Κατηγορίες: Αθλητισμός

Φουλ για τελικό…

Ο Ολυμπιακός Β. νίκησε 2-0 εκτός έδρας την Κέρκυρα στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου

Με το ενάμισι πόδι στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος βρίσκεται ο Ολυμπιακός Βόλου, μετά τη νίκη που σημείωσε με 2-0 επί της Κέρκυρας στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης (η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 3 Φεβρουαρίου στο Πανθεσσαλικό). Τα γκολ των «ερυθρολεύκων» σημείωσαν οι Μόνχε με πέναλτι στο 26’ και ο Μαρτίν στο 80’ με κεφαλιά. Ο Χαβιέ Ουμπίντες επανεμφανίστηκε μετά από ένα μήνα (ξεπέρασε τον τραυματισμό του), περνώντας ως αλλαγή στο ματς στο 78’.

Πέντε αλλαγές είχε η ενδεκάδα του Ολυμπιακού Βόλου σε σχέση με την αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα οι Ρόκα, Σέλεζι, Ρόκας, Ακόστα και Σολάκης ήταν τα νέα πρόσωπα, ενώ η διάταξη των «ερυθρολεύκων» ήταν 4-2-3-1.

Ο Ρόκα κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τους Σέλεζι και Στάθη Ρόκα να είναι οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Οι Τομάς και Σανκαρέ αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ στη μεσαία γραμμή οι Άλβαρεζ και Καπετάνος ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ. Ο Μπρέσκα έπαιξε στη δεξιά πτέρυγα, ο Μόνχε στην αριστερή, με τον Ακόστα στον άξονα. Ο Σολάκης αποτέλεσε την επιθετική αιχμή του Ολυμπιακού στο παιχνίδι.

Στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα που πρόσφεραν Κέρκυρα και Ολυμπιακός Βόλου ήταν μέτριο, παρά τη διάθεση που είχαν οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να ελέγξουν το παιχνίδι στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ωστόσο, έγιναν αρκετά λάθη από τους μέσους του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να βγαίνουν με αξιώσεις στην επίθεση. Δεν μπορούσαν, ωστόσο, να βγάλουν την τελική πάσα, κυρίως προς τον Ιωάννου και να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Ρόκα.

Ελάχιστες ήταν οι καλές επιθετικές προσπάθειες από πλευράς γηπεδούχων και οι ευκαιρίες που δημιούργησαν οι παίκτες του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Στο 4’ ο Φλαβίνιο έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να περνά άουτ, ενώ στο 27’ διαγώνιο σουτ του Επστάιν δεν βρήκε το στόχο (η μπάλα πέρασε έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρόκα).

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός Βόλου προσπαθούσε να αναπτυχθεί κυρίως από την αριστερή πλευρά με τους Ρόκα και Μόνχε, είχε ορισμένες καλές προσπάθειες, ημιτελείς όμως, μια και οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη δεν μπορούσαν να βρουν τρόπους να σουτάρουν προς το τέρμα του Αποστολίδη.

Στο 6’ ύστερα από σέντρα του Μόνχε από τα αριστερά ο Σολάκης δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά με τον τερματοφύλακα Αποστολίδη να μπλοκάρει τη μπάλα.

Για να φτάσουμε στο 24’ όπου οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν πέναλτι. Ο Μόνχε με ωραία μπαλιά προσπάθησε να βρει τον Σολάκη στην καρδιά της άμυνας της Κέρκυρας, με τον Παρασκευαΐδη να ανατρέπει τον επιθετικό του Ολυμπιακού και τον διαιτητή κ. Θάνο να υποδεικνύει το πέναλτι. Παράλληλα, έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Παρασκευαΐδη, καθώς ο Σολάκης ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

Ο Μόνχε ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Αποστολίδη, γράφοντας το 0-1. Ο Ολυμπιακός έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα και το σκορ υπέρ του φρόντισε να μην επιτρέπει στους γηπεδούχους να γίνονται απειλητικοί. Με αντεπιθέσεις κυνήγησε το δεύτερο γκολ, χωρίς όμως να χάσει κάποια καλή ευκαιρία στο διάστημα 30’-45’.

«Καθάρισε» την

πρόκριση στο β’ μέρος

Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να κρατήσουν μακριά από την περιοχή τους, τους παίκτες της Κέρκυρας, «παγώνοντας» το παιχνίδι, ψάχνοντας ταυτόχρονα διαδρόμους για να βγουν στην επίθεση. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο του β’ μέρους, όπου οι δύο ομάδες δεν είχαν κάποια καλή επιθετική προσπάθεια, ο Σάκης Τσιώλης έκανε την πρώτη αλλαγή, διαφοροποιώντας τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του. Συγκεκριμένα, ο Ζαραδούκας πέρασε στο ματς στη θέση του Ακόστα, με τον Ρόκα να περνά ως αμυντικός χαφ και τον Καπετάνο να αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος.

Ο Ολυμπιακός δεν κινδύνεψε σε καμία περίπτωση στο δεύτερο ημίχρονο, από μια φλύαρη Κέρκυρα και ήταν η ομάδα που κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα για δεύτερη φορά στο 80’ με τον Μαρτίν.

Νωρίτερα, πάντως, στο 69’ οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία για το 0-2. Ο Μπρέσκα έκανε την ατομική προσπάθεια από τα δεξιά, ξεπέρασε δύο αντιπάλους, τους Κοντοδήμο και Μακρή, όμως αντί να πασάρει στον Μαρτίν που ήταν αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή, προσπάθησε να τελειώσει μόνος του τη φάση, σουτάροντας, με τον Αποστολίδη να μπλοκάρει τη μπάλα.

Στο 79’ ο Μαρτίν πάσαρε στον Καπετάνο, όμως ο Αποστολίδης πρόλαβε με έξοδο τον μέσο του Ολυμπιακού και με το σώμα έδιωξε σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Καπετάνος, ο Σανκαρέ τράβηξε πάνω του τους αμυντικούς της Κέρκυρας, με τον Μαρτίν να πιάνει την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 0-2.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο γκολ, με τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν στο 86’ διπλή ευκαιρία. Ο Ουμπίντες που επανεμφανίστηκε μετά τον τραυματισμό του (μπήκε ως αλλαγή στο ματς στο 78’) βρήκε τον Μόνχε, ο οποίος επιχείρησε από τα αριστερά σέντρα σουτ. Ο Αποστολίδης απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στον Καπετάνο, ο οποίος με σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας (μπλόκαρε τη μπάλα).

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αποστολίδης πρόλαβε και έσωσε την εστία του προ του Μόνχε (εξαιρετική η κάθετη πάσα του Ουμπίντες), ενώ στο 92’ ο Ρόκα μπλόκαρε σωτήρια τη μπάλα στο πλασέ του Στολτίδη, στη μοναδική καλή επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο.

Κέρκυρα-Ολυμπιακός Β. 0-2

1. Αποστολίδης

25. Γκουστάβο

21. Κοντοδήμος

16. Παρασκευαΐδης

19. Μαϊστόροβιτς

54. Μακρής

20. Χαμπλ

10. Φλαβίνιο

(7. Καλαντζής 62’)

13. Λαμπρόπουλος

(6. Στολτίδης 74’)

26. Επστάιν

44. Ιωάννου

(11. Τσίγγας 70’)

22. Ρόκα

25. Σέλεζι

21.Ρόκας

4.Τομάς

19. Σανκαρέ

13. Άλβαρεζ

11. Καπετάνος

20. Ακόστα

(31. Ζαραδούκας 55’)

10. Μπρέσκα

(8. Ουμπίντες 78’)

26. Μόνχε

77.Σολάκης

(9. Μαρτίν 64’)

Σκόρερ: 26’ Μόνχε

Κόκκινη: 25’ Παρασκευαΐδης

Κίτρινες: 13’ Μαϊστόροβιτς, 89’ Στολτίδης-19’ Σέλεζι

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Δημητριάδης (Καστοριάς), Γεωργιάδης (Κοζάνης)

Share

Πρόσφατα άρθρα

Επίσκεψη του Μητροπολίτου Δημητριάδος στην Παλαιά Ι.Μ. Παναγίας κάτω Ξενιάς

Την παλαιά, ιστορική και πληγωμένη από τους σεισμούς του 1980 Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς…

27 Δεκεμβρίου 2023

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον 14χρονο από την Άρτα – Οι επόμενες κινήσεις των γιατρών

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου παίδων «Αγία Σοφία» ο 14χρονος που κατέρρευσε από…

27 Δεκεμβρίου 2023

Μητέρα δολοφόνησε την κόρη της και πέταξε το πτώμα της σε κάδο απορριμάτων

Μια μητέρα από το Φοίνιξ των ΗΠΑ φέρεται να δολοφόνησε την παραμονή των Χριστουγέννων την…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ρέντης: Πέθανε ο αστυνομικός που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα

Πέθανε ο αστυνομικός που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το…

27 Δεκεμβρίου 2023

Μοντέλο πήγε τόπλες βόλτα τον σκύλο της, συνελήφθη και καταγγέλλει μεροληψία της αστυνομίας

Την έντονη διαμαρτυρία της για τη συμπεριφορά της αστυνομίας στο πρόσωπό της αφού την συνέβαλαν…

27 Δεκεμβρίου 2023

Καλαμάτα: Νεκρός ο χειριστής του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που έπεσε

Νεκρός ο χειριστής του εκπαιδευτικού αεροσκάφους της 120 ΠΕΑ που έπεσε στην Καλαμάτα. Ειδικότερα, όπως…

27 Δεκεμβρίου 2023