Photo Gallery, Τοπικά

Φωτιά τη νύχτα σε δύο σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα στην περιοχή Αναύρου

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα


Εκτεταμένες ζημιές υπέστησαν δύο σταθμευμένα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αυτά από άγνωστη – μέχρι στιγμής – αιτία. Τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα είδαν έκπληκτοι χθες το πρωί οι ιδιοκτήτες τους, καθώς δεν ήταν παράνομα σταθμευμένα και θα μπορούσαν ίσως να προκαλέσουν την οργή κάποιου, όπως πολλάκις έχει συμβεί στο Βόλο κατά το παρελθόν.

Τα αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα, το ένα πίσω από το άλλο, επί της οδού Γρυπάρη 10, στην περιοχή του Αναύρου. Το ένα με αριθμό κυκλοφορίας ΒΟΖ 7954 μάρκας «Πεζό 306» υπέστη και τις μεγαλύτερες ζημιές και θεωρείται μη επισκευάσιμο. Ήταν ιδιοκτησίας του πρώην Δημάρχου Βόλου κ. Μιχ. Κουντούρη. Το άλλο αυτοκίνητο, είναι μάρκας «Ματίζ» και φέρει αριθμό κυκλοφορίας ΒΟΤ 7511. Ήταν σταθμευμένο μπροστά από το «Πεζό». Η ζημιά στο «Ματίζ» είναι κυρίως στο πίσω μέρος του οχήματος. Οι ιδιοκτήτες των δύο οχημάτων διαμένουν σε κοντινή πολυκατοικία και συνήθως σταθμεύουν σε αυτό το δρόμο τα οχήματά τους.

Οι ιδιοκτήτες των κατεστραμμένων ΙΧ ενημέρωσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος της υπηρεσίας μετέβησαν στο σημείο και ερεύνησαν με πρώτο στόχο τον εντοπισμό τυχόν εκρηκτικών μηχανισμών. Όπως έγινε γνωστό, δεν εντοπίστηκε κάποιο στοιχείο που να αποδίδει την φωτιά σε «γκαζάκια», όμως οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής θεωρούν πως πρόκειται για εμπρησμό. Τώρα θα διερευνηθεί αν ήταν από πρόθεση, ή αμέλεια ή οφείλεται σε πράξη κάποιων που με τον τρόπο αυτό θέλησαν να… διασκεδάσουν.

Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, από τη μέχρι τώρα έρευνα, δεν καταλήγουν σε σαφή συμπεράσματα, αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά και επίσης αποκλείουν να ήταν στόχος το αυτοκίνητο του πρώην Δημάρχου Βόλου. Το πιθανότερο είναι να ήταν τυχαία η επιλογή των αυτοκινήτων.

Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι σκοτεινός. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί στην περιοχή μικροκλοπές και διαρρήξεις ΙΧ αυτοκινήτων, επειδή οι όποιες ύποπτες κινήσεις δεν μπορεί να γίνουν αντιληπτές λόγω του σκότους.

Έως αργά χθες το απόγευμα τα κατεστραμμένα οχήματα δεν είχαν μεταφερθεί από το σημείο που βρίσκονταν σταθμευμένα ώστε να διαπιστωθεί τυχόν στοιχείο εμπρηστικού μηχανισμού. Η φωτιά υπολογίζεται πως προκλήθηκε γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα χθες, ωστόσο δεν υπάρχουν μαρτυρίες ή αναφορές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξιχνίαση.

Στην παρούσα φάση οι αξιωματικοί του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής είναι φειδωλοί και δεν φαίνεται να καταλήγουν άμεσα σε κάποια συμπεράσματα για το τι μπορεί να είχε συμβεί και κυρίως αν πρόκειται για ένα άτομο που επιχειρεί να μιμηθεί πρακτικές και ενέργειες συμπολιτών του, οι οποίοι τελικά έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Τ. Κ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το