Photo Gallery, Τοπικά

Φωτοβολταϊκά συστήματα στην ΕΑΣ Βόλου

Νικ. Πρίντζος: Καμία σκέψη για μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους

Μέχρι το τέλος Μαΐου αναμένεται να γίνει η σύνδεση με τη ΔΕΗ των φωτοβολταϊκών συστημάτων της ΕΑΣ Βόλου, καθώς ολοκληρώθηκε η εγκατάστασή τους στη στέγη της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ στην πρώτη βιομηχανική περιοχή. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου κ. Νικ. Πρίντζος δήλωσε χθες πως «δεν υπάρχει καμία σκέψη για μείωση μισθών στους συνεταιριστικούς υπαλλήλους, ασχέτως μετενέργειας ή υπογραφής κλαδικής σύμβασης».

Στόχος της ΕΑΣ Βόλου με την υλοποίηση της επένδυσης των φωτοβολταϊκών συστημάτων είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και η πώλησή της στη ΔΕΗ, με τα έσοδα να ανέρχονται στο ποσό των 500.000 ευρώ το χρόνο.

Όπως προαναφέρθηκε, ολοκληρώθηκε στη στέγη της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών συστημάτων, τα οποία έχουν ισχύ 100 κιλοβάτ.

Σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο «μέχρι το τέλος Μαΐου θα ολοκληρωθεί και η σύνδεση με τη ΔΕΗ».

Εντός του Ιουνίου πρόκειται να ξεκινήσει η εκτέλεση αντίστοιχων εργασιών για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, ισχύος επίσης 100 κιλοβάτ, σε κτίρια ιδιοκτησίας της ΕΑΣ Βόλου στο Στεφανοβίκειο, τον Άγιο Δημήτριο και τον Άγιο Γεώργιο.

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα που θα εγκατασταθούν στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της ΕΑΣ Βόλου, θα είναι συνολικής ισχύος 700 κιλοβάτ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επένδυση υλοποιείται με ίδια κεφάλαια της Συνεταιριστικής Οργάνωσης Βόλου και χωρίς δανεισμό.

Στόχος της επένδυσης είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο, η οποία θα διατίθεται προς πώληση στη ΔΕΗ και όπως εκτιμάται από τη διοίκηση τα καθαρά έσοδα για τη Συνεταιριστική Οργάνωση Βόλου θα ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 500.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

Νικ. Πρίντζος: Δεν θα μειωθούν οι μισθοί των υπαλλήλων

Στο μεταξύ, με αφορμή τις συζητήσεις που γίνονται σχετικά με την κατάργηση της κλαδικής σύμβασης των συνεταιριστικών υπαλλήλων μετά τη λήξη της μετενέργειας και την προοπτική μείωσης των μισθών τους σε ποσοστό έως και 40% ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικ. Πρίντζος ανέφερε πως «ο ίδιος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ΠΑΣΕΓΕΣ για την εξεύρεση λύσης» για να προσθέσει: «Μέχρι σήμερα καμία μείωση δεν έγινε στους μισθούς των εργαζομένων στην ΕΑΣ Βόλου και υπόσχομαι ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη να γίνει αυτό ασχέτως υπογραφής κλαδικής σύμβασης».

Το ΟΣΔΕ

Με ιδιαίτερα ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρεί από την ΕΑΣ Βόλου η διεκπεραίωση της διαδικασίας παραλαβής των αιτήσεων Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Επιδοτήσεων (ΟΣΔΕ) για τα δικαιώματα της τρέχουσας καλλιεργητικής και παραγωγικής περιόδου. Δυο μεγάλα συνεργεία «τρέχουν» τη διαδικασία σε Βόλο και Βελεστίνο, ενώ υπάρχουν άλλα πέντε για την εξυπηρέτηση των αγροτών στα χωριά της περιοχής ευθύνης της ΕΑΣ Βόλου.

Σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο, «μέχρι το τέλος Μαΐου υπολογίζεται πως θα έχει ολοκληρωθεί η παραλαβή των δηλώσεων ΟΣΔΕ και η καταγραφή τους μέσω σύνδεσης με το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ».

Τέλος, όπως τόνισε ο κ. Πρίντζος, «έχει αποδοθεί στους αγρότες της ΕΑΣ Βόλου το 85% του ΦΠΑ και Πέμπτη – Παρασκευή θα δοθεί το 100%».


Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το