Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Φως στο τούνελ εξόδου από την κρίση

Τόνισε το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς Σπ. Λυκούδης από το Βόλο

Τόνισε το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς Σπ. Λυκούδης από το Βόλο

Αισιόδοξος για την πορεία της χώρας εμφανίστηκε ο γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος ήρθε χθες στο Βόλο και ήταν βασικός ομιλητής στη Νομαρχιακή Συνέλευση του κόμματος.

Πριν από την συνέλευση, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους υπογράμμισε πως «η ελληνική κοινωνία έχει ματώσει, αλλά οι θυσίες φαίνεται πως πιάνουν τόπο, καθώς έστω και αχνά άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης».

«Μπορούμε να είμαστε σχετικά αισιόδοξοι. Άρχισε να διαφαίνεται φως στο τούνελ. Θα ήμουν πολιτικά πρόχειρος και αφελής αν προσδιόριζα τον χρόνο εξόδου από την κρίση» υπογράμμισε από το Βόλο ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, βουλευτής Επικρατείας της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Λυκούδης.

Εμφανίστηκε με νότα αισιοδοξίας στις δηλώσεις του, τονίζοντας ωστόσο με έμφαση πως ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά και ο μοναδικός για την σωτηρία της χώρας, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει κατατεθεί άλλο σχέδιο πέραν αυτού που υλοποιείται. Αναφέρθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ -χωρίς να τον κατονομάσει- λέγοντας πως τα όσα ηρωικά ακούγονται, όπως «θα σχίσουμε το μνημόνιο», «θα διώξουμε τους δανειστές», ηχούν καλά στα αυτιά, όμως στην πράξη κάθε άλλο παρά καλό θα είναι για την χώρα, αν δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο. «Μόνο πολιτικές ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί μέχρι τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η χώρα βρέθηκε –και εξακολουθεί να βρίσκεται- στο κέντρο βαθιάς κρίσης. Εδώ και τρία χρόνια κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να σταθεί όρθια. Ο δρόμος είναι δύσκολος. Η ΔΗΜΑΡ, χωρίς να κουβαλάει αμαρτίες, μπήκε στην συγκυβέρνηση για να βοηθήσει τον τόπο. Φορτώθηκε ευθύνες και καλά έκανε. Θα ήταν ακόμη καλύτερα να είχε συνδράμει το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Η διαπραγμάτευση με τους δανειστές θα ήταν αποτελεσματικότερη», είπε σημειώνοντας πως «όλοι έχουμε αντιληφθεί ότι οι δανειστές είναι αριθμολάγνοι».

Ο κ. Λυκούδης τόνισε πως η Δημοκρατική Αριστερά έχει σηκώσει ένα μεγάλο βάρος συμμετέχοντας στην συγκυβέρνηση -και καλώς έκανε και το ανέλαβε- και είναι αποφασισμένη να συνεχίσει μέχρι το τέλος και έως ότου η χώρα βγει από το τούνελ.

Ο γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς ανέφερε ακόμη πως με δυσκολία και τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού η χώρα κατάφερε να μην χρεοκοπήσει και να παραμείνει στο ευρώ. «Καταφέραμε και πήραμε την επιμήκυνση, την μείωση των επιτοκίων και θα πάρουμε και την επόμενη δόση που θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανακεφαλοποίηση των τραπεζών». «Άρχισε να φαίνεται φως στο τούνελ. Οι θυσίες άρχισαν να πιάνουν τόπο» υπογράμμισε. Έσπευσε ωστόσο να προσθέσει πως «δεν υπάρχει χρονική βεβαιότητα εξόδου από την κρίση».

Αναφερόμενος στα όσα ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, χαρακτηριστικά είπε πως «αυτό το άλλο σχέδιο, που προτείνει η αντιπολίτευση, επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί στην Κύπρο και παρ’ ολίγον να τιναχθεί το νησί στον αέρα».

Ο κ. Λυκούδης, μαζί με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος κ. Χρήστο Μαυροκεφαλίδη ήταν οι βασικοί ομιλητές στην Νομαρχιακή Συνέλευση Μαγνησίας, που αργά το βράδυ εξέλεξε τα νέα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.

Τον απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης έκανε ο γραμματέας κ. Παντελής Μαστρογιάννης επισημαίνοντας τις συνεχείς θεματικές παρεμβάσεις (σχέδιο «Αθηνά», Υγεία, Αυτοδιοίκηση, τουρισμός) για τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, σημειώνοντας ωστόσο και την υστέρηση στην κατάθεση ερωτήσεων και προτάσεων στη Βουλή μετά την αποχώρηση του βουλευτή Μαγνησίας του κόμματος κ. Πάρη Μουτσινά.

Η θητεία της παρούσας Νομαρχιακής Επιτροπής ήταν οκτώ μηνών. Η διοικούσα επιτροπή ήταν 15μελής. Το «σχήμα» όμως δεν θεωρήθηκε ευέλικτο και προτάθηκε η συγκρότηση 11μελούς διοίκησης.

Η συνέλευση των μελών της ΔΗΜΑΡ, που είναι περίπου 35-40, έγινε χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων. Ακολούθησε η εκλογή εφορευτικής επιτροπής, η κατάθεση υποψηφιοτήτων και η ψηφοφορία. Τα αποτελέσματα αναμένονταν αργά το βράδυ. Η συγκρότηση σε Σώμα των εκλεγμένων -και φυσικά η εκλογή γραμματέα- αναμένεται εντός των επομένων ημερών.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το