Τοπικά

Φωτιά κατέστρεψε μονοκατοικία στη Ν. Ιωνία

IMG_7259

Ένα παλιό σπίτι καταστράφηκε από φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ, από άγνωστη αιτία, αν και η Πυροσβεστική Υπηρεσία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 9.20 το βράδυ σε παλιά μονοκατοικία που βρίσκεται στη 2ας Νοεμβρίου με Ζάχου. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς υπήρχε κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς και σε διπλά κτίρια. Για την κατάσβεση της κινητοποιήθηκε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία κατάφερε να περιορίσει τη φωτιά και να μην επεκταθεί, δεν μπόρεσε όμως να σώσει τη μονοκατοικία που καταστράφηκε ολοσχερώς.

Επίσημα η Πυροσβεστική Υπηρεσία λέει ότι τα αίτια της φωτιάς είναι άγνωστα, ωστόσο μετά από τις πρώτες καταθέσεις που έλαβε από την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, αλλά και από περιοίκους, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να αποτελεί έργο εμπρηστών.

Το σπίτι, περίπου 50 τετραγωνικών, δεν κατοικούνταν μόνιμα και δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα.

 

Ζημιές σε οικόπεδο

από φωτιά  στα Πευκάκια

Συναγερμός σήμανε στην κυριολεξία χθες το μεσημέρι στην Πυροσβεστική Βόλου, καθώς εκδηλώθηκε μεγάλη φωτιά στα Πευκάκια, κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Η φωτιά ξεκίνησε από ξηρά χόρτα στην άκρη του δρόμου και επεκτάθηκε σε οικόπεδο, ιδιωτικό, όπου προκάλεσε ζημιές, ενώ απείλησε και πάρκιν σκαφών.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3.30 το μεσημέρι. Η αιτία είναι άγνωστη. Ξηρά χόρτα στην άκρη του δρόμου Βόλου – Πευκακίων, λίγο πριν από το κέντρο «Μπούρτζι», άρπαξαν φωτιά, που επεκτάθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα λόγω του αέρα. Οι φλόγες έφτασαν σε ιδιωτικό οικόπεδο, περιφραγμένο, όπου βρίσκονταν παλαιά αυτοκίνητα, μηχανήματα, λάστιχα ποτίσματος και άλλα αντικείμενα και τα οποία τελικά καταστράφηκαν ολοσχερώς από τη φωτιά.

Στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσαν επτά οχήματα της Πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες. Οι φλόγες προς στιγμήν πλησίασαν και πάρκιν σκαφών, όπου υπήρχαν αρκετά σκάφη, αλλά χάρη στην επέμβαση των πυροσβεστών, η φωτιά δεν επεκτάθηκε.

Τελικά η φωτιά σβήστηκε γύρω στις 6 το απόγευμα. Το προανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διενεργεί προανάκριση. Σημειώνεται ότι στην περιοχή των Πευκακίων, ειδικά στη διαδρομή μέχρι τις Αλυκές, ένθεν και ένθεν του δρόμου υπάρχουν πολλά ξηρά χόρτα και ο κίνδυνος πυρκαγιάς – ενδεχομένως και από ρίψη τσιγάρου από διερχόμενους – να είναι μεγάλος.

Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής συνιστούν προσοχή, ειδικά σήμερα, καθώς ο δείκτης επικινδυνότητας στο Βόλο – τη Μαγνησία γενικότερα – είναι στο 3. Δεν ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας γύρω από τα περιαστικά δάση, όπως στην Αττική.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το