Τοπικά

Φυλάκιση 20 μηνών στον ταγματάρχη το Στρατοδικείο Λάρισας

Σ6-Φ1-ΧΑ

Σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών κατά συγκερασμό και με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Διαρκές Στρατοδικείο στη Λάρισα, ο 51χρονος ταγματάρχης, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή από την Αστυνομία στην Αγριά Βόλου για παράβαση του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών.

Συγκεκριμένα, στον αξιωματικό επιβλήθηκε ποινή 18 μηνών για το αδίκημα της οπλοκατοχής και άλλοι πέντε μήνες για το αδίκημα της μη ανανέωσης της αδείας των κυνηγετικών του όπλων. Τελικά, κατά συγκερασμό, η συνολική τελική ποινή ορίστηκε στους 20 μήνες με τριετή αναστολή.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, από το ΓΕΣ έχει διαταχθεί και η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ως προς το πειθαρχικό σκέλος της υπόθεσης.

Η σύλληψη του ταγματάρχη, που κατάγεται από την Κρήτη και ήταν μέλος της Επιτροπής που είχε συγκροτήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, για να διερευνήσει τη διείσδυση μελών της Χρυσής Αυγής στο στράτευμα, έγινε μετά από ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία στην Αστυνομία, που ανέφερε ότι ο 51χρονος αξιωματικός διέθετε οπλισμό παράνομα.

Η κινητοποίηση της Ασφάλειας Βόλου ήταν άμεση, με αποτέλεσμα να γίνει έρευνα, τόσο στο σπίτι του, όσο και στην υπηρεσία που εργάζεται. Σημειώνεται ότι τα περισσότερα «ευρήματα» βρίσκονταν στο σπίτι του, ενώ στο στρατόπεδο βρέθηκαν μόνο ένα πιστόλι και σφαίρες.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για παράνομη κατοχή όπλων και εκρηκτικών, διενεργήθηκαν έρευνες στο σπίτι και στη μονάδα που υπηρετούσε ο αξιωματικός, κατά τη διάρκεια των οποίων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι CZ των 9mm, χωρίς γεμιστήρα, ένα πιστόλι BAYARD των 7,65 με γεμιστήρα χωρίς φυσίγγια, ένα πιστόλι φωτοβολίδων τύπου στυλό, γεμιστήρες και θήκες που περιείχαν συνολικά 167 φυσίγγια, 14 φυσίγγια των 9mm, δύο κυνηγετικά όπλα (καραμπίνα και δίκαννο), οι άδειες των οποίων είχαν λήξει, μια συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (tazer), ένα μεταλλικό πτυσσόμενο γκλοπ, ένα κυνηγετικό μαχαίρι, τρεις ξιφολόγχες και 33 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Επίσης, από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο ταγματάρχης κατείχε στο σπίτι του DVD μέσα σε θήκη, με εντυπωμένες εικόνες της Χρυσής Αυγής, διάφορα αντικείμενα, όπως πόστερ – κούπες – κανάτες – πετσέτα – αναπτήρες με το έμβλημα της 21ης Απριλίου, ενώ σε μερικά από αυτά αναγράφεται «Χρυσή Αυγή Κρήτης», καπέλο τύπου τζόκει με το έμβλημα της Χρυσής Αυγής, 10 βιβλία με ναζιστικό περιεχόμενο, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο οπλισμός που κατασχέθηκε απεστάλη στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακές εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ταγματάρχης ήταν υποδιοικητής στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών, ενώ τελευταία είχε αναλάβει διοικητής στο Λόχο Διοικήσεως της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το