Αθλητισμός

«Φουλάρει» για αμυντικό χαφ ο Ολυμπιακός Β.

Για την απόκτηση αμυντικού χαφ από την ξένη ποδοσφαιρική αγορά (από την στιγμή που στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτή την περίοδο ελεύθερος κάποιος ικανός αμυντικός μέσος) κινείται η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Ο Γιώργος Βαζάκας βλέπει πως στη συγκεκριμένη θέση δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, πέρα από τους Τσιάτσιο και Πινδώνη. Μάλιστα, ο πρώτος είναι τραυματίας (υπέστη τράβηγμα α’ βαθμού και θα μείνει εκτός προπονήσεων για δύο εβδομάδες περίπου).

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ έχουν έρθει σε επαφή με δύο αμυντικούς χαφ, ένας Βούλγαρο και έναν Ισπανό και τις προσεχείς μέρες αναμένεται το θέμα να ξεκαθαρίσει. Η τεχνική ηγεσία επιθυμεί να έχει τον παίκτη στη διάθεσή της το συντομότερο δυνατόν, καθώς θα χρειαστεί να δουλέψει μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες, να μπει στο κλίμα της ομάδας, έτσι ώστε να είναι έτοιμος όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Στον Ολυμπιακό, πάντως, αναζητούν έναν παίκτη, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό, ο οποίος να είναι σε θέση να παίζει εκτός από αμυντικός χαφ και κεντρικός αμυντικός. Οι «ερυθρόλευκοι» ενισχύονται στις θέσεις των στόπερ με την απόκτηση του έμπειρου Θανάση Παλαιολόγου, ο οποίος παράλληλα μπορεί να αγωνιστεί και ως δεξιός οπισθοφύλακας.

Η άμυνα του Ολυμπιακού θα είναι αμιγώς ελληνική, ενώ από μεσοεπιθετικά η βολιώτικη ομάδα θα στηριχθεί σε παίκτες από την ξένη ποδοσφαιρική αγορά. Αυτή τη στιγμή το ρόστερ του Ολυμπιακού απαρτίζεται από επτά ξένους ποδοσφαιριστές (Ρόκα, Ντεβάλις, Ογιαρμπίντε, Μπολάτι, Γενγκά, Ανιέτε, Μπακαγιόκο και Κάσχιο) και ως γνωστόν στην ενδεκάδα θα πρέπει να αγωνίζονται μέχρι πέντε αλλοδαποί ποδοσφαιριστές.

Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να ξεκινά, ως βασικός, ένας εκ των Γκίτκου, Σταυράκη. Από εκεί και πέρα ο Κάσχιο είναι τραυματίας, ενώ με δεδομένο ότι θα αποκτηθεί ένας ακόμη ξένος ποδοσφαιριστής (στη θέση του αμυντικού χαφ), αναμένεται να δοθεί μάχη μεταξύ των ξένων παικτών για το ποιοι θα αγωνίζονται στο βασικό σχήμα.

Βέβαια, σ’ ένα μαραθώνιο 40 αγωνιστικών, όπως θα είναι το φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, μια ομάδα για να πρωταγωνιστήσει θα πρέπει να διαθέτει πολλές και αξιόλογες λύσεις, καθώς υπάρχουν τραυματισμοί, τιμωρίες που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα.

Ο Γιώργος Βαζάκας στις δηλώσεις του κατ’ επανάληψη έχει τονίσει πως θα ήθελε να έχει σε κάθε θέση αξιόλογη εναλλακτική λύση και έχει κάνει τις εισηγήσεις στη διοίκηση και περιμένει.

Μόλις οριστικοποιηθεί και τυπικά η συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής (αυτό θα γίνει με την κλήρωση του πρωταθλήματος), η ΕΠΟ θα δώσει προθεσμία στους «ερυθρόλευκους» να κάνουν μεταγραφές. Στον Ολυμπιακό Βόλου εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις παικτών που τους έχουν προταθεί και θα προσπαθήσουν να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή, σε μια περίοδο πάντως, που οι αξιόλογοι ποδοσφαιριστές έχουν ήδη βρει ποδοσφαιρική στέγη.

Φιλικό με Επανομή

σήμερα στο ΕΑΚ

Νέο φιλικό παιχνίδι δίνει σήμερα Τετάρτη ο Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του, με αντίπαλο την Αναγέννηση Επανομής. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο ΕΑΚ του Βόλου και θα αρχίσει στις 5.30 μ.μ.

Ο Γιώργος Βαζάκας θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορα σχήματα και τακτικές, εν όψει των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Θα απουσιάσουν οι τραυματίες Τσιάτσιος και Κόμνος. Το εισιτήριο ορίστηκε στα 8 ευρώ (γενική είσοδος) και τα εισιτήρια θα διατεθούν, σήμερα ημέρα του αγώνα από τα εκδοτήρια του ΕΑΚ, δύο ώρες πριν την έναρξη (από 15:30).

Χθες οι «ερυθρόλευκοι» προπονήθηκαν το απόγευμα στο Στάδιο του Βόλου και από την προπόνηση απουσίασε εκ νέου ο Ιμπραήμ Μπακαγιόκο, ο οποίος χθες επρόκειτο να φτάσει στην Αθήνα και στη συνέχεια θα ερχόταν οδικώς στο Βόλο για να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα.

Επίσης δοκιμάστηκε και ένας νεαρός ποδοσφαιριστής ονόματι Χασιώτης, ο οποίος όμως απορρίφθηκε από τον Γιώργο Βαζάκα.

Καμία ΠΑΕ δεν έχει

καταθέσει προσφυγή

Καμία ΠΑΕ δεν έχει καταθέσει προσφυγή για την αναδιάρθρωση που επιχειρείται στο πρωτάθλημα της Football League. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με τα οποία παρήλθε προχθές Δευτέρα το πενθήμερο στη διάρκεια του οποίου θα μπορούσε να προσφύγει κάποια ΠΑΕ κατά της απόφασης της Football League που ενέταξε στις τάξεις της τους Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα και Ηρακλή…

Το χέρι του στη φωτιά δεν μπορεί να το βάλει κανείς για το αν τελικά κάποια ΠΑΕ αποφασίσει να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, όμως αν θέλει κάποιος να το κάνει, μπορεί μετά την οριστικοποίηση της συμμετοχής των τριών ομάδων στη Football League.

Και αυτό γιατί η ανακοίνωση της Football League, θέτει ως βασική προϋπόθεση τον προβιβασμό τεσσάρων ομάδων φέτος από τη Football League στη Σούπερ Λιγκ: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Football League ΟΠΑΠ-Football League 2 ΟΠΑΠ ενέταξε τις ομάδες Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα και Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, τροποποιώντας την Προκήρυξη Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013, εις τρόπον ώστε το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 21 ομάδες και στο τέλος του πρωταθλήματος να προβιβασθούν στη Super League τέσσερις (4) ΠΑΕ».

Παραμένει, ωστόσο, άγνωστο να θα θελήσει κάποια ΠΑΕ να έρθει σε ευθεία σύγκρουση με την ΕΠΟ και την Πολιτεία, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ίδια.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το