Photo Gallery, Αθλητισμός

Φοβούνται πολιτική παρέμβαση

Στον Ολυμπιακό Β. περιμένουν σήμερα την απόφαση της Ε.Ε.Α. για τη χορήγηση πιστοποιητικού

 

Ο κόσμος του Ολυμπιακού ελπίζει ότι η ομάδα θα πάρει το πιστοποιητικό συμμετοχής στη Σούπερ Λιγκ

 

 

 

* Σήμερα ανακοινώνεται η νέα διοίκηση της ΠΑΕ

 

 

Σήμερα αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού σχετικά με τη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ στον Ολυμπιακό Βόλου και άλλες έξι ΠΑΕ. Η συγκεκριμένη επιτροπή υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στους «ερυθρόλευκους» υπάρχει ο φόβος της πολιτικής παρέμβασης. Αίτηση αναίρεσης της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ κατέθεσαν Λάρισα και Πανσερραϊκός. Υπό φυσιολογικές συνθήκες το αίτημά τους δεν έχει τύχη, αλλά θα συζητηθεί την Πέμπτη. Σήμερα τελικά θα ανακοινωθεί η σύνθεση του νέου Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

 

Νέο διοικητικό σχήμα θα έχει από σήμερα η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Μέχρι αργά χθες βράδυ συνεχιζόταν οι διαβουλεύσεις για την εξεύρεση των κατάλληλων προσώπων που θα στελεχώσουν το νέο Δ.Σ. το οποίο θα αναλάβει να «τρέξει» όλα τα θέματα της ομάδας. Και δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι, δηλαδή τα μεταγραφικά, αλλά και ο δικαστικός αγώνας της ΠΑΕ στο CAS τόσο για να σβηστεί ή να μειωθεί η ποινή της αφαίρεσης των 10 βαθμών από το πρωτάθλημα, όσο και για να επιδικαστεί αποζημίωση από την ΟΥΕΦΑ για τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ.

Όμως χρονικά προηγείται μία άλλη …μάχη, αυτή στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που είναι υπεύθυνη για τη χορήγηση πιστοποιητικών συμμετοχής στη Σούπερ Λιγκ και τις άλλες επαγγελματικές κατηγορίες. Οι «ερυθρόλευκοι υποστηρίζουν ότι ο φάκελός τους είναι πλήρης και ότι περιέχει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Όμως δεν κρύβουν την ανησυχία τους διότι η επιτροπή αυτή υπάγεται στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Φοβούνται ότι θα υπάρξει πολιτική παρέμβαση σε βάρος της βολιώτικης ΠΑΕ και γι’ αυτό βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιδράσουν σε περίπτωση που επαληθευθεί αυτό το σενάριο.

Εξάλλου, ο πόλεμος λάσπης που δέχεται η ομάδα είναι καθημερινός. Τόσο με επίσημες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, όσο και με περίεργα δημοσιεύματα μερίδας του αθηναϊκού Τύπου που κάνουν λόγο για ανατροπή της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, παρότι αυτή είναι τελεσίδικη.

Επίσης ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος «ξαναχτύπησε» δηλώνοντας στα «Νέα» ότι «Δεν μπορεί η αθλητική Δικαιοσύνη να τιμωρεί κι εμείς να αποδεχόμαστε οι ίδιες ιδιοκτησίες να διοικούν τις ομάδες. Δεν μπορούμε να δεχτούμε τις ιδιοκτησίες-μαϊμούδες». Παράλληλα απείλησε εκ νέου την ΕΠΟ με διακοπή στη χρηματοδότησή της από το κράτος.

Ουσιαστικά ο κ. Γερουλάνος «έδειξε» στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού την πρόθεση της Πολιτείας για να μη λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ ο Ολυμπιακός και η Καβάλα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι «ερυθρόλευκοι» προβαίνουν σε αλλαγή της διοίκησής τους για να δείξουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι «έκοψαν τις γέφυρες» με το παρελθόν, ώστε να μην υπάρχει το παραμικρό πρόσχημα για να μην πάρουν το πιστοποιητικό.

 

Χαρμάνης: «Καταθέσαμε

πλήρη φάκελο»
Από την πλευρά του ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Θανάσης Χαρμάνης δήλωσε ότι υπάρχουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο φάκελο που κατέθεσαν οι «ερυθρόλευκοι»:

«Ο Ολυμπιακός Βόλου κατέθεσε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού πλήρη φάκελο για τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Σε αυτό περιλαμβάνεται το εγκεκριμένο μετοχολόγιο της τελευταίας σεζόν το οποίο περιλαμβάνει μερική αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Εννοείται ότι εξοφλήθησαν το ελληνικό δημόσιο, οι αναλογούντες φόροι, ενώ εξυπηρετούνται με θρησκευτική ευλάβεια οι ασφαλιστικές και φορολογικές ρυθμίσεις. Εμπαθείς δηλώσεις που προκαλούν ανησυχίες στους φιλάθλους δεν αφορούν την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, όπως άλλωστε επανειλημμένα απεδείχθη στο πρόσφατο παρελθόν με τις αγωνιώδεις προσπάθειες εξόντωσης της ομάδας».

 

 

Διαμαρτυρία της ΠΑΕ

Παράλληλα η διοίκηση του Ολυμπιακού εξέδωσε δριμύτατη ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την αντιμετώπιση που έχει από τον αθηναϊκό Τύπο. Το κείμενο, που δημοσιεύθηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ έχει ως εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες άρχισαν πάλι τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας από μερίδα ΜΜΕ, που έχουν αναλάβει εργολαβικά τη μεθοδευμένη προσπάθεια της επιλεκτικής κάθαρσης, φυσικά, σύμφωνα με τα συμφέροντα των αφεντικών τους.

Αν κάποιος παρακολουθήσει προσεκτικά αυτούς που αναπαράγουν και διατηρούν ανάλογα δημοσιεύματα θα καταλάβει και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτά.

Αν αυτοί, οι γνωστοί σε εμάς, που σύντομα θα αποκαλύψουμε τα ονόματά τους για να τους μάθει και όλος ο κόσμος, θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι δικό τους μαγαζί, είναι γελασμένοι. Καλό είναι έστω και τώρα να μάθουν να σέβονται τους νόμους, το σύνταγμα και τις δικαστικές αποφάσεις και να μη προσπαθούν να επηρεάσουν δικαστικές συνειδήσεις.

Κύριοι, είτε σας αρέσει είτε όχι, τη συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να τη προσβάλει μόνο ο Ολυμπιακός Βόλου, κάτι το οποίο και θα κάνει, όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή και να είστε σίγουροι πως θα αθωωθεί. Για εμάς οι δικαστικοί αγώνες αρχίζουν τώρα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για όλους εσάς που επιθυμείτε να καταστρατηγούνται συντάγματα και ανθρώπινα δικαιώματα και δεν ικανοποιούνται οι πόθοι σας, λυπούμαστε αλλά η δικτατορική νοοτροπία σας δεν θα περάσει».

 

Την Πέμπτη

στο Διαιτητικό

Δικαστήριο

Αίτηση αναίρεσης της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την τιμωρία του Ολυμπιακού και της Καβάλας κατέθεσαν οι ΠΑΕ Λάρισα και Πανσερραϊκός.

Η υπόθεση θα εξεταστεί από το Διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ την Πέμπτη στις 10 το πρωί και θα αποφανθεί αυθημερόν κατά πόσο είναι αρμόδιο να εξετάσει τις συγκεκριμένες αιτήσεις.

Σύμφωνα με τον ΚΑΠ οι αποφάσεις της Επιτροπής Εφέσεων είναι τελεσίδικες και από φυσιολογικές συνθήκες η αίτηση θα απορριφθεί με συνοπτικές διαδικασίες. Βέβαια, στον Ολυμπιακό οφείλουν να επαγρυπνούν διότι οι …τρικλοποδιές που δέχονται είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. Είναι πια γεγονός η πολιτική χουντική παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ στην δικαιοσύνη..Είμαστε σε ανοιχτό πόλεμο με το εκτρωματικό αυτό κόμμα.που ωμά επιχειρεί να καταστρέψει την πόλη του Βόλου.Είναι ιερή υποχρέωση κάθε Βολιώτη και κάθε κατοίκου της Μαγνησίας να αφανίσει από τον πολιτικό χάρτη της Μαγνησίας αυτό το Χουντικό έκτρωμα που ονομάζεται ΠΑΣΟΚ και να στείλει στον έξω από δω κάθε εκπρόσωπο του που έρχεται στον Βόλο.Ο πόλεμος ανδρείκελα τώρα αρχίζει Δεν πιστεύω να έχετε το θράσος να κατεβείτε στις επόμενες εκλογές γιατί θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.Τελικά αποδείχτηκε περίτρανα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα μικρό κόμμα που στηρίζεται όχι στην πολιτική άλλα σε προσωπικές βεντέτες όπως αυτή του εξυγιαντική άντρακλα της κάθαρσης Γερουλάνου………..Είναι ηθική υποχρέωση να μην βρεθεί άνθρωπος του Βόλου να κατέβει υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές.
    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Μοιραστείτε το