισμένο

Το κλαμπ, όπως έγινε γνωστό, ήταν ασφαλισμένο. Και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετά υψηλό τίμημα. Η έρευνα της Αστυνομίας θα φτάσει και σε αυτό το σημείο. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά αξιωματικού της τοπικής Αστυνομίας ότι «η έρευνα μόλις τώρα άρχισε». Την ευθύνη της προανάκρισης έχει η Αστυνομία.

Η Πυροσβεστική έχει αποσυρθεί από την υπόθεση. Την εποπτεία μάλιστα της έρευνας έχει η Εισαγγελία Βόλου. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ήρθε στο Βόλο πραγματογνώμονας της ασφαλιστικής εταιρίας για μία πρώτη αυτοψία.

Το πόρισμα της Πυροσβεστικής

Το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου παρέδωσε ήδη στην Αστυνομία το πόρισμα της αυτοψίας στο χώρο της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με αυτό, προκύπτει ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό από πρόθεση από άγνωστα άτομα. Η Πυροσβεστική αποφαίνεται ότι ο χώρος ποτίστηκε με βενζίνη και στη συνέχεια μπήκε η φωτιά. Στο κατεστραμμένο μάλιστα από τις φλόγες κατάστημα βρέθηκαν κομμάτια από τα παπούτσια των δύο νεαρών…

Η Πυροσβεστική δεν ταυτοποιεί τους δράστες. Αναφέρεται σε άγνωστα άτομα, καθώς όταν οι πυροσβέστες μετέβησαν για να σβήσουν την φωτιά δεν υπήρχε κανείς μέσα στο κατάστημα. Και αυτό επειδή οι δύο νεαροί είχαν καταφέρει να βγουν από το φλεγόμενο μαγαζί και να τρέξουν προς τη θάλασσα, λίγο πριν έρθουν οι πυροσβέστες. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Πυροσβεστικής, η ζημιά υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε τουλάχιστον 100.000 ευρώ.

Το πόρισμα δόθηκε στην Αστυνομία, είναι στοιχείο της δικογραφίας και η έρευνα συνεχίζεται από την Αστυνομία. Θα είναι μία δύσκολη και χρονοβόρα έρευνα, εκτιμούν αξιωματικοί της Αστυνομίας, καθώς απαιτείται η διερεύνηση κάθε πληροφορίας, η διασταύρωση κάθε στοιχείου, προκειμένου να προκύψει η εικόνα των πραγματικών περιστατικών.

Κυρίως αυτό που απασχολεί την έρευνα είναι τα κίνητρα για τον εμπρησμό του καταστήματος. Σημειώνεται ότι το κατάστημα δούλευε περιστασιακά, σε περιόδους σχολικών εκδρομών, ή για πάρτι. Ιδιοκτήτης, αγορανομικά υπεύθυνος, φέρεται ένας 30χρονος από το Βόλο.

Ο εμπρησμός του καταστήματος συνέβη γύρω στις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η φωτιά είχε μεγάλη επικινδυνότητα επειδή εκδηλώθηκε σε ένα κτίριο που εφάπτεται με άλλα σε ένα πυκνοδομημένο οικοδομικό τετράγωνο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το