Τοπικά

Φωτοβολίδα «έσκασε» έξω από το σπίτι του δημάρχου

ΣΚΟΤΙΝΙΩΤΗΣ

Φωτοβολίδες έριξαν άγνωστα άτομα, αργά το βράδυ της Κυριακής, στην περιοχή της Νέας Δημητριάδας, προκαλώντας μάλιστα αναστάτωση στη γειτονιά, αλλά και την παρέμβαση της Αστυνομίας που διενεργεί έρευνα. Το εντυπωσιακό είναι ότι μία ή δύο από τις φωτοβολίδες «έσκασε» κοντά στο μπαλκόνι του διαμερίσματος όπου διαμένει ο δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης. Περίπου στις 11.30 το βράδυ μία από τις φωτοβολίδες «έσκασε» σχεδόν στο μπαλκόνι της οικίας του Δημάρχου.

Η ώρα ήταν περίπου 11.30 τη νύχτα. Ο δήμαρχος βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σπίτι του, βγήκε στο μπαλκόνι, ενώ από το θόρυβο βγήκαν στο δρόμο αρκετοί ένοικοι της οικοδομής και γείτονες. Ζημιά ή τραυματισμός δεν προκλήθηκαν. Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται να διαπιστώνεται ότι οι φωτοβολίδες ρίχθηκαν από την γέφυρα της Νέας Δημητριάδας. Σχετικά ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Χθες το πρωί μάλιστα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του δημάρχου Βόλου με τον αστυνομικό διευθυντή κ. Γ. Ταμβάκη. Δόθηκε εντολή από τον διευθυντή για έρευνα με στόχο τον εντοπισμό ατόμων που ρίχνουν φωτοβολίδες ή κροτίδες. Όπως αναφέρθηκε μάλιστα χαρακτηριστικά, το τελευταίο διάστημα δεν είναι λίγα τα περιστατικά ρίψεις κροτίδων. Ωστόσο το προχθεσινό περιστατικό εμπεριέχει ένα ιδιαίτερο στοιχείο ότι η φωτοβολίδα «έσκασε» σχεδόν στο μπαλκόνι του σπιτιού του δημάρχου. Στην παρούσα φάση κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν ο δήμαρχος ήταν στόχος ή αν το περιστατικό ήταν τυχαίο και συμπτωματικά η φωτοβολίδα «βρήκε» το μπαλκόνι του διαμερίσματος όπου διαμένει ο κ. Σκοτινιώτης. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πριν από μερικούς μήνες, στον τοίχο της οικοδομής όπου διαμένει ο δήμαρχος, άγνωστοι είχαν γράψει συνθήματα. Γι’ αυτό και διατάχθηκε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν ενέργειες, όπως η ρίψη κροτίδων συνδυάζεται με τα συνθήματα και έχουν ως στόχο το δήμαρχο της πόλης.

Αξιωματικοί της τοπικής Αστυνομίας ανέφεραν πάντως πως υπάρχουν καταγγελίες ότι κάθε βράδυ «σκάνε» αρκετά δυναμιτάκια σε διάφορες περιοχές της πόλης. Σε ελάχιστες περιπτώσεις από τη ρίψη κροτίδων προκαλούνται μικροπυρκαγιές. Αναφέρεται ενδεικτικά η περίπτωση πριν από 10 ημέρες, έξω από το στάδιο του Βόλου και μετά τον αγώνα με τον Άρη, η εκδήλωση φωτιάς σε ξηρά χόρτα λόγω ρίψης κροτίδας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το