Πολιτισμός

Φωτογραφικό ταξίδι στη μακρινή Ινδονησία

 

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου για το «Καρναβάλι του Κόσμου»
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου για το «Καρναβάλι του Κόσμου»

Συνεχίζεται το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου «Καρναβάλι του Κόσμου 2013: Από τη Βραζιλία στην Ινδονησία». Έως τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση την Κυριακή 17 Μαρτίου σε διάφορα σημεία του Βόλου και όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, πραγματοποιούνται καθημερινά εκδηλώσεις. Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Η Ινδονησία μέσα από το φωτογραφικό φακό των Ελλήνων», που εγκαινιάζεται σήμερα Σάββατο στις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας.

Πρόκειται για μία έκθεση με εντυπωσιακές φωτογραφίες της μαγευτικής Ινδονησίας, τραβηγμένες από τους Έλληνες που σπούδασαν ή σπουδάζουν εκεί με την υποτροφία Darmasiswa. Αρχίζει έτσι, ένα ταξίδι ήχων, ρυθμών, κινήσεων, εικόνων και γεύσεων στη μακρινή παράδοση της Ινδονησίας που με την υποστήριξη της πρεσβείας της Ινδονησίας, αποτελεί το βασικό πυρήνα της διοργάνωσης του φετινού Καρναβαλιού. Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 16 Μαρτίου και θα λειτουργεί καθημερινά (και το Σαββατοκύριακο) από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ινδονησίας ετοιμάζει για την ερχόμενη εβδομάδα ένα ταξίδι ήχων, χορευτικών κινήσεων και γεύσεων στη μακρινή παράδοση της Ινδονησίας, στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής. Οι Ινδονήσιοι φιλοξενούμενοι θα παρουσιάσουν, σε δίωρα σεμινάρια, με ελεύθερη είσοδο για όσους και όσες ενδιαφέρονται, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16/3, στη σχολή μαγειρικής του ΔΙΕΚ, μοναδικά πιάτα, που θα μυήσουν όσους την παρακολουθήσουν στον εξωτικό κόσμο της Ινδονησίας, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές συνταγές που εκτελούνται με γνήσια προϊόντα και φρέσκα υλικά από περιοχές της Ινδονησίας.

 

Οι εκδηλώσεις του επόμενου τριημέρου

Επίσης, για σήμερα Σάββατο έχει προγραμματιστεί στην πλατεία του Αγίου Νικολάου και ώρα 12 το μεσημέρι, παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα Παιδικά Χορευτικά των Τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων με τη συνοδεία της Παραδοσιακής Χορωδίας και Ορχήστρας Παιδιών και Εφήβων «Ιωνία», υπό τη διεύθυνση της Κορνηλίας Φραγκογιάννη και την επιμέλεια του Νεκτάριου Δεμελή. Μία ώρα αργότερα, στη 1 το μεσημέρι, στον ίδιο χώρο θα παρουσιαστούν με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου οι χορογραφίες των ομάδων που θα συμμετάσχουν στην αποκριάτικη παρέλαση την Κυριακή 17 Μαρτίου. Επίσης, στις 8.30 το βράδυ το Μουσικό Σχήμα «Ίαμβος» θα παρουσιάσει στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής αφιέρωμα στη μουσική του Άστορ Πιατσόλα.

Αύριο Κυριακή, στις 11 το πρωί, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας (Σταδίου και Μανδηλαρά) θα πραγματοποιηθεί παιδικό αποκριάτικο πάρτι από τη Διεύθυνση Οργανισμού Κέντρου Εκπαίδευσης Παιδιού /ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Επίσης, στη 1 το μεσημέρι στην παραλία της Αγριάς θα παρουσιαστούν -με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Βόλου- οι χορογραφίες της παρέλασης που θα γίνει την Κυριακή 17 Μαρτίου. Μεθαύριο Δευτέρα 11 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα, στην πλατεία Ανακασιάς, θα εμφανιστούν μουσικά σχήματα και ομάδες χορού μαζί με ομάδες καρναβαλιστών.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου θα πραγματοποιούνται καθημερινά κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, για να κορυφωθούν την Κυριακή 17 Μαρτίου και να ολοκληρωθούν την Καθαρή Δευτέρα 18 Μαρτίου, με παραδοσιακές γιορτές για τα Κούλουμα στις Αλυκές, Ν. Αγχίαλο και Αγριά, όπου θα γίνει το πέταγμα χαρταετού, με μουσική και χορό και δωρεάν προσφορά σαρακοστιανών εδεσμάτων.

Πληροφορίες: Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού (κτίριο Στρεφτάρη: Τοπάλη 97 – Γαλλίας, τηλέφωνο: 24210 22745 καθημερινά 10:00-14:00, εκτός Σαβ/κου).

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το