Photo Gallery, Αθλητισμός

Χάος επικρατεί στη Νίκη

Το απόλυτο χάος επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Νίκη. Η ΠΑΕ είναι «ακέφαλη» διοικητικά μετά την αποχώρηση του Γιώργου Δαλούκα. Προπονητής δεν υπάρχει, αφού ο Απόστολος Χαραλαμπίδης παραιτήθηκε και οι παίκτες χθες έκαναν και πάλι αποχή από την προπόνηση. Επίσης ο ποδοσφαιριστής Δεληζήσης και ο πρώην γυμναστής της ομάδας Παπαϊωάννου διέψευσαν ότι είναι πληρωμένοι όπως υποστήριξε ο κ. Δαλούκας, ενώ η Λέσχη Φίλων αρνείται να αναμιχθεί στα διοικητικά. Μέσα σε αυτό το κλίμα παλαιοί παράγοντες προσπαθούν να πείσουν τον Δημήτρη Ιωαννίδη να αναλάβει πρωτοβουλία για να βρεθεί διάδοχο σχήμα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Τα εσωτερικά προβλήματα δεν αφήνουν τη Νίκη να ορθοποδήσει, ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις την άνοδο στη Β’ Εθνική. Μάλιστα αυτή τη στιγμή κανείς δεν γνωρίζει αν υπάρχει και ποιος είναι αυτός που κάνει κουμάντο στην ομάδα, μετά την αποχώρηση του Γιώργου Δαλούκα.

Μη βλέποντας «φως στο τούνελ» οι ποδοσφαιριστές χθες έκαναν και πάλι αποχή από την προπόνηση, αφού όχι μόνον είναι απλήρωτοι αλλά δεν γνωρίζουν και με ποιον θα μιλήσουν για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους. Πάντως, πήραν την απόφαση να γυμναστούν σήμερα υπό τις οδηγίες του Κώστα Γρηγοριάδη, αφού ούτως ή άλλως δεν υπάρχει και πρώτος προπονητής μετά την παραίτηση του Απόστολου Χαραλαμπίδη.

Ο κ. Δαλούκας είχε την πρόθεση να δώσει τις μετοχές στη Λέσχη Φίλων της Νίκης, αλλά η τελευταία εξέδωσε ανακοίνωση ξεκαθαρίζοντας ότι ο ρόλος της είναι να στηρίζει την εκάστοτε διοίκηση και όχι να ασκεί η ίδια διοίκηση. Το κείμενο έχει ως εξής:

«Τα μέλη της Λέσχης Φίλων της Νίκης Βόλου συνεδρίασαν στις 19-03-2012 και ομόφωνα συμφώνησαν στα παρακάτω τα οποία και κοινοποιούν:

Α. Με βάση τις αρχές της ιδρυτική μας διακήρυξη, αλλά και του καταστατικού μας, η Λέσχη δεν ασκεί διοίκηση αλλά στηρίζει κάθε υγιή, διαφανή, ειλικρινή και με ανιδιοτέλεια προσπάθεια είτε της Π.Α.Ε. είτε της Ερασιτεχνικής  που προάγει την αγωνιστική πρόοδο και την οικονομική εξυγίανση του συλλόγου.

Β. Αποφασίζουν να αγοράσουν και να διαθέσουν 200 εισιτήρια των 10 ευρώ του αγώνα της ομάδας μας μπάσκετ στα μέλη της, καλούν δε σύσσωμη την Νικιώτικη οικογένεια αλλά και το φίλαθλο κοινό του Βόλου να παρευρεθεί και να ενισχύσει την προσπάθεια για την άνοδο στην Α2,  στο σαββατιάτικο αγώνα με την Αναγέννηση/ Φλόγα στο Κλειστό της Νέας Ιωνίας.

Γ. Σε συνεργασία με τη διοίκηση της Ερασιτεχνικής θα πραγματοποιήσουν επαφές με φορείς και παράγοντες της πόλης μας με σκοπό την επίλυση λειτουργικών θεμάτων που στόχο έχουν την αναβάθμιση και πρόοδο των τμημάτων της ομάδας μας.

Δ. Θα καλέσουν σε συνάντηση όλους τους Οργανωμένους Οπαδούς (Blue Club, Blue Angels, Θύρα 3, Ο.Φ. Νίκης), με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν τον Σύλλογο.

Ε. Καλωσορίζουμε τα νέα μέλη μας που ταυτίζονται με τις Ιδέες μας αγκαλιάζουν την προσπάθειά μας και δυναμώνουν τα οράματά μας».

Για να μη μείνει η Νίκη χωρίς διοίκηση σε αυτή την κρίσιμη περίοδο ορισμένοι παλαιοί παράγοντες προσπαθούν να πείσουν τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Δημήτρη Ιωαννίδη να αναλάβει πρωτοβουλία για να δοθεί λύσει στο διοικητικό. Ο τελευταίος είχε δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει ξανά σε διοικητικό σχήμα και ότι δεν μπορεί να σηκώσει το οικονομικό βάρος. Όμως οι τελευταίες εξελίξεις στην ΠΑΕ ίσως τον κάνουν να αναθεωρήσει, ενώ σήμερα αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση για τις προθέσεις του.

Όσον αφορά σε ποια χέρια βρίσκονται τώρα οι μετοχές η «Θ» επικοινώνησε με τον δικηγόρο Κώστα Μπάιμπα που διέψευσε τις φήμες ότι τις έχει ο ίδιος: «Πριν 2,5 περίπου μήνες υπογράφηκε στο γραφείο μου η σύμβαση για την παραχώρηση των μετοχών από τους τότε μετόχους και τους ανθρώπους που υπέδειξε ο κ. Δαλούκας. Όμως αυτή η σύμβαση έμεινε υπογεγραμμένη στο συρτάρι του γραφείου, αφού κανείς δεν ήρθε να την πάρει. Διευκρινίζω ότι εγώ δεν έχω τις μετοχές στο γραφείο μου παρά μόνο τη σύμβαση».

Δεληζήσης: Ο Δαλούκας λέει ψέματα

Ένα ακόμη θέμα που προέκυψε έχει να κάνει με τον Γιώργο Δεληζήση που σύμφωνα με τον κ. Δαλούκα μίλησε σε αθηναϊκό ΜΜΕ και είπε πως τέσσερις παίκτες είναι πληρωμένοι. Ωστόσο, ο ικανός αμυντικός διέψευσε τον κ. Δαλούκα τονίζοντας τα εξής σε παρέμβασή του στον Blue Star FM:

«Στην ομάδα είμαι μόνο 50 ημέρες και η μόνη δήλωση που έκανα ήταν πριν τον αγώνα με τον Ηρακλή στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπο. Πουθενά αλλού δεν μίλησα. Ο κ. Δαλούκας λέει ψέματα και ίσως γι’ αυτό δεν μου σηκώνει το τηλέφωνο. Αν μπορεί ας φέρει ηχογραφημένες τις δήθεν δηλώσεις μου. Από κει και πέρα ούτε εγώ έχω πάρει τα χρήματα μου. Μόνο η προκαταβολή μου καταβλήθηκε, ενώ από τις 14 Φεβρουαρίου εκκρεμεί δόση συμβολαίου».

Επίσης στον ίδιο σταθμό μίλησε και ο πρώην γυμναστής της ομάδας κ. Παπαϊωάννου που και αυτός διέψευσε ότι είναι πληρωμένος από τον κ. Δαλούκα.

Κίνδυνος τιμωρίας της έδρας

Η πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Football League-Football League 2 κάλεσε σε απολογία για αύριο Πέμπτη 22/03 και ώρα 10.30 π.μ. τη Νίκη για τα παιχνίδια με την ΑΕΠ Ηρακλής και τον Μ. Αλέξανδρο Ηράκλειας που διεξήχθησαν στις 26 Φεβρουαρίου και 4 Μαρτίου αντίστοιχα.

Πιο σοβαρή είναι η πρώτη περίπτωση αφού η Νίκη κατηγορείται μετά από πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Καρρά και αφορούν τα όσα έγιναν μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΠ Ηρακλής.

Εδώ η Νίκη, αλλά και η ΑΕΠ Ηρακλής που επίσης είναι κατηγορούμενη, κινδυνεύουν με βαριά τιμωρία και για τον επιπλέον λόγο της περιρρέουσας ατμόσφαιρας μετά τα επεισόδια στο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, αφού η Ένωση Football League-Football League 2 ίσως θελήσει να δείξει στην ηγεσία του υπουργείου πολιτισμού ότι τιμωρεί παραδειγματικά φαινόμενα βίας.

Φυσικά η Νίκη πρέπει να εκπροσωπηθεί και να μη δικαστεί ερήμην διότι θα επιβαρυνθεί η θέση της, αφού ούτως ή άλλως η συγκυρία να εκδικάζεται η υπόθεση μετά τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ δεν είναι ευνοϊκή.

Επίσης αύριο η Νίκη και ο ποδοσφαιριστής της Ιωσήφ Λαμπρόπουλος θα απολογηθούν για παράβαση των άρθρων 1, 3, 5, 8, 10, 14, 15, 30 του Πειθαρχικού Κώδικα για το ματς με τον Μ. Αλέξανδρο Ηράκλειας Σερρών.

Ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής

Από την Ερασιτεχνική Νίκη λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση: «Εφτά στροφές πριν το τέλος, σ’ ένα μαραθώνιο τριάντα αγωνιστικών και η ομάδα μας στο μπάσκετ βαδίζοντας από νίκη σε νίκη βλέπει ξεκάθαρα πλέον τον στόχο της Α2 και την εκπροσώπηση του βολιώτικου μπάσκετ σε μια κατηγορία που ποτέ άλλοτε δεν έχει εκπροσωπηθεί.

Η διοίκηση της Ερασιτεχνικής Νίκης απευθύνεται στους φιλάθλους της ομάδας και του μπάσκετ γενικότερα επειδή αυτοί είναι ο μοναδικός συμπαραστάτης και αρωγός  σ’ αυτή την μεγάλη προσπάθεια. Οικονομικοί πόροι από ΓΓΑ, ΕΟΚ, Δήμο Βόλου κτλ δεν υπάρχουν πλέον  και έτσι τα μόνα σωματεία που θα επιβιώσουν θα είναι τα σωματεία με δυναμική και κόσμο όπως η Νίκη.

Άλλωστε η  ομάδας μας  μεγαλούργησε όταν στο μπάσκετ δεν υπήρχαν εκατομμύρια και καιροσκόποι  παράγοντες με ακατανόητες χορηγίες. Για το εντός έδρας παιχνίδι με την Αναγέννηση/Φλόγα που θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 17.00 η προπώληση εισιτηρίων στους συνδέσμους αρχίζει σήμερα με την τιμή να ορίζεται στα 5 ευρώ. Η τιμή των εισιτήριων στα εκδοτήρια του γηπέδου θα είναι 10 ευρώ και ζητώντας την κατανόηση των φιλάθλων ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί στην τελική ευθεία για το μεγάλο  στόχο της ομάδας μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το