Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Φωτιά σε «γκαζάδικο» στη Σκιάθο

Για πέντε περίπου ώρες δινόταν μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση, στο πλοίο «Αβαντίς»

 

Το Χάρο με τα μάτια τους είδαν νωρίς χθες το πρωί 10 ναυτικοί εμπορικού φορτηγού πλοίου, που βρίσκεται εδώ και δύο μήνες αγκυροβολημένο στη Σκιάθο, όταν στο αμπάρι του πλοίου εκδηλώθηκε φωτιά, καθώς το πλήρωμα κοιμόταν εκείνη την ώρα. Μέσα σε λίγα λεπτά από την εκδήλωση της φωτιάς, το πλοίο γέμισε πυκνούς καπνούς και η ατμόσφαιρα έγινε ιδιαίτερα επικίνδυνη. Οι ναυτικοί σηκώθηκαν έντρομοι από τα κρεβάτια τους και προσπάθησαν να σβήσουν την φωτιά.

Στο μεταξύ, ειδοποιήθηκαν το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Σκιάθου, η Λιμενική Αρχή του νησιού και ο Δήμος, που συνέδραμαν στην κατάσβεση. Για πέντε περίπου ώρες δινόταν μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση, ενώ απαιτήθηκε ιδιαίτερος συντονισμός, ώστε οι φλόγες να μη φτάσουν σε εύφλεκτα υλικά του πλοίου.

Τελικά γύρω στις 12 το μεσημέρι η φωτιά σβήστηκε προκαλώντας όμως μεγάλες ζημιές, στο 40% του πλοίου.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο πλοίο «Αβαντίς» Ν. Π. 9843, που βρίσκεται ακινητοποιημένο λόγω λήξης της ελευθεροπλοΐας του, στην προβλήτα «Αγίου Γεωργίου» Σκιάθου, στην περιοχή «Καρνάγιο» κοντά στο αεροδρόμιο. Στο πλοίο παρέμενε το πλήρωμα, που με τη συνδρομή των λιμενικών και πυροσβεστών, το εγκατέλειψε με ασφάλεια, ενώ από τη φωτιά δεν κινδύνευσαν παραπλέοντα ή άλλα αγκυροβολημένα σκάφη. Επίσης δεν προκλήθηκε ρύπανση στη θάλασσα.

Όπως έγινε γνωστό, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 6 το πρωί, από άγνωστη αιτία. Το πλοίο είναι μήκους 60 μέτρων, φέρει ελληνική σημαία και εκτελούσε μεταφορές βασικών προϊόντων στις Σποράδες. Η κατάσβεση ήταν αρκετά δύσκολη, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Υπήρξε στενή συνεργασία των δυνάμεων πυρόσβεσης με την κεντρική υπηρεσία στο Βόλο, το διοικητή κ. Μιχαλάκη, ο οποίος τόνισε με έμφαση ότι «η φωτιά στα πλοία είναι μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση και για την κατάσβεση χρειάζονται ιδιαίτεροι χειρισμοί».

Τα μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας του νησιού, χωρίς ωστόσο να κριθεί ότι χρειάζονται ιατρική φροντίδα.

Όπως έγινε γνωστό, το πλοίο βρίσκεται εδώ και δύο περίπου μήνες ακινητοποιημένο, καθώς εκκρεμούν οικονομικές διεκδικήσεις τρίτων, ενώ η πλοιοκτήτρια εταιρεία φέρεται να οφείλει χρήματα και στο πλήρωμα, γι’ αυτό και δεν εγκαταλείπει το σκάφος.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα, 10 πυροσβέστες με επικεφαλής το διοικητή του τοπικού κλιμακίου κ. Γ. Λιακόπουλο, δύο υδροφόρες του Δήμου Σκιάθου και δύο σκάφη, ένα του Λιμεναρχείου Σκιάθου και ένα ιδιώτη, που έριχναν νερό από θάλασσας για να μην επεκταθεί η φωτιά.

Η ζημιά από τη φωτιά είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη. Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο Σκιάθου, που λαμβάνει τις πρώτες καταθέσεις. Την έκθεση για τα αίτια της φωτιάς θα συντάξει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 

Τούλα Κεκάτου 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Επίσημο τέλος για την καθημερινή έκδοση της Αυγής – Η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου

Την αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Η Αυγή» με σκοπό την αναβάθμιση…

25 Ιουνίου 2024

«Εκείνη βιαιοπράγησε»: Τι υποστηρίζει ο γνωστός δικηγόρος για την καταγγελία ασκούμενης για βία

Στην καταγγελία της ασκούμενης για ενδοοικογενειακή βία και εξύβριση απαντά μέσω των συνηγόρων του ο…

25 Ιουνίου 2024

Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Γιώργος Ασπιώτης από τους Σπαρτιάτες

Ανεξαρτητοποιήθηκε μέχρι πρότινος βουλευτής των Σπαρτιατών, Γιώργος Ασπιώτης, λίγες ώρες μετά τον Μιχάλη Γαυγιωτάκη. Πλέον…

25 Ιουνίου 2024

Καγκελόπορτα έπεσε σε 4χρονο κορίτσι και το τραυμάτισε σοβαρά

Σοβαρά τραυματίστηκε ένα 4χρονο κορίτσι με καταγωγή από την Τουρκία πάνω στο οποίο έπεσε καγκελόπορτα…

25 Ιουνίου 2024

Η Ρωσία απαγορεύει την μετάδοση δεκάδων μέσων ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως αντίποινα

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύει την πρόσβαση εντός της Ρωσίας στις εκπομπές…

25 Ιουνίου 2024

Ξεκίνησε ο πόλεμος μουσικής βιομηχανίας και AI; Οι μεγαλύτερες δισκογραφικές μηνύουν εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης

Οι μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες στον κόσμο μηνύουν δύο start-up εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης (AI) για παραβίαση…

25 Ιουνίου 2024