Ελλάδα, Πρώτο Θέμα (old)

Χάνεται το εξάμηνο σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ

ΑΙΘΟΥΣΑ

Με τρεις 24ωρες απεργίες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους δια βοής. Νωρίτερα αντίστοιχη απόφαση έλαβαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ.

Η απόφαση αυτή εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε απώλεια το εξάμηνο, καθώς χάνεται και η τελευταία μαθηματική πιθανότητα βάσει ημερολογίου για την κάλυψη των 13 εβδομάδων που είναι απαραίτητες για θα θεωρηθεί διδαγμένο.

Διακόπηκε η συνεδρίαση στο πανεπιστήμιο Αθηνών

Σε έντονα φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η συνεδρίαση του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών. Στους κόλπους του συλλόγου υπάρχει διάσπαση, καθώς πολλοί τάσσονται υπέρ του ανοίγματος του ιδρύματος, ενώ μερίδα υπαλλήλων επιθυμούν συνέχιση των κινητοποιήσεων και απόσυρση της ΚΥΑ για τη διαθεσιμότητα. Ενδεικτικό της έντασης που επικράτησε στη συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ ήταν το λιποθυμικό επεισόδιο μιας γυναίκας που συμμετείχε στη συνέλευση.

Παρά την κήρυξη νέωνα απεργιακών κινητοποιήσεων, κύκλοι του υπουργείου Παιδείας εμφανίζονται καθησυχαστικοί, υποστηρίζοντας ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν έχουν ξεφύγει από τη γραμμή του διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Προς αυτή την κατεύθυνση υποστηρίζουν ότι τα μέλη της αντιπροσωπείας των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ που συμμετείχε στη χθεσινή σύσκεψη με τον υπουργό Παιδείας,  τους μετέφεραν τις προτάσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, οι οποίες δεν απορρίπτονται από τους υπαλλήλους. Ζητούν μεγαλύτερες εγγυήσεις και διευκρινίσεις και θα προχωρήσουν σε νέα Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 2/12. Μέχρι τότε συνεχίζουν με 24ωρες απεργίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στο Μετσόβιο, ακούστηκαν φωνές από υπαλλήλους προσκείμενους στην Αριστερά για παύση του διαλόγου, αλλά επικράτησαν οι μετριοπαθέστεροι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε 4 Σχολές (Πολιτικοί Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι,Μηχνολόγοι, Ναυπηγοί) του Ιδρύματος γίνονται κανονικά τα μαθήματα, ενώ την επόμενη Τρίτη αναμένεται να λήξουν οι καταλήψεις και σε άλλες Σχολές (Χημικοί Μηχανικοί, ΣΕΜΦΕ), υπό την πίεση της απώλειας του εξαμήνου.

Νέα συνάντηση Παναγιωτάκη με τον Κων. Αρβανιτόπουλο

Στο μεταξύ, στην Αθήνα μεταβαίνει αυτή την ώρα ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών Γ.Παναγιωτάκης με αντιπροσωπεία των διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος, καθώς έχει ζητήσει νέα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το